به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، علی لاریجانی شب گذشته در یادواره علامه علی دوانی در کازرون که با حضور جمعی از مسئولان استانی و محلی فارس و همچنین اقشار مختلف مردم در مصلای نماز جمعه کازرون برگزار شد، بیان داشت: تا آنجایی که من به خاطر دارم علی دوانی را به فضل و خوش مجلسی می شناسم.
وی ادامه داد: در سال های پس از انقلاب که توفیق حضور به محضر وی داشتم، وی را بر پایه درستی و شجاعت دیدم که این افتخاری بزرگی برای کازرون است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وی در طول 60 یا 70 سال اخیر یک جریان فکری را بوجود آورد و بیش از 110 جلد اثر چاپ شده دارد، گفت: از توفیقات دیگر این بزرگوار این است که علاوه بر فضل و کمال و تالیف علوم انسانی اسلامی، تربیت فرزندانش به گونه ای بوده است که هر کدام از آنان در یکی از شاخه های فکری اسلامی صاحب کمال هستند.
لاریجانی با بیان اینکه محفل علامه دوانی همراه با راستی و شجاعت بود، افزود: با وجود اینکه آثار علامه مرحوم دوانی متنوع بوده و گاهی درباره نهج البلاغه، حقوق زن، مهدی موعود و عناوین دیگر به نگارش در آورده، دل مشغولی هایی دینی هم داشته است.
وی تصریح کرد: بعد از مشروطیت جریان روشنفکری در ایران به وجود آمد که گرایش غربی و مارکسیستی داشت و با وجود اینکه موج عظیم فکری بدنه روشنفکران را در برگرفت؛ اما بدنه جامعه آن روز گرایش شدید مذهبی خود را حفظ کرد.
رئیس قوه مقننه افزود: از ویزگی های علامه علی دوانی این است که آثار اسلامی را به زبان مردم می نوشت که کسی از خواندن این آثار خسته نشود.
لاریجانی تصریح کرد: یکی از خصوصیات مهم مرحوم شهید مطهری، شهید بهشتی و علامه دوانی این بود که یک منظومه فکری برای اسلام ترسیم می کردند و توجه ویژه ای به اقتصاد، حقوق، کلام و تاریخ اسلام داشتند.
وی گفت: ما در دنیایی مجزا از شرایط جهانی زندگی نمی کنیم و امروز یک پیوستگی فرهنگی بوجود آمده است که برای حفظ فرهنگ خودمان باید شناختی از هویت اسلامی مان پیدا کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان اخیر بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل گفت: تصور نمی شد وی اینگونه سخنانی را به زبان آورد؛ در حالی که این یک موضوع مهمی است.
لاریجانی حرف های نادرست دبیر کل سازمان ملل علیه ایران را گزارشی برگرفته از موساد خواند و گفت: به نظر می رسد که این یک برداشت سیاسی است و احساس می کنند که ایران در مسئله هسته ای کار خودش را به پایان رسانده است.
وی بیان داشت: دنیای غرب با تلاش های مذبوهانه خود همواره دنبال بهانه جویی بر ایران بوده و گاهی مسائل هسته ای، گاهی سیستم موشکی و اخیرا هم حقوق بشر را در ایران بهانه کرده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: آنان با مطرح کردن نقض حقوق بشر در ایران می گویند، چرا ایران تعدادی از قاچاقچیان مواد مخدر را اعدام کرده است و از طرفی وجود مواد مخدر در منطقه را هم محکوم می کنند؛ در حالی که باید پاسخ بدهند چرا با وجود آن ها در افغانستان و در اختیار داشتن سه فرودگاه بزرگ این کشور، مواد مخدر از طریق همین فرودگاه ها ترانزیت می شود.
لاریجانی ادامه داد: امروز سازمان ملل دچار یک پوچی شده است که اینگونه بی شرمانه در صحنه بین المللی سخن به زبان میآورد.
وی با اشاره به نقض حقوق بشر در زندان های گوانتانامو و ابوغریب که توسط آمریکا صورت گرفته است،گفت: آیا اتفاقات ظالمانه ای که در این زندان ها رخ می دهد نقض حقوق بشر نیست؟
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: همجنس بازی یک نوع وحشی گری مدرن است که در دموکراسی شما آن را حقوق بشر میدانید؛ اما دموکراسی اسلامی را ناقض حقوق بشر قلمداد می کنید.
لاریجانی ادامه داد: امروز بیش از گذشته نیازمند رجال علمی هستیم که بتواند با شجاعت تفکر اسلامی و جریان فکری که در 60 یا 70 سال گذشته را زنده کند و جلو ببرد و این فقط نیازمند داخل کشور نیست؛ بلکه نیاز کل جامعه اسلامی است.
وی با بیان اینکه جریان های فکری در کشور باید راه علمای دین را ادامه دهند، گفت: ما تجربه تلخی از روشنفکرنماها در جامعه داریم که برخی از آنان به دنبال حذف روحانیت و جایگزین کردن خودشان بودند؛ در حالی که نظام اسلامی مخالف جریان روشنفکری نیست.
رئیس دستگاه قانون گزاری جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: جریان فرقان که منجر به ترور شهید آیت الله مطهری شد، برگرفته از همین تفکر روشنفکرنماها بود که با تفکر اسلامی در تضاد است.
لاریجانی با اشاره به اینکه امروزه هیچ کدام از جریانات اصولگرا و اصلاح طلب و عناوین مختلف حزبی دیگر نتوانستند برای رشد و آینده کشور مفید باشند، خاطرنشان کرد: سیاستمدارانی که جدای از روحانیت در کشور حرکت کنند، برای مردم قابل اعتماد نیستند.
وی گفت: جریان های سیاسی باید خارج از دسته های قبیله ای در تکامل جامعه با تبعیت از روحانیت حرکت کند که در این راستا حوزههای علمیه و روحانیت باید هدایت گری این جریانات را برعهده بگیرند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تشکیلات منظم سیاسی را در کشور ضروری خواند و افزود: نهاد روحانیت و در راس آن مراجع عظام تقلید یک نهاد دائمی است که باید تشکیلات سیاسی کشور را هدایت کند.
لاریجانی در پایان گفت: با استفاده از ظرفیت عالمان برجسته، بسیاری از چالش های فکری و کاستی های سیاسی آینده کشور برطرف می شود.