به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، آیتالله اشرفی شاهرودی عصر امروز در کرسی نقد و بررسی با موضوع «آسیب شناسی سبک زندگی خانواده در جامعه امروز ما با تأکید بر فرهنگ اسلامی» در مشهد با ابراز تأسف از وضعیت موجود بر جامعه، گفت: انتظار بود که این انقلاب که بر خواسته از تعالیم دین اسلام و مذهب شیعی بود، بتواند علاوه بر تحول سیاسی، تحولات فرهنگی نیز در کشور ایجاد کند.
وی ادامه داد: اگر میتوانستیم خانوادههای خود را بر اساس تعالیم دینی تربیت کنیم و فرهنگ را نیز بر این اساس استوار سازیم، بهترین راه برای صدور انقلاب بود؛ اما به جای آن تحت تأثیر زندگیهای غربی قرار گرفتیم.
استاد عالی حوزه علمیه خراسان به برنامهریزی غرب برای انحراف جوانان اشاره کرد و عنوان داشت: وقتی نتانیاهو در سنای آمریکا فریاد میزند که جوانان ایرانی را دریابید و ماهوارههای شهوتانگیز را در آنان رواج میدهند، نشان از هراس آنان از جوانان ایرانی دارد.
وی افزود: امروز فرهنگ ما اینگونه شده که زن عاشق کار کردن است و از رسیدگی به فضای پویا و خوش زندگی برای فرزند و همسر خود بازمیماند و همه بر آثار سوء این امر در روحیه او آگاهاند.
اشرفی با اشاره به علاقه زنان امروز به کار بیرون از منزل، تصریح کرد: در کنار آن، اشتباه بزرگی مرتکب شدند که فرزند کمتر زندگی بهتر که متأسفانه در جامعه ما نیز جا افتاده و خانمهای ما دیگر حاضر به پذیرفتن مسؤولیت خانواده نیستند.
وی به وضعیت نامناسب حجاب در کشور و تأثیر آن بر بنیان خانوادهها اشاره کرد و اظهار داشت: خانمها به چه اجازهای با این وضع در خیابانها ظاهر میشوند و باعث سردی مرد از خانواده و زندگی میشوند؟ برخی با صرف انرژی و احساس خود برای فرزندان دیگران در محیطهای آموزشی، از تربیت فرزند خود باز میمانند و این امر باعث بروز برخی طلاقها است.
این استاد عالی حوزه علمیه خراسان با بیان این که فضای موجود، محیط را برای گرایش به سمت باطل بیش از گرایش به حق فراهم آورده، تصریح کرد: وقتی در جامعهای گناه و فساد رواج پیدا کند، بشر نیز که ترکیبی از عقل و هوای نفس است به سمت فساد گرایش پیدا میکنند.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر چگونگی مواجهه با این معضل، عنوان داشت: اگر مسؤولین ما احساس مسؤولیت کنند، میتوانند جامعه را با همین برنامههایی که در رسانههای عمومی در اختیاردارند و از طریق همین قوانینی که وجود دارد، جلوی بخشی از فساد را بگیرند.
اشرفی ادامه داد: در چنین شرایطی اگر خانوادهها بتوانند فرزندان خود را در خانواده به درستی تربیت کنند و آنان را در مقابل عوامل انحرافی در جامعه کنترل کنند، عامل مفیدی برای بهبود فرهنگ جامعه خواهد بود.
وی بیان داشت: آزادی که در ظاهر دیده میشود، آن آزادی نیست که در هدف انقلاب وجود داشته باشد، آزادی در کشور ما در کنار جمهوری اسلامی معنا پیدا میکند که برای تحقق آن، ابتدا باید مسؤولین احساس مسؤولیت کنند و پس از آن نیز محیطهای فرهنگی باید در این زمینه پیشرو باشند.
استاد عالی حوزه علمیه خراسان با تأکید بر این که متأسفانه مسؤولین ما دلی به حال کشور نمیسوزانند، عنوان داشت: در دیدار با چند تن از مسؤولان گفتم که شما ثروت کشور را خرج آقایانی میکنید که هیچ اعتنایی در مقابل این همه مشکل در کشور ندارند؛ امروز، گرانی و فساد در جامعه مصیبت آفرین شده است و اگر بتوانیم مسؤولین دلسوز را در رأس امور قرار دهیم، شاید بتوان تأثیر مثبتی شاهد بود.
وی در پایان گفت: امروز مسؤولین ما به سراغ علما نمیآیند که بخواهند صحبت کرده و مشورت بگیرند.