کد خبر:۳۲۷۳۱۴

برگزاری دوره‌های آموزشی مهارت‌های زندگی برای دانشجویان کردستانی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: برگزاری دوره‌های آموزشی مهارت‌های زندگی برای دانشجویان را در دستور کار قرار داده‌ایم.
برگزاری دوره‌های آموزشی مهارت‌های زندگی برای دانشجویان کردستانی

به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، طیب قدیمی یکشنبه شب در نشست کمیته اطلاع‌رسانی شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان کردستان در سالن جلسات مجتمع فجر سنندج اظهار کرد: در استان کردستان 66 مرکز MMT در راستای درمان معتادان فعالیت می‌کنند که در مجموع بیش از 7 هزار و 500 معتاد را زیر پوشش خدمات درمانی قرار داده‌اند.

 

وی تصریح کرد: 12 مرکز اقامتی شامل 11 مرکز آقایان و یک مرکز ویژه بانوان معتاد در سطح استان فعال بوده که با وجود 2800 تخت، خدمات قابل توجهی را در زمینه درمان معتادان در استان ارائه می‌کنند.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان به آماری در زمینه قرار گرفتن این مراکز در شهرستان‌های استان پرداخت و گفت: دو مرکز از تعداد مذکور در شهرستان سنندج، سه مرکز در قروه، سه مرکز در سقز، دو مرکز در شهرستان دهگلان و یک مرکز در سریش‌آباد قرار دارد.

 

قدیمی با اشاره به فعالیت یک مرکز ترک اعتیاد ماده 15 مخصوص بانوان در سنندج تصریح کرد: هروئین، تریاک، شیشه و حشیش به ترتیب اولویت مصرف مواد را در بین متقاضیان ترک اعتیاد زیر پوشش مراکز درمانی استان به خود اختصاص داده‌اند.

 

وی از وجود دو مرکز دی‌ای‌سی در استان خبر داد و بیان داشت: روزانه به طور میانگین 160 نفر زیر پوشش خدمات این مراکز قرار می‌گیرند و یک سرپناه شیلتر نیز در استان فعالیت دارد.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان به سایر اقدامات کمیته درمان شورای مبارزه با مواد مخدر در استان نیز اشاره کرد و گفت: ایجاد 11 طرح اشتغال‌زایی، ایجاد تمهیدات لازم برای ایجاد مجتمع اشتغال‌زایی و کارآفرینی، ایجاد مجتمع کارآفرینی، اشتغال‌زایی، حرفه‌آموزی و پیشگیری از اعتیاد در محله نایسر برای نخستین بار در کشور، تشکیل انجمن مشاوران ام‌ام‌تی از اقدامات این کمیته در سال گذشته بوده است.

 

قدیمی تصریح کرد: برگزاری یک جلسه نظارت با 9 مصوبه، یک جلسه درمان و حمایت‌های اجتماعی با 9 مصوبه و برنامه‌ریزی برای برگزاری دوره‌های آموزشی متناسب با نیاز بازار از جمله اقدامات کمیته درمان شورای مبارزه با موادمخدر استان طی 2 ماهه نخست امسال بوده است.

 

وی در ادامه به مباحث درمان معتادان از منظر پزشکی پرداخت و گفت: علاج واقعی اعتیاد تنها زمانی محقق می‌شود که دیگر در جامعه فردی معتاد نشود و گرایش به سمت اعتیاد به صفر برسد.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه مراکز ام‌ام‌تی تنها نگهدارنده هستند، تصریح کرد: درمان کامل معتادان و ریشه‌کنی اعتیاد نیاز به عزمی ملی و اجتماعی شدن این موضع دارد.

 

قدیمی خاطرنشان کرد: بحث اعتیاد و مقابله با آن یک مبحث چند بعدی بوده و تشکیل شورا با عضویت این اعضا نیز در همین راستا انجام گرفته است.

 

وی با بیان اینکه بدون شک اقدامات خوبی در این راستا انجام شده، گفت: اما نباید فراموش کرد که اگر تمام کارهای کمیته‌های مختلف شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان علاج‌کننده این درد بود در حال حاضر این آمار معتادان در استان معنایی نداشت.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: آمار معتادان استان با وجود اقدامات پیشگیرانه و درمانی و مبارزاتی که در زمینه مقابله با این بلای خانمان‌سوز در استان انجام شده، نشان می‌دهد که نیاز به کار و برنامه‌های اساسی در این خصوص داریم.

 

قدیمی توجه به حوزه آموزش در راستای مقابله با اعتیاد به ویژه در بین جمعیت جوان در استان را ضروری خواند و گفت: برگزاری دوره‌های آموزشی مهارت‌های زندگی برای دانشجویان را در دستور کار قرار داده‌ایم.

 

به گفته وی، برگزاری این دوره‌های آموزشی و ارائه مطالب محتوایی در این دوره‌ها برای جوانان به عنوان قشری تاثیرگذار در بدنه خانواده می‌تواند نقش مهمی در درمان اعتیاد در جامعه باشد.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: معتقدم با تمام تلاش‌ها و اقداماتی که در کمیته درمان مبارزه با اعتیاد در استان انجام شده، در این حوزه هنوز به آنچه که باید دست می‌یافتیم نرسیده‌ایم و به تلاش بیشتر نیاز است.

 

قدیمی در پایان تصریح کرد: با توجه به همه پیچیدگی‌هایی که در بحث اعتیاد و موادمخدر وجود دارد برای مقابله و ریشه‌کنی این آسیب‌ اجتماعی که ریشه بسیاری از آسیب‌ها است، ضمن ارائه راهکارهای علمی باید عزم همگانی شکل بگیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار