به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، هادی پور امروز در سمینار نقش نظام بانکی در توسعه بخش کشاورزی لرستان که توسط انجمن علمی اقتصاد بازرگانی دانشگاه لرستان برگزار شد، بیان داشت: ساختار نامناسب بخش کشاورزی و پایین بودن سطح دانش و آگاهی بهره برداران این بخش موجب شده است که کشاورزان ما توان استفاده بهینه از سرمایه را نداشته باشند.
وی افزود: بخش کشاورزی از یک سو با مشکل اراضی کوچک و از سوی دیگر عدم ناتوانی بخش صنعت برای تولید تجهیزات متناسب با این نوع اراضی مواجه است؛ به گونه ای که در کشور ما تنها دو نوع تراکتور تولید می شود که هیچ کدام برای واحدهای بهره بردار کشاورزی در کشور متناسب نیستند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خرم آباد گفت: کشور ژاپن نیز با همین مشکل مواجه هستند؛ اما صنعت این کشور توانسته است تجهیزات کشاورزی متناسب با اراضی این کشور را طراحی و تولید کند؛ اما در کشور ما کشاورز مجبور است که یکدستگاه تراکتور را به مبلغ 50 میلیون تومان خریداری کند که این به هیچ وجه صرفه اقتصادی ندارد.
هادی پور به مسکوت ماندن مصوبه مجلس برای تجمیع اراضی کشاورزی در کشورمان اشاره کرد و ادامه داد: این قانون در شورای نگهبان مسکوت مانده که اگر موانع آن برطرف شود قطعا می توان با تجمیع اراضی کشاورزی و به صرفه شدن سیستم های مکانیزه شاهد توسعه این بخش بود.
وی هدفمندی یارانه ها را از مشکلات پیش روی سرمایه گذاری در بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: کشاورزان برای تامین هزینه حامل های انرژی با مشکل مواجه هستند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خرم آباد بر ضرورت تامین امنیت تجهیزات کشاورزی به مانند محصولات کشاورزی با فراهم شدن امکان بیمه کردن این تجهیزات گفت: 5400 چاه عمیق و نیمه عمیق در استان وجود دارد که به دلیل فقدان امنیت ترانس این چاهها توسط افراد شرور از بین می روند.
هادی پور بیان داشت: با توجه به خط های اعتباری جدیدی که دولت یازدهم برای توسعه بخش کشاورزی اختصاص داده است شاهد پیشرفت این بخش در کشور و استان لرستان هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در هر حال علی رغم تمام مشکلات و موانعی که بخش کشاورزی در لرستان با آن مواجه است اما میانگین برداشت محصولات کشاورزی در استان نسبت به کشور بالاتر است؛ به گونه ای که میانگین سرانه تولید در ایران 1300 کیلوگرم و در استان لرستان 1600 کیلوگرم است.