به گزارش خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» در ایلام، مهدی عباسی در «کارگاه اصول خود مراقبتی برای یک عمر سلامت» که امروز با حضور دانشجویان و اساتید مراکز آموزش عالی ایلام در دانشگاه آزاد تشکیل شد بیان کرد: سازمان بهداشت جهانی سالروز تاسیس خود را که در 17 آوریل سال 1948 انجام پذیرفته به عنوان روز جهانی بهداشت نام گذاری کرده است.
وی ادامه داد: با توجه به پیام مقام معظم رهبری مبنی بر ارتقا سلامت جامعه، وزارت بهداشت امسال را به نام «بهار سلامت» مزین نموده است.
عضو انستیتو پاستور ایران با بیان این که سند چشم انداز سلامت در سال 1393 مبنی بر خود مراقبتی می باشد و تصریح کرد: در سوره مبارکه بقره تاکید شده است؛ انسان عاقل مرتکب عملی نمی شود که هلاکت و نابودی خود را رقم بزند.
عباسی با اشاره به آیه کلکم راع و کلکم مسئول اذعان داشت: اگر پایه و اساس سبک زندگی ایرانی ها بر مبنای مراقبت های اولیه در میان خانواده ها باشد نمودار سلامت جامعه سیر صعودی و هزینه های صرف شده، جهش نزولی خواهند داشت.
وی خود مراقبتی را مبحثی مجزا نسبت به خود درمانی عنوان کرد و تایید نمود: عصر صنعت پزشکی از قرن 19 میلادی شکوفا شد اما ما هم اینک در سال 2013 به عنوان عصر اطلاعات و انتشار آگاهی ها زندگی می کنیم.
این استاد دانشگاه مراقبت از سلامت را تبیین شده در پنج حوزه دانست و ادامه داد: خود شخص، دوستان، اطلاعات موجود در محیط، محیط انسانی و متخصصان سلامت به عنوان منابع اطلاع رسانی در حوزه سلامت محسوب می شوند.
عباسی بیان کرد: بر اساس گزارشی که در سال 2013 توسط NHS یا سازمان سلامت انگلستان اعلام شد فرهنگ سازی در زمینه خود مراقبتی در انگلستان باعث کاهش هزینه های درمان به میزان 4 بیلیون پوند در بریتانیا شده است.
وی با ابراز تاسف از وضعیت سلامت در ایران خاطرنشان کرد: 10 میلیون ایرانی فشار خون، 15 میلیون کلسترول و 48 درصد نیز اضافه وزن دارند، 11 میلیون ایرانی سیگاری هستند و 88 درصد از مردم صرفا در مهمانی ها از میوه استفاده می کنند.
عضو انستیتو پاستور ایران خود مراقبتی را در کنترل برخی رفتارها دانست و افزود: عدم بهره گیری از انواع مواد مخدر، جلوگیری از بروز رفتارهای پرخطر مانند روابط جنسی، پیشگیری از بروز سرطان، فاصله گرفتن از شهرنشینی های بی ظابطه و کاهش تردد در ترافیک می تواند مصداق هایی برای مراقبت از جسم و روان باشد.
عباسی انواع خود مراقبتی را به حوزه های پیشگیرانه، تنظیم کننده، واکنشی و بازدارنده دسته بندی کرد و اذعان داشت: هر اندازه مشارکت مردم بیشتر باشد موفقیت طرح مذکور افزایش خواهد یافت.
وی ابراز نمود: انواع مراقبت ها به جسمی، عاطفی، روحی، اجتماعی، معنوی و جمعی قابل ارزیابی است.
این استاد دانشگاه با اشاره به کلام خداوند متعال، گفت: سرنوشت هیچ قومی تغییر نخواهد کرد مگر آن که ملت مذکور خود طالب تغییرات باشند.