به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سیدکاظم فرهمند امروز در مراسم برنامههای تحول نظام سلامت در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، به سیاستهای ابلاغ شده توسط مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: ارتقای خدمات شهری یکی از مفاد این سیاست نامه است که باید در اجرای این سیاستها به افراد محروم، نیازمند و حاشیه نشینان توجه بیشتری شود.
وی افزود: مشهد به عنوان دومین کلانشهر ایران چیزی حدود یک میلیون و دویست نفر حاشیه نشین دارد که البته لازم به ذکر است بعضی از افراد در روند سرشماری در مناطق آسیب دیده، جزو سرشماری محسوب نمیشوند.
قائم مقام معاون بهداشتی استان خراسان رضوی با اشاره به طرحهای مطرح شده تصریح کرد: در چند هفته آینده با دانشگاه علوم پزشکی تبادل نظر کرده و طرحها را اول به صورت آزمایشی اجرا و اگر با موفقیت همراه بود در حاشیه شهر اجرا میکنیم.
فرهمند آمار و ارقام به روز را کمک مؤثری در زمینه اجرایی کردن طرحهای سلامت دانست و گفت: درباره اجرا کردن طرحهای مطرح شده حاشیه شهرها نیز به آمار دقیق حاشیه نشینان نیاز داشتیم، به این دلیل دانشگاه علوم پزشکی 2000 نفر تیم سرشماری را در قالبهای دو نفره به این مناطق فرستاد.
هدف؛ رسیدن به خود مراقبتی است
وی برنامه خود مراقبتی و توانمندی شخصی را دیگر سیاست ابلاغ شده مطرح کرد و ادامه داد: برنامهای در بازه زمانی سه تا پنچ ساله در کشور در حال اجراست که مهم ترین هدف آن رسیدن به خود مراقبتی و شاخصهای آن است.
قائم مقام معاون بهداشتی استان خراسان رضوی تصریح کرد: اگر مردم به خودآگاهی و خود مراقبتی برسند، پیشگیری را بهتر از درمان میدانند و رسیدن به این اصل صرفهجویی بیشتر در زمینههای مختلف و مخصوصا مادی را به همراه میآورد.
فرهمند در ادامه با اشاره به سیاست دیگر این ابلاغیه گفت: 80 درصد روستاییان پرونده سلامت الکترونیک تکمیل شده دارند، این پرونده ابزار مناسبی در شناخت بیماریها و مراقبت بیشتر از بیماران است.
معاون بهداشتی استان خراسان رضوی افزود: با کمک پروندههای الکترونیک به راحتی توانستیم بیماریهای مختلف را شناسایی و از بروز آن پیشگیری کنیم و همچنین 10عامل مرگ و میر را نیز تشخیص دادیم و در حال برطرف کردن این عوامل هستیم.
وی ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی، بهداشتی و درمانی مبتنی بر اصول و ارزشهای اسلامی، تحقق رویکرد سلامت همه جانبه و انسان سالم در همه قوانین، بازسازی شبکه در روستاها از نظر فیزیکی و تجهیزات و بهبود استانداردها، برنامه توانمندسازی مدیران و کارکنان را برخی دیگر از سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری اعلام کرد.
فرهمند در زمینه بازسازی خانههای بهداشت روستایی نیز گفت: برنامه ما ساخت 70 خانه بهداشت میباشد که 30 خانه فرسوده به طور کامل تخریب و بازسازی میشود.
معاون بهداشتی استان خراسان رضوی بیان داشت: آنچه اکثر مردم در حوزه سلامت آن را میبینند بحث درمان است و فعالیتهای حوزه بهداشت کمتر به چشم میآید.
وی، کارمندان و کارشناسان حوزه سلامت را سربازانی گمنام دانست و گفت: از این جهت کارشناسان و مسؤلین حوزه بهداشت را سربازان گمنام مینامیم که تمام کارها و فعالیتهای آنان به چشم نمیآید.
فرهمند تشخیص 1000 نوزاد مبتلا به هیپوتیروئید و درمان آنان را در طرح غربالگری هیپوتیروئید و همچنین تشخیص 40 هزار مبتلا به دیابت را در طرح شناسایی دیابتیها از کارهای حوزه بهداشت در دو سال اخیر برشمرد.
در ادامه محمد مقضی، رئیس انجمن کارشناسان بهداشت خراسان رضوی خاطرنشان کرد: برای اجرای سیاستهای وزارت بهداشت باید به حوزه درمان توجه شود.
وی کاهش پرداخت هزینه بیمارستان، حضور پزشکان متخصص در بیمارستانها، حمایت از بیماران صعب العلاج و نیازمند، ارتقای هتلینگ و غیره را از اقدامات حوزه درمان برای اجرای سیاستهای وزارت بهداشت برشمرد.
رئیس انجمن کارشناسان بهداشت خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بازسازی مراکز روستایی، تکوین نظام اجرا، برنامه خود مراقبتی، افزایش دارو در سطح خانههای بهداشت و افزایش نیروهای کارشناس از جمله اقدامات حوزه سلامت در اجرای سیاستهای ابلاغی است.