صادقی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: زایمان طبیعی پروسه ای است که طبیعت و بشر از ابتدای خلقت براین اساس بنا شده است و ما با سزارین در آن مداخله می کنیم و در واقع عجولانه، بچه را در تاریخی که شاید هنوز سیر تکاملی آن تکمیل نشده، خارج می کنیم.
عضو انجمن متخصصین زنان و مامایی ایران ادامه داد: این امر مشکلاتی را بالطبع به همراه دارد که بررسی های بسیاری روی آن انجام شده؛ زردی پس از تولد نوزاد که طبق آمار در زایمان های سزارین چندین برابر است، از جمله این مشکلات است.
وی افزود: همچنین پروسه شیردهی مادر، دوران طبیعی را سپری نخواهد کرد و نیز در کنترل دردهای مادر و خونریزی زایمان شکل طبیعی انجام نمی شود؛ در واقع با سزارین در یک امری که خداوند در یک پروسه طبیعی قرار داده تعجیل می کنیم.
صادقی در ادامه بیان داشت: عبارتی از گذشته مرسوم بوده که فرماندهی تصمیم گیری زمان زایمان را جنین برعهده دارد، به این معنا که زمانی که جنین از لحاظ فیزیولوژی کامل می شود و شرایط پذیرش دنیای جدید را دارد، کم کم دردها و ارتباطات شروع می شود که ما با انجام سزارین این موضوع را تغییر شکل می دهیم.
عضو انجمن متخصصین زنان و مامایی ایران در ادامه در خصوص اینکه چرا تمایل به سمتی رفته که کمتر از ماما استفاده می شود و اینکه با حضور ماما به حضور پزشک نیز نیاز وجود دارد، تصریح کرد: دانش آموختگان مامایی ضمن تحصیل خود، این امر را آموزش می بینند و تعدادی زایمان طبیعی را انجام می دهند تا بتوانند فارغ التحصیل شوند؛ قطعاً کلیه فارغ التحصیلان مامایی قابلیت و توانایی انجام زایمان بدون حضور پزشک را دارند و خوشبختانه آمار قابل توجهی از زایمان ها در شهرستان ها و روستاها توسط ماماها با کمترین مشکلات انجام می شود.
به گفته این ماما یکی از اهداف جامعه ما در حال حاضر افزایش فرزندآوری است که جز با تحقق زایمان طبیعی امکان پذیر نیست؛ چرا که یک مادر مگر چند بار می تواند سزارین شود و هر بار چقدر می تواند ریسک جراحی را بپذیرد، در حالی که زمانی که زایمان به شکل طبیعی اتفاق می افتد ما می توانیم توقع داشته باشیم مادر پس از دو سال شیردهی یا رعایت سه سال فاصله، تجربه یک حاملگی دیگر را داشته باشد.
وی افزود: خوشبختانه در حال حاضر فعالیت هایی در این خصوص صورت گرفته و ما نیز در انجمن فعالیت هایی را در راستای تشکیل کلاس های آمادگی برای ماماها انجام داده ایم. تعدادی از بیمارستان های خصوصی در شهر تهران نیز اعلام آمادگی کردند که با ماما برای انجام زایمان طبیعی قرارداد ببندند و این نشان می دهد که زایمان طبیعی در حال پررنگ شدن است.
صادقی در ادامه اظهار داشت: ماما دارای سه خصلت اصلی صبر، تحمل و رفاقت با بیمار است، یک ماما خوب می تواند کل دوران 9 ماهه بارداری مادر را به صورت لحظه به لحظه و حتی در گرفتارهای و مشکلات با او همراهی کند؛ یک ماما خوب و باتجربه اتفاقی خوب برای وصول به زایمان طبیعی است.
عضو انجمن متخصصین زنان و مامایی ایران در ادامه در خصوص اینکه رایگان شدن زایمان طبیعی چقدر در تشویق زنان به بارداری و افزایش جمعیت موثر خواهد بود، گفت: در این زمینه رسانه ها باید فرهنگ سازی کنند. هزینه زایمان طبیعی پیش از این نیز سنگین نبود، اما مادران ما از زایمان طبیعی وحشت دارند که این موضوع باید در اذهان دختران و زنان جامعه ما فرهنگ سازی شود؛ این در حالی است که آنها خود را به راحتی در اختیار یک جراحی قرار می دهند که می تواند خطر بیهوشی، آمبولی و هزاران خطر دیگر را به همراه داشته باشد. در حالی که تمام کشورهای اروپایی و آمریکایی به این موضوع پی برده اند و از زایمان طبیعی حمایت می کنند، ما از آن فرار می کنیم.
وی خاطرنشان کرد: باید برنامه ریزی دقیقی در راستای فرهنگ سازی این موضوع صورت گیرد و این دغدغه باید از دوران دانش آموزی و در دبیرستان ها به دختران ما آموزش داده شود. ما می توانیم حتی در دبیرستان ها یک ماما همراه برای دانش آموزان مان در نظر بگیریم. زمانی که دختران دبیرستانی ما زایمان طبیعی را یک تجربه زیبا برای یک زن بدانند دیگر در زمان زایمان از آن وحشت ندارند. باید کارهایی که در این زمینه انجام می شود به صورت زیربنایی باشد و اذهان دختران و زنان ما را از ترس از زایمان طبیعی پاک کند.