به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، کرسی آزاد اندیشی «آزادی بیان» روز گذشته در دانشگاه پیام نور دهدشت برگزار شد.
در این کرسی که با تلاش بسیج دانشجویی دانشگاه برگزار شد، فتاح محمدی، استاد دانشگاه و معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد داوری این کرسی را بر عهده داشت.
محمدی در ابتدای این کرسی دین اسلام را دینی مبتنی بر برنامه دانست و گفت: اسلام به عنوان دین اکمل پاسخگوی همه مطالبات و خواستههای جامعه بشری است و خداوند این کرامت را از راه قلم تعلیم میدهد و در سایه تقوا و معرفت شکل میگیرد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: اسلام به عنوان دین مترقی حقوقی را مشخص کرد که انسان دارای حقوق طبیعی و فطری و برگرفته از قانون طبیعت و غیرسانسوری است.
وی لازمه اظهار نظر و نقد را مبتنی بر جایگاه حقیقی و حقوقی و کارشناسانه دانست و گفت: اسلام اصل برخورداری از آزادی بدون سانسور است که مبتنی بر معرفت و شناخت از قوانین و مقررات و حقوق خود و دیگران می باشد و افراط و تفریط و نقد بدون کارشناسی زمینه تفاوت و تقابل را ایجاد میکند.
محمدی تقوا را قانونمداری و توجه به چارچوب قانون اساسی دانست و گفت: علمی که برای جامعه سودمند باشد دارای ارزش است و کسی میتواند ادعای عالم شدن بکند که علم و اخلاق را در کنار هم داشته باشد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد اختیارات تفویض شده به انسان را متذکر و با اشاره به مسئولیتخواهی از انسان در گرو حق انتخاب افزود: اگر قرار باشد انسان در همه ابعاد مقلد باشد مسئولیتی نخواهد داشت.
وی همه احزاب را مقید به مفاد قانون اساسی دانست و تصریح کرد: قانون اساسی میزان و معیار برای هر بخشی از زندگی فردی و اجتماعی است.
محمدی قانون اساسی را تنظیم کننده روابط بین دولت و ملت و حاکم و مردم عنوان کرد و گفت: افراط و تفریط امروز جامعه بشری را به تعارض کشانده است به عنوان مثال قبل از رنسانس کلیسا و پاپ قدرت اراده و تعقل را از زندگی حذف و همه چیز را نزولی و آسمانی تلقی میکردند که با شکلگیری رنسانس نقش ماوراء الطبیعه، دین و آسمانیها نفی و توجه ویژه به اراده داده میشود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: آزادی زمانی تحقق پیدا میکند که مبتنی بر شناخت و مباین حقوق باشد و اگر شناخت و معرفت شکل گیرد قطعاً سلایق نمیتوانند اثرگذار باشند.