مراسم گرامیداشت روز ملی فناوری هسته ای امروز در دانشگاه پیام نور زیراب برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، حجت الاسلام نصیری امروز در مراسم گرامیداشت روز ملی فناوری هسته ای در دانشگاه پیام نور زیراب، در سخنانی با اشاره به چرایی نامگذاری روز 20 فروردین گفت: جمهوری اسلامی ایران 20 فروردین ماه 85 از طریق افتتاح پروژه راه اندازی دومین مجموعه جدید سانتریفیوژهای تأسیسات هسته ای نطنز و با ورود به مرحله صنعتی غنی سازی اورانیوم ، به یکی از مهم ترین فناوری های موجود در جهان دست یافت.
وی افزود : در همین حال دولت آمریکا و دشمنان جمهوری اسلامی در مقابل این پیشرفت، ایران را تهدید به منزوی تر شدن در جامعه جهانی و اعمال تحریم های بیشتر سیاسی و اقتصادی کرد.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: رسیدن به این مرحله از دانش روز با وجود محاصره شدید اقتصادی از سوی غرب، نمایانگر اراده ملت ایران برای فتح قله های علمی و رسیدن به استقلال است.
نصیری ادامه داد: در سالهای اخیر کشورمان به پیشرفتهای مهمی در این عرصه رسیده که همه اینها در سایه تلاش جوانان، دانشگاهیان و اندیشمندان کشورمان حاصل شده است.
وی داشتن فناوری هسته ای را برای استقلال کشورها ضروری خواند و افزود: کشورهای قدرتمند با داشتن این دانش نمی خواهند سایر کشورها به این علم دست یابند تا این کشورها وابسته آنان باشند.
این استاد حوزه و دانشگاه دانش فناوری هسته ای را یکی از لازمه های توسعه هر کشوری خواند و گفت: انرژی هسته ای کاربردهای زیادی در بخش های مختلف از جمله تامین انرژی پاک و ارزان، علوم پزشکی، تولید رادیو داروها، صنعت، کشاورزی دارد که میتواند در پیشرفت هر کشوری نقشآفرین باشد.
نصیری دستیابی دانشمندان کشورمان به دانش فناوری هسته ای و تامین سوخت را از دیگر افتخارات کشورمان بیان کرد و افزود: محققان و جوانان کشورمان با روحیه خود باوری و اعتماد به نفس به این فناوری دست یافتند که این امر جهش علمی بزرگ کشورمان را در عرصه های مختلف مهیا کرده است.
وی با بیان اینکه منابع سوخت های فسیلی در حال اتمام می باشد، گفت: انرژی های نو از قبیل انرژی های خورشیدی و بادی تنها 30 درصد از انرژی مورد نیاز بشر را تامین می کنند، از این رو در آینده چاره ای جز استفاده از سوخت های جایگزین مانند انرژی های نو و هسته ای نداریم.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه نیروگاه های هسته ای ما زمانی مفید خواهند بود که بتوانیم سوخت آنها را در داخل کشور تولید کنیم، گفت: اگر برای تامین سوخت وابسته به دیگران باشیم آنها در قبال ارائه آن ما را وادار به تسلیم در مقابل خواسته هایشان خواهند کرد.
نصیری حرکت به سمت تکنولوژیهای نو و فناوریهای هستهای را یک ضرورت جدی خواند و با اشاره به توانایی های محققان فیزیک هستهای کشورمان در زمینههای مختلف گفت: پژوهشگران کشورمان هم اکنون به سطح بالایی از علم انرژی هستهای دست یافته اند که می توانند به خوبی نیازهای کشور را در این عرصه پاسخگو باشند.