آخرین اخبار:
کد خبر:۳۲۵۲۴۲
حسن عباسی در مشهد:

تا نخواهیم و جامعه‌سازی نکنیم «ظهور» صورت نخواهد گرفت

تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: ملت تنها نشسته‌اند و نشانه‌های ظهور را مطرح می‌کنند، این در حالی است که تا نخواهیم و جامعه سازی را صورت ندهیم ظهور صورت نخواهد گرفت.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حسن عباسی امروز در نشست تخصصی موقعیت استراتژیک رسانه‌های دینی در عصر تقابل رسانه‌ها که در مجتمع فرهنگی رضوان برگزار شد، گفت: امروز در شرایطی به سر می‌بریم که در اقصی نقاط جهان جنگ و خون‌ریزی به پا شده که حاصل نوعی جهل در جهان است که هیچ هدفی جز تخریب اسلام ندارند.
 
وی با اشاره به اینکه در این شرایط مهمترین ابزاری که می‌تواند این هجمه را خنثی کند رسانه‌ها هستند، افزود: کسی که درک صحیح از قواعد و زمین خودی ندارد نوعی گل به تیم خودی خواهد زد و بدترین حالت کسی است که در زمین خودی با قواعد دیگری بازی کند.
 
تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: اقدامی که وهابیت در جامعه امروز انجام می‌دهند که به نام اسلام؛ اما علیه اسلام فعالیت می‌کنند نشان می‌دهد که گروهی ساده‌لوح تحت تاثیر سرویس‌های امنیتی آمریکا و کشورهای عربی در اقصی نقاط جهان مسلمان کشی می‌کنند.
 
عباسی با اشاره به اینکه هنر بزرگ امام(ره) این بود که دین را به عرصه آورد، گفت: ‌امروز شیطان در حال تخریب چهره دین است تا پیش از این رسانه یک ابزار بود؛ اما در دو دهه اخیر رسانه به یک رکن تبدیل شده است.
 
وی افزود: جامعه هرمی دارد که از دولت، نظام، ملت و ملک تشکیل می‌شوند و چنانچه در کشوری نخبگان بخواهند و تلاش کنند طی صد سال جامعه سازی شکل خواهد گرفت.
 
تحلیلگر مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: در برخی کشورها مثل لبنان و یا پاکستان به دلیل طایفه‌ای بودن هنوز جامعه‌سازی شکل نگرفته است و یا نمایشی که در افغانستان تحت عنوان دموکراسی و رای گیری صورت می‌گیرد به معنای جامعه سازی و نظام سازی نیست آنچه از این کشورها در بیرون از مرزهایشان می‌بینید چیزی به عنوان جامعه در آن وجود ندارد.
 
عباسی ادامه داد:‌ در قاره آسیا به استثنای ژاپن جامعه به معنای جامعه سازی وجود ندارد و ایران تنها کشوری است که در آسیا به برکت ترسیم افق‌هایی که انقلاب در پیش گرفته است، رشد کرده‌ است.
 
وی تصریح کرد: در دو دهه گذشته مسئله رسانه و ارتباطات مفهوم عارضی و روبنایی بوده‌اند؛ اما از دو دهه اخیر به بعد و به ویژه دهه اخیر رسانه به رکن اصلی جامعه سازی تبدیل شد اینکه بسیاری از منابع هدر می‌رود از این حیث است که نظام دینی مناسب هر حوزه‌ای را نداریم؛ بنابراین بین وضع موجود و وضع مطلوب فاصله بسیار است.
 
 تحلیلگر مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه هر کشوری که در صدد ملت چینی است باید رسانه را به عنوان ستون اصلی بداند گفت: روزگاری 300 تا 400 سال باید می‌گذشت تا جامعه‌ای شکل گیرد؛ اما امروز یک نسل در دوره حیات خود چهار نوع جامعه را پشت سر می‌گذارد و این انتقال از جامعه‌ای به جامعه دیگر را رسانه‌ها انجام می‌دهند.
 
عباسی تاکید کرد: امروز قدرت سیاست و اقتصاد صرف، جامعه نمی سازد؛ بلکه مشخصا رسانه ها جامعه‌ساز هستند بنابراین چنانچه کشوری بخواهد جامعه سازی کند باید رسانه را به متن جامعه بیاورد.
 
وی با بیان اینکه برنده نوبل اقتصاد معتقد است علم اقتصاد در حال سقوط است، گفت: امروز ارکان‌های نوظهوری در جامعه سازی رخ کرده‌اند که یکی از این ارکان رسانه‌ها هستند؛ بنابراین آنچه جامعه سازی را شکل می‌دهد رسانه‌ است و اصحاب رسانه جامعه را می‌سازند.
 
 تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: رسانه‌ای که امروز در اختیار داریم مخاطب را دخالت نمی‌دهد؛ بنابراین از این حیث در جامعه صنعتی سیر می‌کنیم و در جامعه اطلاعاتی نیستیم به همین دلیل فرآیند جامعه سازی ایجاد نشده است، زیرا مخاطب کنشگر نیست؛ اما در جامعه دانشی مخاطب در رسانه درگیر می‌شود، همچنین در جامعه مجازی مخاطب به جزیی از رسانه تبدیل می‌شود.
 
عباسی ضمن اشاره به اینکه رسانه در آینده در درون انسان کاشته خواهد شد، گفت: چالش جامعه مهدوی در جهان امروز این است که شیطان به ما پاتک زده است.
 
وی ادامه داد:‌ در آمریکا اینترنت در دست مخابرات نیست؛ بلکه در دست سازمان ان اس ای که سازمان نظامی است و زیر نظر وزارت دفاع است، می‌باشد که رئیس این سازمان یک ژنرال است.
 
 تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به اینکه در مایکروسافت و دیگر شرکت‌های اینترنتی طراحی نرم‌افزارها باید براساس نظر این ژنرال شکل گیرد، بیان داشت: انبیا با مشقت فراوان پیامی را مخابره کردند ختم نبوت صورت گرفت و امامان یکی پس از دیگری شهید شدند تا امام زمان(عج) به غیبت رفت و 35 سال طول کشید که بشر می‌توانست در طول این مدت داشته‌های خود را حفظ کند.
 
عباسی خاطرنشان کرد: والدین باید موقعیت یابی کنند و در نهایت فرآیند انتقال از جامعه به جامعه دیگر را مدیریت کنند و به این سمت بروند که انتقال از جامعه به جامعه دیگر چگونه می‌تواند با مبانی دینی ما ممزوج شود.
 
وی بیان داشت: متاسفانه معماری شهری تبدیل به یک معماری وحشی شده است که هیچ ارتباطی با جامعه رضوی و مهدوی ندارد.
 
 تحلیلگر مسائل سیاسی تاکید کرد: منظور از انتظار، انتظار آمدن نیست؛ بلکه انتظار ظهور است و این به این معناست که ما باید به سمت حضرت مهدی (عج) حرکت کنیم، نه اینکه او به سمت ما بیاید زیرا چنانچه قرار بود ایشان به سمت ما بیایند هیچ گاه غیبت نمی کردند.
 
عباسی ادامه داد: بنابراین اینکه بنشینیم و اقدامی برای جامعه‌سازی آرمانی نکنیم، اشتباهی بزرگ است؛ زیرا شیعه واقعی باید بداند سبک زندگی رضوی را چگونه بسازد و رواج دهد.
 
وی بیان داشت: متاسفانه ربا تا خرخره جامعه را درنوردیده است؛ اما ملت تنها نشسته‌اند و نشانه‌های ظهور را مطرح می‌کنند، این در حالی است که تا نخواهیم و جامعه سازی را صورت ندهیم ظهور صورت نخواهد گرفت.
 
 تحلیلگر مسائل سیاسی در ادامه تصریح کرد: شش تا هفت هزار سال گذشته بشر می‌شنید، دو تا سه هزار سال پیش می‌خواند و در ذهن می‌فهمید؛ اما از پانصد سال اخیر انقلابی در مخاطب رخ داده است امروز ذهن نسل جدید پروار شده است، به صورتی که در گذشته ملت با 700 تا 800 واژه زندگی می‌کرد؛ اما جوان امروز حداقل 3500 تا 7000 کلمه را می‌داند.
 
عباسی با تاکید بر اینکه امروز به جای تصور باید تصویر داد و 7000 کلمه را در یک تصویر به مخاطب ارائه داد، تصریح کرد: تا چند سال آینده مخاطب صدا و سیما ریزش خواهد کرد زبان امروز زبان انیمیشن بازی رایانه‌ای و سینما است، امروز روزگار تصورسازی نیست، مخاطب آینده خوب می‌بیند و خوب می‌شنود؛ بنابراین تصویر می‌خواهد و نه تصور.
 
وی با تاکید بر اینکه تلویزیون ایران امروز 800 سال عقب مانده است، بیان داشت: متاسفانه بسیاری از اهالی رسانه بر تاثیر برنامه های تلویزیونی برمخاطب اعتقادی ندارند؛ همچنین آموزش و پرورش امروز نمی‌تواند با تخته به دانش‌آموزان درس بدهد؛ بلکه باید ویدئو پروژکتور را وارد مدارس امروز کرد.
 
 تحلیلگر مسائل سیاسی در پایان خطاب به رسانه‌ها گفت: جنگ با خدا را تبلیغات نکنید به برکت امنیتی که امروز در کشور شاهد هستیم، مسئولیم، زبان امروز زبان رسانه است نوشتن کتاب و منبر داشتن مفید است اما ضریب نفوذ ندارد.
 
لازم به ذکر است، در پایان مراسم از دانش‌پژوهان برتر صدا و سیما خراسان رضوی تجلیل به عمل آمد./155ب1/ 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار