به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حمید آراسته امروز در کنفرانس توسعه آموزش عالی فرامرزی در دانشکده علوم تربیتی دانشگاه فردوسی مشهد بیان داشت: تلاش من در خصوص بین المللی کردن آموزش عالی در کشورمان است.
وی بیان داشت: ما در سال 1380 حدود 51 هزار و 310 نفر دانشجو در ایالات متحده آمریکا تحصیل میکردند که در آن سال 18 درصد دانشجویان ایرانی بودند.
این استاد دانشگاه با انتقاد از کمرنگ شدن حضور دانشجویان در دانشگاههای جهان افزود: در سال های اخیر 235 هزار و 597 نفر دانشجو از کشور چین، 96 هزار و 754 دانشجو از هندوستان، 70 هزار و 627 نفر از کره جنوبی، 45 هزار و 566 نفر از کشور عربستان و 27 هزار و 357 نفر از کانادا در حال حاضر در کشور آمریکا مشغول به تحصیل هستند.
آراسته تقویت پژوهش و تولید علم، بهبود سیمای دانشگاه، بین المللی کردن برنامههای درسی، ایجاد تنوع در بدنه اعضای هیئت علمی و دانشجویان را از دلایل بین المللی کردن آموزش عالی برشمرد و افزود: تمام دانشگاههای برتر دنیا دانشجویانی در خارج از کشور خود دارند که توانستهاند به جایگاه خوبی برسند.
وی در خصوص بازگشت دانش آموختگان به کشورهایشان گفت: 68 درصد دانش آموختگان دوره دکترا به کشور خود باز نمیگردند. دانش آموختگان رشتههای علوم کامپیوتر و برق بالاترین نرخ ماندگاری را در خارج از کشور دارا میباشند.