به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، همایش بررسی تحولات و حمایت از مردم غزه با حضور قائم مقام، مدیر عقیدتی و نظارت، فرماندهان، معاونین و بسیجیان شهرداری تهران در تالار اندیشه برگزار شد.
در این همایش دکتر رکن آبادی سفیر سابق ایران در لبنان در سخنان خود به تاریخ شکل گیری فلسطین اشاره کرد و با بیان آن که پیروزی ایران در شکل گیری و موفقیت گروه های مقاومت در فلسطین نقش مهمی داشت اظهار داشت: زمانی اسرائیل به عنوان قدرتی شکست ناپذیر در دنیا مطرح بود و کسی جرات رو در رو شدن با اسرائیل را نداشت. اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و پیروزی مقاومت در لبنان این هیمنه پوشالی صهیونیست ها شکسته شد .
دکتر رکن آبادی با اشاره با تاریخ تحولات فلسطین افزود: پس از جنگ شش روزه، اسرائیل بخش عظيمي از خاك فلسطين را به همراه قسمت هايي از خاك سوريه و لبنان و مصر و اردن را تصرف كرد. بعد از اين اتفاق اسرائيل ابهت خود را به اعراب نشان داد و خود را به عنوان ارتش برتر منطقه معرفي كرد و روحيه فلسطيني ها و اعراب به كل نابود شد. اين داستان تا پيروزي انقلاب اسلامي ايران ادامه داشت.
سفیر پیشین ایران در لبنان گفت: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي در سال 1978 ميلادي، روحيه مردم مبارز تا حدي تقويت شد، به نحوي كه در سال 1982 میلادی هسته های مقاومت در لبنان شکل گرفته و مبارزات با اسرائيل شروع می شود و تا سال 2000 میلادی که اوج موفقیت لبنان است ادامه می یابد. این پيروزي منجر به بهبود روحیه مقاومت فلسطین شد. سه ماه بعد انتفاضه دوم مردم در فلسطین شروع شد.
وی با اشاره به اینکه پهپادهای مقاومت برای اولین بار به سرزمینهای اشغالی وارد شده است گفت: در سال 2009 دو هزار و چهارصد تانک به خط شدند تا شهر 45 کیلومتری غزه را ازدست رزمندگان بگیرند اما آنها نتوانستند به اهداف شوم خود برسند.
رکنآبادی با اشاره به این که اسرائیلیها در بحران بزرگ و سختی به سر میبرند، اظهار داشت: اسرائیلیها هنوز طعم تلخ شکست سال 2009 را فراموش نکرده بودند، اما مجبور شدند ناخواسته وارد باتلاقی شوند که هرچه دست و پا میزنند بیشتر در آن فرو میروند.
سفیر سابق ایران در بیروت، با بیان این که مقاومت ارتش اسرائیل را غافلگیر کرده است، ادامه داد: مقاومت از پهبادها، یگانهای دریایی و پیاده کردن تکاور در پشت نیروهای اسرائیلی استفاده کرده است.
وی با اشاره به اینکه غربیها، آمریکاییها و اسرائیلیها تمامی عوامل را به صورت دقیق مورد محاسبه خود قرار میدهند، خاطر نشان کرد: اسرائیلیها میخواستند با پیشروی درغزه، شکستهای قبلی خود را جبران کنند، اما اشتباه کردند و خودشان اعتراف میکنند که توان مقاومت و حماس نه تنها کم نشده، بلکه بیست برابر شده است و امروز برای آتش بس دست و پا میزنند. آنها انتظار چنین دفاع و مقابلهای را از سوی گروههای مقاومت اسلامی فلسطین نداشتند و شهرهای مختلف خود را در معرض آماج حملات موشکها دیدند.
رکنآبادی اظهار کرد: صهیونیستها در قضیه حمله مجدد به غزه، تصور کردند که با تضعیف جبهه مقاومت میتوانند تیر آخر را شلیک کنند و موازنه وحشت را ایجاد کنند. آنها معتقد بودند حزبالله لبنان اکنون در چند جبهه درگیر است؛ درگیری با تکفیریها در سوریه، ایستادگی در برابر اسراییلیها و از سوی دیگر حماس نیز با توجه به اختلافاتی که ایجاد شده دچار ضعف است و از قبل نیز تلاش کرده بودند گروههای مقاومت را تا آنجا که میتوانند از فلسطین دور کنند.
