آخرین اخبار:
کد خبر:۳۲۷۹۱۷
به همت محققان علوم پزشکی مشهد ساخته شد؛

تولید و توزیع داروی گیاهی ضد قارچ در داروخانه‌های سطح کشور

داروی گیاهی ضد قارچ که به همت محققان علوم پزشکی مشهد طراحی و ساخته شده بود، پس از طی مراحل تولید در داروخانه‌های سطح کشور توزیع شد.
تولید و توزیع داروی گیاهی ضد قارچ در داروخانه‌های سطح کشور

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، پس  از ثبت شیاف گیاهی سیاه دانه با نام تجاری فیتوواژکس با شماره 75529 در سال 91 محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد توانستند مراحل دریافت پروانه ساخت از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی را پشت سر گذاشته و اکنون با تولید یک میلیون عدد از این شیاف به توزیع آن در داروخانه های سطح کشور بپردازند.


حسن رخشنده، عضو هیات علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و محقق این طرح گفت: تا کنون تحقیقات گسترده ای در خصوص گیاه سیاه دانه در سطح دنیا صورت گرفته که به مرحله تولید نرسیده است و داروی فیتوواژکس نخستین داروی گیاهی سیاه دانه در جهان است که به مرحله تولید رسیده است.


وی افزود: ‌داروی فیتوواژکس که به صورت شیاف تولید شده است، در عفونت های قارچی دستگاه تناسلی زنان کاربرد دارد و اکنون با همکاری یک شرکت داروسازی داخلی اقدام به تولید آن کرده ایم.


عضو مرکز تحقیقات فارماکولوژیک گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: این دارو با همکاری نفیسه ثقفی، عضو هیات علمی گروه زنان و چند نفر از همکارانشان مراحل تست های بالینی را با موفقیت گذرانده است و نتایج این تست ها حاکی از آن بود که این دارو از داروی کلوتریمازول که در حال حاضر در عفونت های قارچی زنان تجویز می‌شود اثر بخشی بالاتری دارد.


رخشنده در ادامه گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده این دارو همچنین در بیمارانی که نسبت به داروی کلوتریمازول مقاومت به درمان داشته‌اند نیز اثر بخشی مناسبی داشته است.


وی با اشاره به اینکه فیتوواژکس تا بیست سال آینده به طور انحصاری به نام جمهوری اسلامی ایران تولید می شود و کشور دیگری نمی‌تواند از این عنوان استفاده کند، خاطرنشان کرد:‌ برنامه ریزی شده است که این دارو علاوه بر تامین نیاز داخلی به کشورهای دیگر نیز صادر شود.


این محقق تصریح کرد: ‌داروی فیتوواژکس با ریشه گیاه سیاه‌دانه و بصورت شیاف تهیه می‌شود و مراحل تحقیق آن در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گذرانده شده است و ابتدا روی محیط کشت، اثرات ضد میکروبی دارو بررسی و در مرحله بعد اثرپذیری آن به روی حیوانات بررسی شده است.


رخشنده در پایان گفت: این دارو با همکاری گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر روی 100نفر از بیماران تست و نتایج بسیار خوبی به همراه داشته داشت./155ر/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار