به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، رضا چمن روز گذشته در مراسم پایانی کارگاه «علم دینی و دین علمی» که با حضور اساتید دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در این دانشگاه برگزار شد، با ارائه دو تعریف از علم گفت: علم گاهی به مفهوم یقین است که در مقابل وهم و خیال قرار دارد و گاهی به مفهوم دانش است که در مقابل جهل قرار می گیرد.
وی علم را به دو شاخه تجربی و انسانی تقسیم بندی کرد و ضمن تعریف دین گفت: دین مجموعه معارف وحیانی و مجموعه ای از عقاید، اخلاق و قواعد فقهی و حقوقی است که از سوی خدا و برای سعادت بشر فرستاده شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج افزود: علوم تجربی را زمانی می توانیم دینی قلمداد کنیم که در عین حفظ ماهیت و استقلال خود، هر دو یک سنتز مشترک داشته باشند.
چمن ادامه داد: اگر قرار است علم را با دین مقایسه کنیم باید به موضوع آنها بپردازیم سپس پیرامون روش ها، غایت و اهداف آنها بحث کنیم.
وی به نظریه هایی که پیرامون علم دینی مطرح است اشاره کرد و گفت: یک نظریه قایل به تعارض علم و دین است، نظریه دیگر قایل به تمایز بین روش، موضوع و غایت علم و دین است و نظریه دیگری به تعاون و تکامل بین دین و علم قایل است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج افزود: از سوی بعضی از حوزویان که تلاش کردند عقل را از حوزه معرفت دینی جدا کنند و از سوی برخی در حوزه علوم طبیعی که از جهان بینی الهی و فلسفی دین خارج شده و بدون توجه به فلسفه دینی و جهان بینی الهی، علم را مورد توجه قرار دادند، در حق علم ظلم شده است.
چمن خاطرنشان کرد: دین راه است و عقل یک چراغ است، دین کامل تر است و باید همه علوم به توحید ختم شوند.