به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، سیاست های ابلاغی رهبر انقلاب در مورد اقتصاد مقاومتی در حقیقت یک برنامه جامع و یک گفتمان اقتصادی- سیاسی است که می تواند در آینده کشور را به یک قدرت بین المللی اقتصادی تبدیل کند.
محتوای سیاست های کلی ابلاغ شده، نشان از یک گفتمان مقاومتی در برابر تهاجم اقتصاد با
تحقق اقتصاد مقاومتی امروز نیازمند موتور محرکهای است که بتواند تحرک لازم را در قوای سه گانه و دستگاه های زیر مجموعه ایجاد کند و در این میان نقش آفرینی نخبگان دانشگاهی از یک سو و بسیج از سوی دیگر از مهمترین مولفه های این رویکرد است که می توانند بار این سیاست را بر دوش بکشند و عملی کنند.
بسیج و تفکر بسیجی به دلیل داشتن نیروی قوی و زبده و امتحان پس داده در دوران دفاع مقدس، امروز نیز نباید از نظر مسئولان امر پنهان بماند و مسئولینی که وظیفه اجرایی اقتصاد را به عهده دارند باید به بسیج به عنوان یک فرصت عظیم نگاه کنند.
مهران شیخی، مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه شهید باهنر کرمان در این خصوص گفت: ریشه و اساس این سیاستها پرداختن به ظرفیت های داخلی و نگاه به درون است.
وی افزود: اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی تنها برای عبور از تحریم ها نیست، می تواند در دراز مدت کشور را به قدرت اقتصادی بین المللی تبدیل کند.
مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی گفت: از برخوردهای شعاری، مقطعی و دورهای با این سیاستها باید پرهیز شود و برای تحقق این امر باید راهبردهای متناسب طراحی شود.
شیخی با اشاره به حضور بسیج در تمام عرصه ها بیان داشت: نخبگان بسیجی می توانند در محقق شدن سیاست های اقتصاد مقاومتی کمک کنند و مسئولان امر باید از ظرفیت بسیج برای تحقق این امر استفاده کنند.
رضا روستایی، مسئول کرسی های آزاد اندیشی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز با اشاره به طرح اقتصاد مقاومتی و ابلاغ سیاست های این طرح از سوی رهبر انقلاب گفت: مقام معظم رهبری 20 سال است که بحث اقتصاد بدون نفت را مطرح کردهاند و اما اقتصاد ما بیش از 60 درصد وابسته به نفت است، این اقتصاد غیرمقاومتی بوده است.
وی با اشاره به تحقق سیاسیت های اقتصادی ابلاغی رهبر انقلاب گفت: فاصله بسیار بزرگی بین رهنمودهای مقام معظم رهبری و رفتار مدیران اقتصادی کشور است که باید اصلاح شود.
مسئول کرسی های آزاد اندیشی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید باهنر کرمان افزود: امروز غرب در محور اقتصاد با ما دشمنی دارد و نیازمند اقتصاد مقاومتی هستیم؛ یعنی اقتصادی که مبنایش تلاش و حرکت از درون است و تلاش میکند تا با استفاده از امکانات موانع را تبدیل به فرصت کند.
روستایی گفت: مبارزه و جنگ ما با غرب صرفاً اقتصادی نیست و جنبه فرهنگی و سیاسی هم دارد و با تفکر اقتصاد مقاومتی می توانیم در تمام عرصه ها از کشور حفاظت کنیم.
وی با بیان اینکه امروز بررسی امکانات، محدودیتها و چالشها ضروری است، افزود: برای اجرای سیاست های اقتصادی فرصتها باید به یک استراتژی ملی تبدیل شود.
مسئول کرسی های آزاد اندیشی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: امروز باید رابطه صنعت و دانشگاه اصلاح شود و پروژه های مطالعاتی در مورد اقتصاد مقاومتی انجام شود.
حسین مهرابی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری گفت: امروز اقتصاد مقاومتی به معنی بی اثر کردن فشارهای وارد بر اقتصاد کشور است و این استراتژی در دراز مدت می تواند کشور را به یک قدرت اقتصادی تبدیل کند.
وی با اشاره به نقش دانشگاه در عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: کارشناسان اقتصادی معتقدند که امروز دانشگاهیان باید پرچمدار اقتصاد مقاومتی باشند و می توانند در اجرای سیاست های اقتصادی گام های مهم را بردارند.
اصلاح ارتباط صنعت با دانشگاه می تواند در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی موثر باشد
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان افزود: یکی از نقشهای دانشگاه تولید علم و تجاری سازی علم است که حلقه مفقوده در کشور ما میباشد و در این زمینه باید ارتباط صنعت با دانشگاه افزایش یابد.
مهرابی با اشاره به نقش تحقیقات دانشگاهی در تحقق اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: باید پروژهها و پایاننامهها به سمت تقویت بنیه تولید سوق داده شود و با روش دانشگاه می تواند نقش علم سازی و تبدیل علم به ثروت را موثرتر ایفا کند.
وی افزود: وابستگی به درآمد نفت، بیکاری و تورم از مشکلات اقتصادی ایران هستند و با اجرای سیاست های اقتصادی می تواند این مشکلات را رفع کند.
حسین اکبری فرد، استاد اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز با اشاره به ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری گفت: اقتصاد مقاومتی مقاوم کردن اقتصاد داخل در همه زمینههاست و نگاه به داخل کشور داشته و درونگراست.
وی گفت: همه آحاد و اقشار مختلف جامعه نقش ویژه و سازنده ای در اجرایی شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی میتوانند داشته باشند و نقش دانشگاهیان و حوزه آموزش و پژوهش در این زمینه برجستهتر است.
استاد اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به نقش دانشگاه ها در محقق شدن اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: هدف اصلی دانشگاه تولید علم و تبدیل به ثروت است که این با تعامل بیشتر دانشگاه و صنعت می تواند محقق شود.
اصلاح الگوی مصرف یکی از مسائل مهم در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی است
اکبری فرد، با اشاره به راهکارهای اجرای اقتصاد مقاومتی گفت: اصلاح الگوی مصرف یکی از مسائل مهم در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی است که متاسفانه بر زمین مانده و در ایران الگوی مصرف بیش از اندازه بوده که باید در این زمینه بیشتر به مردم آگاهی دهیم.