به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، ایرج حریرچی، معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت امشب در جمع خبرنگاران استان گلستان گفت: خوشبختانه اجرایی شدن طرح تحول نظام سلامت از 15 اردیبهشت موجب شد هزینه پرداختی مردم به بیمارستان های دولتی تا 8.5 درصد کاهش بیابد و مراجعه به بیرون تقریبا به صفر برسد.
وی افزود: توجه به کرامت مراجعین از جمله اهدافی است که در طرح تحول نظام سلامت به آن توجه ویژه شده است.
معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت همچنین متذکر شد: از شهریور تا کنون از 8800 نقطه روستایی کشور که پزشک نداشتند، تنها 4800 نقطه پوشش داده شد و عمده ضعفی که در این راستا وجود داشت کمبود منابع مالی بود؛ امید می رود در طرح تحول نظام سلامت، امکانات و منابع مالی فراهم شود و دستمزد پزشکان با اصلاحات مالی و تشویقی افزایش پیدا کند تا به امید خدا این مناطق را مورد پوشش 100درصدی قرار دهیم.
حریرچی همچنین به مناطق حاشیه ای شهر که از نبود پزشک و امکانات درمانی رنج می برند، اشاره کرد و بیان داشت: 8.5 میلیون نفر در 280 نقطه کشور در این شرایط زندگی می کنند که اینها نه تنها در حاشیه جغرافیایی بلکه در حاشیه اجتماعی و اقتصادی قرار دارند؛ که این موارد نیز در طرح تحول نظام سلامت شناسایی و سرشماری شده اند و قرار است ساختار و منابع بهداشتی و درمانی لازم در اختیار آن ها قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه برخی نگران این بودند که شاید دولت نتواند منابع لازم را در اختیار حوزه سلامت قرار دهد، گفت: ولی دولت یازدهم با توجه به اهمیتی که به سلامت مردم و بهداشت و درمان می دهد 2000 میلیارد تومان اعتبار این بخش را در سال 92 پیش پرداخت کرده است و تابع آن عملکرد مناسب می خواهد.
افزودن 5000 تخت بیمارستانی تا پایان سال جاری
معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت همچنین به تخت های بیمارستان های دولتی اشاره کرد و در این باره نیز اظهار داشت: سیاست وزارت بر این است که ابتدا تخت های موجود را به نحو احسن اداره کند و اعتبارات را به صورت ناشیانه توزیع نکند، از این رو تخصیص اعتبارات به بیمارستان هایی که بالای 85درصد پیشرفت دارند برای وزارت دارای اولویت است. در اولویت های بعدی به 4700 تخت در دست ساخت پرداخته خواهد شد و در نهایت بنا داریم تا پایان سال جاری 5000 تخت به بیمارستان های دولتی اضافه کنیم./220ب1/