به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو»از مشهد، مهدی ابراهیمی عصر امروز در اولین سمینار علمی «فناوری هستهای» در جمع دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی شهرستان قوچان بیان داشت: انرژی هستهای کاربردهای فراوانی در زمینه تولید انرژی، بخش پزشکی، کشاورزی، نظامی و غیره دارد که جمهوری اسلامی ایران به دنبال استفاده صلحآمیز از این فناوری است.
وی با اشاره به استفاده این انرژی در زمینه تولید انرژی گفت: راکتور هستهای، نقش تولید انرژی را بر عهده دارد و راکتور آب سبک تحت فشار، راکتور آب سبک جوشان، راکتور آب سنگین تحت فشار و راکتور زاینده سریع با فلز را شامل می شود.
عضو هیئت علمی دانشکده شهید رجایی قوچان با بیان این مطلب که غنیسازی اورانیوم برای کار در راکتور آب سبک تحت فشار استفاده میشود، تصریح کرد: قلب راکتور هستهای تهران دو متر است که برای کاربردهای پزشکی و تحقیقاتی استفاده شده و استفاده از اورانیوم غنی شده 20 درصد هیچگونه تهدید نظامی ندارد.
ابراهیمی اضافه کرد: نیروگاه تحقیقاتی تهران دارای توان پنج مگاواتی بوده و برای تولید 15 رادیو دارو از جمله رادیو داروی یُد و مولیبدن و نیز 10 رادیو داروی درمانی مثل ساماریوم طراحی شده است.
وی با تاکید بر این مطلب که کوچک بودن این نیروگاه دلیل استفاده از سوخت با غنای بالا است، یادآور شد: راکتور آب سنگین تحت فشار که با سوخت طبیعی کار میکند با توان 40 مگاواتی برای رادیو داروها طراحی شده است.
عضو هیئت علمی دانشکده شهید رجایی ادامه داد: در این راکتور پسماند هستهای بوجود آمده با فرآوری در بمبهای هستهای قرار میگیرد اما برای تولید پلوتونیم از پسماند هستهای به تأسیسات ویژه و فناوری پیشرفتهای نیاز است که جمهوری اسلامی ایران نه تنها آن را نداشته بلکه به دنبال آن نیز نیست.
ابراهیمی تأکید کرد: نیروگاه آب سنگین اراک تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی در حال فعالیت است و غربیها حساسیت بیهودهای بر تأسیسات هستهای ایران دارند.
وی با اشاره به کاربرد پزشکی انرژی هستهای بیان کرد: از فناوری هستهای می توان در کار پزشکی-تشخیصی برای عسکبرداری با دقت و وضوح بالا و درمان انواع تومورهای سرطانی استفاده کرد.
عضو هیئت علمی دانشکده شهید رجایی قوچان با اشاره به استفاده آمریکا به عنوان اولین کشور از بمب هستهای اورانیومی گفت: انفجار بمب هستهای جز ویرانی و نابودی بشر چیزی به ارمغان نیاورده است.