به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مرتضی نبوی امروز در همایش «مرزبانی فرهنگی» که توسط تشکلهای مردمی با همکاری بسیج دانشجویی مرکز مشهد در مهدیه مشهد برگزار شد، با طرح این پرسش که چگونه باید از فرهنگ مرزبانی کرد؟ گفت: مهمترین مولفه فرهنگ دین و مذهب است؛ فرهنگ را به عنوان شناسنامه یک ملت تعریف میکنند بنابراین فرهنگ هویت جمعی ماست که ملت را از سایر ملل متمایز میکند.
وی تأکید کرد: فرهنگ بهعنوان منشأ حرکت و انرژی تعریف میشود بنابراین چنانچه قرار است مشکلات سیاسی و اقتصادی کشور حل شود در ابتدای امر باید مشکلات فرهنگی برطرف شود.
نبوی یادآور شد: انقلاب ایران به این دلیل کارساز بود که یک انقلاب فرهنگی بود و به همین دلیل با سنگاندازی دشمنان این انقلاب بالندهتر شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: امروز مهمترین تهدیدها متوجه فضای فرهنگی ایران است، امروز آمریکا تمام تکنولوژی خود را به کار گرفته تا فرهنگ ایران را خنثی کند و از اثر بیندازد.
وی ادامه داد: آثار این هجمههای فرهنگی را میتوان در خانوادهها مشاهده کرد، زمانی که کودکی را میخواهند ساکت کنند به او موبایل و یا تبلت میدهند که این خود خطری بزرگ محسوب میشود.
نبوی با تأکید بر اینکه آثار فرهنگی بسیار مهم است بیان داشت: با توجه به اینکه فرهنگ هویت جمعی انسان را تعریف می کند و نهادها را میسازند تأثیرگذار در تمامی نهادها و تصمیمگیریهاست.
حفظ فرهنگ در گرو بازگشت به هویت جمعی است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: اسلام به خانواده اهمیت زیادی داده است چنانچه درصددیم فرهنگ را حفظ کنیم باید به هویت جمعی بازگردیم، مردم باید تهدیدها را متوجه شوند و بدانند که امروز در جبهه اکبر قرار داریم دانشگاهیان و حوزویان باید توطئههای برانداز فرهنگی را بشناسند و برای آن چاره کنند.
وی با اشاره به اینکه با هر بهانهای باید جمع شویم تا بتوانیم هویت فرهنگی را حفظ کنیم خاطرنشان کرد: حول محور رهبری باید هماهنگ باشیم مقامات به گونهای رفتار نکنند که دیگر مسئولان را مقابل خود قرار دهند بنابراین مسئولان باید هماهنگ با رهبر انقلاب باشند و مقابل سوءاستفادهکنندگان قرار گیرند.
نبوی تأکید کرد: چنانچه آموزش و پرورش اصلاح شود فرهنگ نیز اصلاح خواهد شد که امید است دولت سند تحول بنیادین را ارج بنهد.
وی با بیان اینکه دانشگاههای کشور نیز در این مسیر باید اصلاح شوند گفت: مباحث فرهنگی را باید در قالب حلقههای صالحین به نقد و مباحثه گذاشت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان تصریح کرد: ما امروز در عرصه سیاستگذاری با مشکل مواجه نیستیم بلکه در عملیاتی کردن این سیاستها با مشکل مواجه هستیم.
ظرفیت فرهنگی انقلاب اسلامی تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده است
در ادامه این مراسم حجت الاسلام نصرالله پژمانفر خاطرنشان کرد: مهمترین ویژگی انقلاب اسلامی بعد فرهنگی آن است که همه آثار انقلاب در طول تاریخ 35 ساله خود را تحت تأثیر همین فرهنگ قرار داده است.
این نماینده مجلس افزود: ادبیاتی را که انقلاب برای ورود به مسائل مختلف مطرح کرد ادبیاتی بود که جریانات مختلف دنیا را تحت تأثیر قرار داد و امروز به عنوان یکی از جریانات یاد میشود که مخاطبین بسیاری دارد.
وی تصریح کرد: با همین ظرفیت فرهنگی و اعتقادی بود که بزرگترین تهدیدها تبدیل به فرصت شد که نمونه آن جنگ تحمیلی بود.
پژمانفر ادامه داد: باورهای مردم در بخشهای مختلف میانبرهایی برای رسیدن به مقصود برای ما فراهم کرده است و دنیا را در مقابل پیچ تاریخی بزرگی قرار داده است.
وی یادآور شد: به همین دلیل است که امروز با بزرگترین هجمهها مواجه هستیم که به تعبیر مقام معظم رهبری چنانچه در فرهنگ شکست بخوریم در ابتدا شکست خوردهایم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه بحث فرهنگی از زوایای مختلف قابل کنکاش است گفت: متأسفانه آن سیستم دفاعی حداقلی را که با دیدی نادرست کنار گذاشتهایم در اینجاست که مردم باید مطالبهگر باشند و از مسئولان بخواهند تا فضای فرهنگی کشور بیش از این مورد هجمه دشمنان قرار نگیرد.