این دیپلمات باسابقه کشورمان در لبنان گفت: اکنون 36 روز از آغاز جنگ علیه غزه میگذرد و اسرائیل به دنبال آن بود تا جبهه مقاومت را مجبور به عقب نشینی و پذیرش آتش بس کند، اما امروز این جبهه مقاومت است که برای اسرائیل شرط و شروط میگذارد به گونهای که صهیونیستها برای خلاصی از این معرکه این بار همچون دفعات گذشته مجبور میشوند که به شروط مقاومت تن بدهند . اینک اسراییلیها چارهای جز عقبنشینی و نتانیاهو چارهای جز کنارهگیری خفتبار از قدرت ندارد که به این ترتیب یک بار دیگر پیروزی جدیدی برای مقاومت رقم خواهد خورد.
وی با اشاره به اعتراف معاون وزیر جنگ اسراییل مبنی بر پیروزی مقاومت و شکست اسراییل افزود: این اعتراف پیامد خوبی را برای معاون وزیر جنگ اسراییل در بر نداشت. لذا صهیونیستها با راه اندازی جریانهای تکفیری به دنبال آن هستند تا مسلمان را تضعیف کرده و به جان هم بیندازند. گروههای تکفیری فعال در منطقه هدایت شده از سوی صهیونیستها هستند و آنها در جهت تحقق اهداف صهیونیستها قدم برمیدارند.
رکن آبادی همچنین به طرح مصر درباره پایان دادن به بحران غزه اشاره کرد و گفت: این طرح در جهت تأمین منافع رژیم صهیونیستی است و البته این طرح مصر نیست که مورد پذیرش واقع شده بلکه شروط مقاومت است که مورد بحث قرار گرفته و رژیم صهیونیستی اعلام کرده که شرطش برای پذیرش این شرایط حضور ناظران بینالمللی است.
رکنآبادی با اشاره به کشتار وحشیانه رژیم صهیونیستی در نوار غزه، تصریح کرد: این رژیم در این تصور باطل به سر میبرد که هرچه بیشتر کودکان و زنان بیگناه را به خاک و خون بکشد با فشار افکار عمومی برای پایان دادن به جنگ مواجه خواهد شد اما روحیه مقاومت در بین مردم فلسطین این تصور آنها را نقش بر آب کرد چرا که مردم همه چیز را فدای مقاومت میدانستند.
سفیر سابق ایران در بیروت ادامه داد: ما هم به عنوان مردم ایران افتخار میکنیم که سلاح در اختیار مقاومت قرار دادهایم و از مقاومت حمایت میکنیم. ما از هر گروهی که علیه رژیم صهیونیستی بجنگد حمایت میکنیم و به آن افتخار میکنیم.
وی در پاسخ به سوال یکی از حاضران مبنی بر اینکه "چرا با وجود اعلام آمادگی مردم ایران برای حضور در صحنههای نبرد در فلسطین نیرویی اعزام نمیشود؟" گفت: درباره این مسأله 75 میلیون ایرانی آمادهاند تا در صورت وجود شرایط لازم به فلسطین بروند و در آنجا بجنگند اما فلسطین سرزمین کوچکی است و علاوه بر آن تعداد 5 هزار تن برای انجام عملیات شهادتطلبانه در نوبت هستند. در لبنان هم سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان به فلسطینیهای ساکن این کشور که خواهان جنگ در حمایت از غزه شدهاند اجازه ورود نداده است چرا که ممکن است رژیم صهیونیستی نیز این بهانه را بیابد که از کشورهای دیگر نیرو وارد کند و این امر موجب افزایش دامنه جنگ خواهد شد.
رکنآبادی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه ایران وقتی سلاح در اختیار مقاومت قرار میدهد چرا سلاحهای قویتر به آنها نمیدهد؟ گفت: سلاح از این بهتر که فجر 5 به تلآویو برخورد میکند و نتانیاهو و غربیها را بیآبرو کرده است. اگر منظور شما سلاحهای خیلی پیشرفته است باید گفت که همانطور که رهبران مقاومت اعلام کردهاند هدف در این جنگ درهم کوبیدن کامل اسراییل نبوده بلکه بحث دفاع مطرح بوده است.
در ادامه این نشست ناصر ابوشریف، نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در تهران در سخنانی کوتاه به مسأله آگاهسازی افراد جامعه نسبت به مسأله فلسطین تأکید کرد و وحدت بین فلسطینیها را مهمترین دستاورد جنگ در غزه دانست.
وی با بیان اینکه هرگونه اختلاف در بین کشورها و بروز جنگهای داخلی و طایفهیی به ضرر خودمان است، گفت: در واقع تهدید واقعی رژیم صهیونیستی است و جنگ واقعی باید علیه این رژیم صورت گیرد.
لازم به ذکر است این همایش به همت مدیریت عقیدتی و نظارت و معاونت سیاسی سازمان بسیج شهرداری تهران برگزار شد.