به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، ناصرالدین علی تقویان روز گذشته در همایش تبیین گفتمان اعتدال در دانشگاه مازندران با اشاره به فلسفه گفتمان اعتدال بیان داشت: «گفتمان» امری مربوط به سپهر همگانی است و تلاش در تحقق خواست عمومی مردم و سرجمع مطالبات آنان، همانند تحقق گفتمان اعتدال است.
وی با اشاره به سقف و کف گفتمان اعتدال در دولت تدبیر و امید تصریح کرد: مردم وظیفه تعیین سقف و کف گفتمان عدالت را به رئیس جمهور سپردهاند و رئیس جمهور به نمایندگی از مردم شایستهترین کسی است که سقف و کف گفتمان اعتدال را تبیین میکند.
مدیرکل برنامه ریزی و سیاستگزاری فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تبیین تحقق گفتمان اعتدال در حوزه فرهنگ بیان داشت: سطح و تنوع مطالبات عمومی در حوزه فرهنگ، بسیار فراتر از تصریح رئیس جمهور است و دولت به گونهای حداقلی به مطالبات پاسخ میدهد و مجموعه اقدامات دولت در حوزه فرهنگ تا کنون، تندروی نیست.
تقویان به گفتمان اعتدال در حوزه دانشگاهها و آموزش عالی اشاره کرد و بیان داشت: دانشگاهیان مرجع تفسیر فرهنگ و دانش در جامعه هستند و دانشگاهیان از پیشروترین و آگاهترین لایههای اجتماعی هستند.
وی ادامه داد: مطالبات دانشگاهیان نسبت به دیگر لایههای اجتماعی فرهنگیتر است و سطح مطالبات فرهنگی دانشگاهیان، از میانگین سطح مطالبات عمومی مردم بالاتر است.
مدیرکل برنامه ریزی و سیاستگزاری فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به نسبت اخلاق و گفتمان اعتدال در حوزه فرهنگ و آموزش عالی تصریح کرد: دانشگاه، مرجع و منبع ارزشهای اخلاقی و سرچشمه رواج آن ها در جامعه است و مطالبات دانشگاهیان در حوزه فرهنگ، اخلاقیترین مطالبات است.
تقویان افزود: گفتمان اعتدال، خواهان بازگشتن دانشگاه به جایگاه مرجع اخلاقی خود در جامعه است.
وی در پایان گفت: همسو شدن نهادهای مرجع همچون شورای عالی انقلاب فرهنگی با دولت برآمده از خواست مردم، بازنگری، اصلاح و تدوین مقررات و ضوابط مربوط به فعالیتهای فرهنگی، اعتماد آفرینی در میان دانشگاهیان از راه سپردن مسئولیت امر فرهنگ به خودشان، جلب مشارکت دانشگاهیان در اداره امور دانشگاه از راه فراهم آوردن زمینههای اداری و ساز و کارهای قانونی آن و تلقی از مطالبات فرهنگی همچون فرصت و نه تهدید، پیشنهادهایی برای ایجاد وضعیت مطلوب در حوزه فرهنگ و آموزش عالی است./235ر/