به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بیرجند، دومین میزگرد بررسی مشکلات نخبگان دانشگاهی روز گذشته در حاشیه چهارمین المپیاد رباتیک دانشجویان کشور در دانشگاه پیام نور بیرجند برگزار شد.
در این میزگرد مصطفی زندی، دانشجوی دانشگاه آزاد مشهد بیان داشت: با ربات دست مصنوعی در شاخه ربات نمایشی شرکت کرده ام و این ربات قابلیت حرکت انگشتان و کنترل به وسیله سیگنال های بدن و انتقال اطلاعات حسی را دارد.
وی افزود: مسئولان دانشگاهی باید توجه بیشتری به نوآوری های دانشجویان داشته باشند و این موضوعی است که تا کنون تحقق نیافته است.
همچنین در این میزگرد عبدالاحد پاکباز، دانشجوی دانشگاه سراوان استان سیستان و بلوچستان که با ربات پرنده هوشمند در المپیاد شرکت کرده است، گفت: در دوره های قبلی المپیاد در مسابقات امیرکبیر، دانشگاه تهران، دماوند و خیام شرکت کردم و موفق به حائز رتبه شدم.
وی با اشاره به اینکه در این دوره از المپیاد در لیگ پرنده هوشمند حضور دارم، تصریح کرد: این ربات در فیلمبرداری و عکسبرداری هوایی، حمل اجسام، امداد رسانی و انتقال فراوده های خونی و غریق نجات و حمل بسته های پستی کاربرد دارد.
این نخبه دانشگاه سراوان در مورد حمایت مسئولان از طرح ها و ایده های خود گفت: مسئولان تا کنون حمایت خاصی نکرده اند و بیشتر کار را خودم انجام داده ام.
همچنین در این میزگرد حامد کرک زن، دانشجوی رشته برق الکترونیکی دانشگاه خاتم الانبیا خوزستان با اشاره به اینکه هم اکنون در دانشگاه های کشور طرح و پژوهش های زیادی صورت می گیرد، بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر در عرصه علمی و بخصوص در حوزه پژوهش رتبه قابل قبولی دارد.
وی با بیان اینکه تنها حرف زدن و شعار دادن مشکلات دانشجویان را نمی توان حل کرد، افزود: برخی مسئولان در مورد طرح های دانشجویی فهمی ندارند و فکر می کنند چون دانشگاه پیام نور و یا غیردولتی است، پس طرح و ایده شان جالب نیست.
این دانشجوی رشته برق الکترونیکی دانشگاه خاتم الانبیا با اشاره به اینکه مسئولان باید با حمایت های مالی خود از طرح های دانشگاهی زمینه را برای پژوهش و تحقیق در آن مرکز آموزشی فراهم کنند، تصریح کرد: آقایان حمایت نمی کنند حداقل با گیردادن های اضافی روی اعصاب دانشجویان راه نروند.
کرک زن ادامه داد: هم اکنون برخی از طرح های دانشجویی بدلیل نداشتن حامی مالی رها مانده و دانشجویان نمی دانند با آن ها چکار کنند.
صادق سلطان پور یکی دیگر از دانشجویان کارشناسی حسابداری دانشگاه پیام نور بیرجند با بیان اینکه مسئولان باید با دانشجویان جلسه ای را برنامه ریزی کنند و در آن در مورد طرح های دانشجویی بررسی و تحقیق شود، افزود: پژوهش های دانشگاهی باید متناسب با نیاز هر منطقه و استان صورت گیرد.
وی گفت: اگر طرح ها متناسب با مزیت ها و توانمندی های هر استان انجام شود، زمینه مناسبی برای ایجاد اشتغال در آن استان و شهر خواهد بود که در این رابطه مسئولان استانی نیز باید از پایان نامه ها و پژوهش های دانشجویان در اداره و آبادانی استان خود استفاده کنند.
احمد پاکدامن، دانشجوی فیزیک هسته ای پیام نور بوشهر یکی دیگر از دانشجویان شرکت کننده در این المپیاد و میزگرد بود که معتقد است تحقیق و پژوهش در دانشگاه های کشور بخصوص پیام نور ضعیف است و دانشجویان فقط برای کسب مدرک به دانشگاه میروند.
وی با اشاره به اینکه نداشتن استاد راهنما، دانشجویان را در تحقیق و پژوهش دچار سردرگمی کرده است، افزود: در پیام نور بیشتر دانشجویان در مورد تحقیق و پژوهش های خود دچار سردرگمی هستند.
این نخبه دانشجویی با بیان اینکه در حال حاضر در کشور از هر صد طرح تنها سه یا چهار مورد به نتیجه می رسد، تصریح کرد: یک دانشجو باید برای به نتیجه رساندن یک طرح حدود شش تا هفت ماه زحمت بکشد.
پاکدامن تاکید کرد: طرح ها و پژوهش های دانشگاهی باید با توجه به نیاز جامعه انجام شود.
لازم به ذکر است، چهارمین المپیاد رباتیک دانشجویان دانشگاه های کشور از دوم تا پنجم اسفندماه در دانشگاه پیام نور مرکز بیرجند برگزار شد.