پس از 3 سال بحرانسازی تمامعیار از سوی کشورهای غربی و عربی در سوریه، انتخابات ریاست جهوری در سوریه برگزار شد که با وجود فشار کشورهای غربی و نامشروع دانستن این انتخابات مردم سوریه، با حضور بیش از 73 درصدی در پای صندوقهای رای، بار دیگر اعتماد خویش را به نظام سوریه و «بشار اسد» اعلام کردند.
گروه بین الملل«خبرگزاری دانشجو»؛ «بشار اسد» با کسب اکثریت آراء در انتخابات ریاست جمهوری سوریه به پیروزی رسید و برای بار سوم رئیس جمهور این کشور شد. «جهاد الحام»، رئیس مجلس سوریه با اعلام این خبر گفت: بشار اسد با کسب 10 میلیون و 319 هزار و 723 رأی و 88.7 درصد آرا پیروز انتخابات لقب گرفت.
بشار اسد کیست؟
بشار اسد (زاده 11 سپتامبر 1965) سومین فرزند حافظ اسد است. بشار پس از تمام کردن مدرسه رشته پزشکی در دانشگاه دمشق را انتخاب کرد و در سال 1988 فارغالتحصیل شد و در بیمارستان نظامی مشغول به کار شد. وی سپس در سال 1992 برای ادامه تحصیل به انگلستان رفت و در سال 1994 موفق به اخذ مدرک تخصصی چشم پزشکی گردید. او علاوه بر زبان عربی، به زبانهای انگلیسی، فرانسه و اسپانیایی تسلط دارد. همسر بشار اسد، اسماء نام دارد و دارای سه فرزند میباشد. بشار اسد پس از به قدرت رسیدن، سعی کرد تا اقتصاد بسته سوسیالیستی سوریه که در زمان پدرش، حافظ اسد ساخته شده بود را به یک اقتصاد باز و غیر سوسیالیستی تغییر دهد. نهمین کنفرانس حزب بعث در سال 2000 بشار اسد را به عنوان فرمانده این حزب و دبیرکل کمیته مرکزی برگزید. وی پس از آن دبیر حزب بعث سوریه شد. در همان سال مجلس سوریه به اتفاق با پیشنهاد فرماندهی حزب بعث برای نامزدی بشار اسد برای پست ریاست جمهوری موافقت کرد، و پس از آن در نظرسنجی مردمی، بشار اسد به عنوان رئیس جمهور این کشور برای یک دوره هفت ساله تعیین شد.
وقتی نطام سوریه با بحران روبرو شد
در سال 2011 با بالا گرفتن اعتراضات مردمی در جهان عرب، تظاهراتهایی نیز در شهرهای مختلف سوریه نظیر حمات، جبله، دمشق، لاذقیه، درعا و حمص به وقوع پیوست که با سرکوب ارتش سوریه مواجه شد. تظاهرات های پراکندهای در شهرهای دیگر سوریه نیز بوقوع پیوست که در سه شهر حمص، درعا و حماه شدیدتر بود. بشار اسد در ابتدا در مورد این اعتراضات در رسانههای سوریه نظری نمیداد. اما پس از اینکه سرکوبها توسط ارتش بالا گرفت و هم چنین در برخی شهرها بخصوص در شهر حمص قیام مسلحانه توسط ارتش آزاد سوریه علیه حکومت وی رخ داد به مصاحبه با رسانههای دولتی سوریه پرداخت و علت این اعتراضات در سوریه را اسرائیل دانست، او اعلام کرد که با اقتدار در برابر این توطئهها میایستد. اتحادیه عرب پس از خیزش سوریه 2012-2011 و کشته شذن هزاران معترض سوری توسط دولت بشار اسد، عضویت سوریه در اتحادیه عرب به حالت تعلیق درآورد. مجمع عمومی سازمان ملل متحد در 17 فوریه 2012، با تصویب قطعنامهای یازده ماه سرکوبی معترضان در سوریه را محکوم کرد. قطعنامه تصویب شده در مجمع عمومی از دولت بشار اسد میخواهد که ظرف 15 روز طرح اتحادیه عرب را اجرایی کند. اتحادیه عرب خواستار کناره گیری بشار اسد از ریاست جمهوری و انتقال قدرت به معاونش بود. 137 کشور که به این قطعنامه رای مثبت دادند، خواستار پایان خشونتها در سوریه شدهاند. 12 کشور از جمله ایران، روسیه، چین، کوبا، ونزوئلا و کره شمالی به این قطعنامه رای منفی دادند.
