به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» در شصیت و هشتمین شورای مرکزی دانشگاه ازاد اسلامی که عصر امروز در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی هدف برگزاری این اجلاس را یکی گردهمایی مسئولان و مدیران دانشگاه آزاد از سراسر کشور برای اعلام برنامه و دیگری تقدیر و تشکر از جاسبی رئیس پیشین دانشگاه آزاد عنوان کرد.
وی افزود: ایشان بار مسئولیت بزرگ و سنگینی بر عهده داشت و به خوبی از این مسئولیت برآمد و در نهایت با حرکتهای ناموزون ایشان را راحت کردند و بار را بر روی جناب میرزاده گذاشتند که راه را طی کند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: همه اعضای موثر و امنای دانشگاه آزاد از زحمات جناب جاسبی تشکر و برای تشکر آقای میرزاده دعا میکنند.
رفسنجانی در خصوص تاریخ دانشگاه آزاد گفت: ما در شرایطی کار دانشگاه را آغاز کردیم که اکثریت جوانان ما که از دوره متوسط فراغت پیدا کرده بودند امید چندانی به حضور در دانشگاه نداشتند و ورود به دانشگاه از آرزوهای خانوادهها بود بسیاری در کنکور شرکت نمیکردند و بسیاری که شرکت میکردند افسرده از آن بازمیگشتند و خانوادهها و جوانان مأیوس شده بودند خانوادههای که میتوانستند فرزندان خود را برای تحصیل به خارج بفرستند این کار را میکردند و عده بسیاری به راه دیگری میرفتند که برای کشور در حال توسعه باعث تأسف است.
وی افزود: خود دکتر جاسبی در جلسهای دانشگاه آزاد و غیرانتفاعی را پیشنهاد کردند که البته مفهوم آزاد در آن زمان خیلی مشخص نبود و قرار شد کسانی که حاضرند با هزینه خود تحصیل کنند مجال تحصیل بدهیم و اسم آزاد را از این باب گذاشتیم که مانع قیودی بشود که بخشی از جامعه را از تحصیل بازگذاشته. اسلامی هم گذاشتیم چرا که انقلاب اسلامی افتخار حرکت عام مردمی در آموزش عالی را داشت.
هاشمی ادامه داد: در بعد از انقلاب اسلامی به خاطر شرایط خاص آن زمان و حاکم بودن ادبیات مارکسیستی تفکر دولتی غالب بود که بر تمامی امور کشور غلبه کرده بود این متن قانون اساسی که براساس آن آموزش رایگان تا مقطع تحصیلات متوسط به عهده دولت و بقیه آن یعنی آموزش عالی آزاد بود توانسته به ما کمک کند.
وی با اشاره به اینکه تأسیس دانشگاه غیر دولتی در آن زمان براساس نظر بسیاری از انقلابیون تمردد از اهداف انقلاب به میان میآمد گفت: بعد از پیشنهاد آقای جاسبی من این پیشنهاد را در جلسه سران قوا مطرح کردم جناب حاج احمدآقا از این پیشنهاد استقبال کردند پس از آن خدمت امام رسیدم از موانع و مشکلات دولت که در شرایط جنگ نمیتوانست کار بیشتری برای آموزش عالی انجام دهد و خطر یأس که هر روز بیشتر و بیشتر میشد گفتم من خودم احساس کردم خود امام برای این مسئله نگران بودند چرا که امام به سرعت این پیشنهاد را پذیرفتند و با وجود اینکه امام خیلی راحت به کسی پول نمیدادند اما یک میلیون تومان برای تأسیس دانشگاه کمک کردند و اعلام کردند که این کمک را اعلام کنید تا اگر دیگران میخواهند از رهبرشان پیروی کنند راهشان باز باشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در ادامه تأیید امام جاسبی مدیریت دانشگاه را به عهده گرفتند وهیئت موسس شامل آیت الله خامنهای، نخست وزیر زمان آقای موسوی، سیداحمد آقا و من و جناب آقای جاسبی به عنوان مدیر تشکیل شد.
هاشمی تصریح کرد: چون دست ما در دولت باز بود عده ای گمان میکردند ما از کمک های مردمی استفاده میکنیم در حالی که کمکهای مردمی نیم درصد بود و ما برای خرید زمینها برای دانشگاه نیز به دولت پول میدادیم در ادامه همه استان ها و بخشها برای تأسیس دانشگاه درخواست کردند و این طور به تدریج نهال کوچک دانشگاه آزاد رشد کرد و در اعماق جامعه ریشهدار شد.
وی افزود: اکثریت جوانان ما در آن برهه زمانی از تحصیلات به دور بودند فقرا این گونه برای همیشه فقیر و فقیرتر میشدند و از ورود به مدیریت عالی باز میماندند در قبل از انقلاب دانشگاه محل تحصیل ثروتمندان بود و مردم نیازمند محکوم به در طبقات پایین بودند اما با ورود دانشگاه آزاد این مسئله تغییر کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه جانب جاسبی تمام وقت و فکر خود را صرف دانشگاه کرده بودند ادامه داد: کار بالاخره پیشرفت کرد و با کمک اساتیدی و مدیرانی که گاهی مجانی و گاهی با حقوق بسیار کم همکاری میکردند شاکله اصلی دانشگاه ایجاد شد.
وی ادامه داد: تعجب من این بودکه در شورای عالی انقلاب فرهنگی برخی بزرگان مخالفت میکردند و میگفتند باید سطح عظمت آموزش عالی را حفظ کنید اما در ادامه دانشگاه آزاد توانست راه خود را ادامه دهد.
