به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، مظاهر زمانی روز گذشته در آستانه چهلمین روز درگذشت استاد مصطفی فرضپور ماچیانی از اساتید برجسته استان گیلان در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد رشت با بیان اینکه هرگز کسی که یادش به استواری قلههاست، در زیر خاک به فراموشی سپرده نمیشود، گفت: اگر چه هجرت از زندگی به مرگ برای ما ماندگان در قفس غبارآلود خاک، دشوار است؛ اما برای مهاجر سبکبال پیوستن به ابدیت و جاودانگی است.
وی گفت: تردیدی نیست که استاد مصطفی فرضپور ماچیانی از جمله ماندگارانی است که زمان هرگز قله نام بلندش را پاک نمیکند.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت استاد فرضپور را معلمی دانست که تمام عمرش را به آموختن گذراند.
زمانی گفت: استاد فرض پور تمام جانش عشق و انسانی برخوردار از سرچشمههای اشراقی ایمان و آگاهی و عاشق سادهزیستی بود.
وی تصریح کرد: پیمانه واژهها گنجایش بزرگی چنین بزرگانی را ندارد و گیلان افراد زیادی مانند پوررضا و فرضپور را در مهد خود پرورانده است.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد رشت گفت: مکتب تربیتی استاد فرضپور در شخصیت فرزندانش متجلی شده است.
زمانی با قدردانی از افراد شرکت کننده در مراسم مذکور به یاد کوچ بیبازگشت استاد فرضپور ابیاتی از استاد شهریار را قرائت کرد.
عضو کانون وکلای دادگستری کشور نیز در این مراسم از برگزارکنندگان مراسم یادبود برادرش استاد فرضپور قدردانی کرد.
محمد فرضپور ماچیانی با بیان اینکه درصدد انتشار نظرات و صحبتهای دیگران در محافل مختلف درباره استاد مصطفی هستیم، بیان داشت: استاد فرضپور شخصیتی با جامعیت علمی داشت؛ اما بیشتر وی را در زمینه ادبیات میشناختند.
وی با بیان اینکه استاد فرضپور مرد سیاست نبود؛ اما سیاست را میشناخت و درک میکرد، گفت: استاد فرضپور اطلاعات بسیار خوبی نسبت به تاریخ و سیاست یک قرن اخیر داشت.
عضو کانون وکلای دادگستری کشور با اشاره به اینکه استاد فرضپور شعر میگفت؛ اما هرگز خود را شاعر نمینامید، تصریح کرد: «دیوان جویا» با 1500 بیت شعر یکی از آثار اوست و به تازگی بیش از 500 بیت شعر در قالب غزل، قصیده و رباعی از او پیدا شده است که تا کنون به کسی نشان نداده بود.
فرض پور با اشاره به مسئولیت گذشته استاد فرضپور در سمت معاون آموزشی واحد رشت، خاطرنشان کرد: سادهزیستی یکی از خصلتهای اخلاقی وی بود؛ به طوری که در طول دوران معاونت خود هرگز از اموال عمومی دانشگاه استفاده شخصی نکرد.
وی درباره نفوذ مهر و یاد استاد فرضپور در قلبهای اطرافیانش افزود: تا کنون افراد زیادی از بیشتر نقاط دور و نزدیک کشور و حتی دنیا برای ما پیام تسلیت فرستادهاند و خود را در غم ما شریک دانستهاند.
عضو کانون وکلای دادگستری کشور با بیان اینکه داشتن اخلاق خوب یاد و خاطره انسان را در دل و جان دیگران همیشه زنده نگه میدارد، ادامه داد: اصالت ایرانی بودن به داشتن آسمان خراشهای بلند نیست؛ بلکه به خاطر نفوذ کلام و اخلاق بزرگانی مانند فردوسی و مولویهاست که فرهنگ این کشور را فراتر از مرزهای جغرافیایی و سیاسی آن کشانده است.
لازم به ذکر است، استاد مصطفی فرضپور ماچیانی نویسنده، محقق، گیلانپژوه، استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه و غیره در 23 فروردین ماه 93 دیده از جهان فرو بست و آثار ارزشمندی شامل کتاب دستور زبان فارسی، نوروز باستانی و چند آیین دیگر، چهره اسکندر در آیینه ادب فارسی، زبان و فرهنگ ماچیان، مونوگرافی ماچیان، مجموعه مقالات، دیوان جویا، گیلان مهر و غیره را از خود به یادگار گذاشته است./225ب2/