مردم سوریه بزرگ ترین برنده انتخابات سوریه
سرانجام پس از 3 سال بحران از سوی کشورهای غربی و عربی در سوریه، 13 خرداد 1393 انتخابات ریاست جهوری در سوریه برگزار شد که علی رغم فشار مقامات غربی و نامشروع دانستن این انتخابات مردم سوریه با حضور بیش از 73 درصدی در پای صندوق های رای، بار دیگر اعتماد خویش را به نظام سوریه و «بشار اسد» اعلام کردند و این پایانی بود بر جوسازی های رسانه ای و نقشه های مکارانه و همیشگی غرب در منحرف نمودن افکار عمومی، چرا که مردم سوریه که برنده واقعی و بزرگ انتخابات سوریه بودند با وجود آوارگی، تحمل سختی ها ی بسیار نشان دادند که برای دفاع از کیان نظام خویش دست در مقابل زیاده خواهی ها و دهن کجی غربی ها می ایستند. و از سوی دیگر به کشورهایی چون عربستان، ترکیه، قطر ، امارات نشان دادند که سرسپردگی و نوکری آمریکا، رفاه و امنیت بوجود نمی آورد و مهم ترین عامل پیوند دولت و ملت همراه با وحدت نظر در حل مشکلات کشور است، شاهد این ادعا جشن مردم سوریه همزمان و پس از انتخابات ریاست جمهوری در اقصی نقاط این کشور بود. در حقیقت باید گفت این مردم سوریه بودند که با مقاومت مثال زدنی از یک سو به ملت های دربند استبداد و دیکتاتوری منطقه و از سوی دیگر به تمامی جهانیان نشان داد که «مقاومت و ایستادگی» رمز موفقیت در برابر خواسته های شوم استکبار جهانی است و باید گفت مردم سوریه برنده واقعی و بزرگ 3 سال بحران سازی غربی-عربی و در نتیجه صحنه انتخابات هستند.
مقاومت بار دیگر پیروز شد
با پیروزی های مداوم ارتش سوریه در عرصه نبردهای داخلی در برابر گروه های تروریستی که از سوی کشورهای غربی و عربی حمایت مالی، نظامی و اطلاعاتی می شدند و اینک در عرصه انتخابات با حضور پرشور و حداکثری و انتخاب کسی که بهانه تهاجم و فتنه انگیزی غرب در سوریه بود باید گفت محور مقاومت پیروزی دیگری در برابر استکبار جهانی بدست آورد. که در ادامه، پیروزی ها و مقاومت های جمهوری اسلامی ایران، حزب الله لبنان در مقابل زیاده خواهی و دهن کجی های غرب و عمالش در منطقه است. جشن و پایکوبی مردم دمشق، حلب، ادلب، درعا و دیگر شهرهای سوریه، ادامه خط شادی جنوب لبنان در سال 2000 و 2006 است. شرکت پررنگ مردم سوریه در انتخاباتی که پس از سه سال جنگ و خونریزی و سربریدن و سینه شکافتن و زنده سوزاندن و زنده دفن کردن از سوی تروریست های که توسط مدعیان غربی دروغین حامی دموکراسی و حقوق بشر، برگزار شد، یک اتفاق بزرگ و تودهنی محکم به حامیان سقوط نظام سوریه است.