رفسنجانی با اشاره به آماری که میرزاده رئیس دانشگاه آزاد عنوان کرد افزود: ما هم اکنون نزدیک به یک میلیون 700 هزار دانشجو داریم و نزدیک به پنج میلیون فارغ التحصیل که دو میلیون آنها زن هستند من حساب کردم اگر ده درصد محصیلن دانشگاه آزاد نیز به خارج از کشور میرفتند حدود صد هزار میلیارد دلار از کشور خارج میشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: از اهداف ما این بودکه دانشگاه آزاد بین المللی باشد موانعی بر سر راه بود ولی در دوره جدید جناب میرزاده امید است بخش بین المللی تقویت شد در جهان برای دانشگاه های خصوصی ارزش بسیار قائلاند در دوره جناب جاسبی دانشگاه آزاد در اتحادیه دانشگاههای جهان اسلام عموما برنده بود و درخیلی از دورهها ریاست این شورا را بر عهده داشت.
وی در ادامه با اشاره به توفیقات دانشگاه آزاد در حوزه بین المللی افزود: دولت عراق دو زمین صد هزار هکتاری در نجف و کربلا به دانشگاه آزاد اختصاص داده است و پاکستان تا همین دور روز پیش برای تأسیس دانشگاه در هرات در حال تلاش و رایزنی با ما بود.
هاشمی تأکید کرد: در این مدت بیشتر توجه به کمیت بوده اما آماری که از فارغالتحصیلات دانشگاه آزاد وجود دارد نشان میدهد که دانشجویان دانشگاهآزاد بیشتر از دانشجویان دانشگاه دولتی در پیدا کردن کار موفق بودهاند چرا که از ابتدای تحصیل خود فکر کار و هزینههای خود بودهاند.
وی تصریح کرد: بسیاری فکر میکردند که ما از نفوذ خود به نفع دانشجوها استفاده میکنیم اما این باور غلطی است و در واقع تمامی کسانی که در دانشگاه آزاد فعالیت کردند یک جهادعلمی را انجام دادند. دانشگاه آزاد ظرف یکی دو سال آینده باید کیفیت خود را به سمت دانشگاههای خوب و متوسط برساند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص اولویتهای دانشگاه آزاد گفت: کیفیت بالا و عدم تأکید صرف بر شهریههای دانشجویی برای اهداف دانشگاه و توسل به راههای درآمدزایی چون کارهای دانش بنیان را از اولویتهای دانشگاه آزاد دانست و تأکید کرد: ما از مدیران همه دانشگاهها میخواهیم اختراعات دانشجویان را به تجارت و صنعت تبدیل کنند بعضی کارها الان در کشور بر زمین مانده که دانشگاه آزاد باید به سراغ آن برود.
هاشمی رفسنجانی به مسئله دردسر ساز بودن زبالههای شهری و امکان تبدیل آن به انرژی مفید برای کشور اشاره و در ادامه مشکل دیگر کشور را مسئله کمبود آب دانست و گفت: هم اکنون وضع آب در ارومیه به فاجعه تبدیل شده بسیاری در اصفهان و شیراز و سیستان خشک شده است و آب های زیربنای به سمت شوری میرود مسئله آب در کشور مسئله جدی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی تأکید کرد: دانشگاه آزاد در واقع آموزش عالی را در کشور حل کرده است.
رفسنجانی گفت: در نهایت ما باید برای فداکاریها و شهدای که خونهای مقدسشان را پای انقلاب قربانی کردند هر چه میتوانیم انجام دهیم و در دانشگاه آزاد تربیت و حسن سلوک را انجام دهیم.
وی تأکید کرد: از آزادی در دانشگاه حراست خواهیم کرد. این سختگیری ها و تعصب ها راه به جای نمیبرد. دانشگاه آزاد، اسلامی است. نه اسلامی که مرجع تقلید آن عوام شعاری و مداحی باشد بلکه مرجع تقلیدش علما و فقها باشند. رهبر انقلاب از سال های پیش طرح کرسیهای آزاداندیشی را مطرح کردند که نه از سوی دانشگاه آزاد نه از سوی دانشگاه دولتی جدی گرفته نشد و در واقع کرسی آزاداندیشی یعنی اینکه صاحب نظران رای خود را بهراحتی ببینند فضای دانشگاه نباید خدای نکرده بسته باشد چرا که در فضای بسته که هیچ کس جرئت نکند نظر خود را بیان کرد رشدی صورت نمیگیرد اجازه کارهای متعصبانه و مرتجعانه را در فضای دانشگاه ندهید و در مقابل عواطف و احساسات مردم متدین و متعهد و خانواده شهدا را نیز جریحه دار نکنید.
وی ادامه داد: هیچ کشوری در سانسور و فشار به جای نمیرسد دانشگاه آزاد باید هم سبقه آزاد و هم سبقه اسلامی و هم سبقه دانشگاهی خود را حفظ کند.
قسمت وسطي(بحران آب) رو متوجه نشدم چه ربطي به بحثاي قبلي و بعديش داشت
اما قسمت سوم صحبتاش من رو بي اختيار يادم به دهه هفتاد انداخت
به نظرم يا ايشون همچنان برنامه هاش توي دهه ي هفتاد مونده( يعني نتونسته از اون موقه تا به حالا برنامه هاش رو جلو ببره) يا شايدم از اون موقه تا حالا وقت نکردن اوضاع دانشگاه رو رصد کنن
آزادي در حد دانشگاه هاي آزاد نباشه!!!!!!