به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، اجلاس رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور با محوریت تشریح برنامهها و پروژههای طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت و درمان در روزهای 29 و 30خردادماه در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.
در این اجلاس که با حضور فعال روسای دانشگاه ها، معاونین بهداشتی و مدیران روابط عمومی دانشگاه های علوم پزشکی کشور و استان کردستان برگزار شد، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اجرای طرح تحول نظام سلامت در حوزه درمان رضایتمندی مردم و مسئولان را در سراسر کشور به همراه داشت.
سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت با بیان اینکه تعهد مسئولان اصلی حوزه سلامت نسبت به امر بهداشت بسیار مهم است، گفت: آنها باید باور کنند کار اصلی شان استقرار نظام ارجاع است. همچنین وظیفه مسئولان توانمند کردن مردم در امر پیشگیری بوده و این حرکت می تواند به تحول نظام سلامت در کشور کمک کند.
وی در ادامه با تاکید بر لزوم همکاری تمامی ادارات و ارگان ها در راستای انجام اقدامات برای حفظ و ارتقاء سلامت مردم، گفت: در کنار ارائه خدمت به مردم باید بر کیفی بودن کار نیز توجه ویژه داشته باشیم.
وزیر بهداشت در بخشی دیگر از سخنان خود به ضرورت بهره مندی از ظرفیت روابط عمومی ها در راستای ارتقای سطح سلامت جامعه و اجرای طرح تحول نظام سلامت تاکید کرد و افزود: هزینه کردن در حوزه روابط عمومی اسراف منابع نیست؛ بلکه یک نوع سرمایه گذاری است.
هاشمی گفت: اطلاع رسانی، پاسخگویی و شناخت افکار عمومی از وظایف روابط عمومی هاست.
سیاری، معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز ضمن تشریح برنامه های طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت، گفت: عدالت در سلامت از مهمترین برنامه های طرح تحول نظام سلامت است.
وی افزود: برنامه پزشک خانواده نیز باتوجه به تجاربی که در دو استان فارس و مازندران بدست آمده است؛ پس از اصلاح زیر ساخت ها و آسیب شناسی، در سه استان سیستان و بلوچستان، چهار محال و بختیاری و خوزستان به صورت گام به گام با حمایت دولت در کشور اجرا می شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در ادامه با اشاره به دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت گفت: کاهش مرگ نابهنگام مردم، افزایش امید به زندگی، کاهش ابتلاء به بیماری ها، توانمندسازی مردم، کنترل عوامل خطر، کنترل عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، عدالت در سلامت و حفاظت مالی از برنامه های کوتاه مدت طرح تحول سلامت در کشور است.
سیاری طراحی مدلی جدید برای مراقبت فعال از بیماری های مزمن برای کنترل عوامل خطر را ضروری دانست و گفت: با توانمند کردن مردم و همکاری های بین بخشی می توان عوامل خطر مانند، رژیم غذایی نامطلوب، فشار خون، اضافه وزن و چاقی را کاهش داد.
سید محی الدین سجادی، مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز که یکی از حاضران در این اجلاس بود در خصوص اجرای طرح تحول نظام سلامت در استان گفت: استان کردستان در زمینه اجرای این طرح عظیم و بنیادین جزو استان های پیشرو است و اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه طرح تحول نظام سلامت همزمان با سراسر کشور از 15 اردیبهشت ماه امسال در استان کردستان نیز به اجرا درآمده است، افزود: تا کنون تمامی بسته های خدمتی طراحی شده در این طرح، در تمامی بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی کردستان به اجرا درآمده است و این امر رضایتمندی مردم استان را در بر داشته است.
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی کردستان در پایان تصریح کرد: با توجه به پتانسیل های مناسب این دانشگاه در حوزه بهداشت، اجرای برنامه های طرح تحول نظام سلامت در این حوزه دارای افق روشنی در استان است.