به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، علی وطنی، معاون توسعه و فناوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور در برنامه نشست دانشگاهیان ، نخبگان و شرکت های دانش بنیان استان گلستان که عصر امروز به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شده بود، گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تغییر رویکرد اساسی و با تعامل با دو وزارتخانه علوم و وزارت خانه بهداشت و درمان و آموزش و با داشتن 14 ستاد علمی و فناوری به صورت جدی در جهت راهبردی کردن پیوند علم و صنعت و حمایت از نخبگان، شروع به فعالیت نموده است.
وی با اشاره به طرح هایی که در راستای مرزهای دانش است، گفت: در این راستا این معاونت برای تجاری سازی و ملی سازی این طرح ها با تسهیلات بسیار متنوع آمادگی پیوند بهتر علم و صنعت را دارد.
معاون توسعه و فناوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور راه رسیدن به این هدف را جهت دهی مناسب به فعالیت پژوهشگران خواند و گفت: یکی از راه کارهای ایجاد اشتغال در تجاری سازی علوم می باشد که با مشارکت نخبگان و شرکت های دانش بنیان می توان به این مهم دست پیدا کرد.
وطنی گفت: کشور نیاز دارد در امنیت غذایی و آب مردم در جایگاهی قرار بگیرد که مراتب آرامش خاطر مردم را فراهم آورد.
وی اضافه کرد: در بخش فناوری های نرم باید توجه بیشتری نشان بدهیم و با توجه به پیشرفت علمی در بخشی از عرصه ها رضایتمندی کافی وجود ندارد و باید در اجرایی کردن طرح های کلان زمینه سازی مناسب برای طرح ها و بهینه کردن سرمایه گذاری ها، سیاست های جدیدی را اتخاذ کنیم که این موضوع در معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری در حال اجراست.
معاون توسعه و فناوری معاونت علمی و فناوری رییس جمهور همچنین با اشاره به اینکه استان گلستان در بخش کشاورزی فضای مناسب برای سرمایه گذاری در طرح های دانش بنیان را دارد ،خاطر نشان کرد: در همین راستا دفتر فناوری و توسعه در استانها و همچنین استان گلستان راه اندازی شده است.
وطنی با تکیه براین نکته که استان گلستان دارای 108 گونه گیاه دارویی از 408 گونه و وجود درخت سرخدار در شهرستان علی آباد در وسعت بسیار زیاد به جهت تولید دارو های ضد سرطانی، است، تأکید کرد: استان گلستان با این ظرفیت، قابلیت تجاری سازی بسیاری از طرح های دانش بنیان را در این زمینه دارد.
وی در راستای فعال کردن پارکهای علم و فناوری عنوان داشت: در راستای اجرای قانون پنج ساله پنجم با بودجه 3000 میلیارد تومانی، محدودیتی برای ارائه تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان و مجموعه ای که توانایی برای تولید محصولا ت دانش بنیان را دارند، وجود ندارد.
معاون توسعه و فناوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به همکاری استانداری در راستای راه اندازی مرکز پرتو دهی هسته ای و همچنین تکمیل بانک خون استان گفت: با همکاری و هماهنگی های وزارت جهاد کشاورزی در آینده ای نزدیک استان گلستان قطب تولید دانه های روغنی و همچنین تولید بذر و دانه های گیاهی کلزا، سویا، آفتابگردان و پنبه خواهد بود.
وی تصریح کرد: مصرانه در خواست می شود که در استان توجه ویژه ای به تولید بذر پنبه بشود تا جایگاه از دست رفته خودش را بدست آورد.
خاطرنشان می شود، وطنی بعنوان بخشی از ظرفیت های استان گلستان به امکان سنجی ذخیره گاز طبیعی در قزلجه و مثبت بودن آزمایشات در این راستا و درنتیجه تبدیل شدن استان گلستان به قطب گازی کشور اشاره کرد./220ب1/