به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، ناصر براتی، عضو هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین به عنوان ارائه دهنده این نظریه «تاثیر زبان و گویش جوامع بر ادراک و شناخت آنها از محیط»در مورد مفهوم نظریه خود گفت: این نظریه از یک سو با حوزه معماری و شهرسازی در ارتباط است و از سوی دیگر با حوزه فرهنگ و زبان شناسی.
وی افزود: در یک دورهای بنده بر روی موضوع شهر اسلامی مشغول مطالعه بودم و در ادامه این تحقیقات خود و بررسی خصوصیات شهر اسلامی به این نتیجه رسیدم که بین توسعه فضاهای شهری و فرهنگ بومی و زبان و گویش یک ارتباط مهم برقرار است.
عضو هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین ادامه داد: فهم، درک و استنباط انسان از فضا و محیط پیرامون خود به مقدار زیادی تحت تاثیر زبان و گویشی قرار دارد که آن انسان با آن صحبت می کند.
براتی گفت: تاثر زبان بر روی تفکر و فهم و ادراک انسان از محیطی که در آن قرار دارد یک نظریه تازه نیست و متفکرین زیادی تا کنون به این موضوع توجه کرده و حول این محور نظریه پردازی کرده اند، اما آن چه که بنده در این نظریه به طور خاص به آن پرداختهام، این موضوع است که نابسامانی در محیط های شهری چه اندازه با برخی از نابسامانی های گویشی ما ارتباط دارد.
وی افزود: از دوران مشروطه به بعد ما با یک گسست فرهنگی مواجه شدیم و از آن دوره به بعد است که دیگر ارتباطی بین فرهنگ و محیط زندگی ما برقرار نیست و اگر بخواهیم این ارتباط برقرار شود، راهی جز برقراری و ساماندهی ارتباط بین زبان و گویش فارسی با محیط زندگی خود نداریم.
لازم به ذکر است، اجلاسیه نهایی کرسی «تاثیر زبان و گویش جوامع بر ادراک و شناخت آن ها از محیط» امروز ساعت 16:30 در محل دفتر مرکز دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) واقع در خیابان شریعتی، میدان قدس برگزار خواهد شد.