کد خبر:۳۴۹۵۲۰
در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» بررسی شد

علت ندادن ارز مسافرتی دینار و ریال به زائران عتبات و حج / بانک مرکزی امکان تامین این مقدار ارز را ندارد

مدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت گفت: علت ندادن ارز زیارتی دینار و ریال تامین نشدن این ارز توسط بانک مرکزی است.

محسن نظافتی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص علت اختصاص دلار به عنوان ارز مسافرتی به زائران عتبات و اینکه چرا سازمان حج و زیارت ارز دینار به زائران پرداخت نمی کند، گفت: به دلیل اینکه این تعداد دینار در کشور موجود نیست و حتی شما می بینید که زائران حج هم ریال عربستان دریافت نمی کنند و فقط دلار به عنوان ارز مسافرتی استفاده می شود.

وی اضافه کرد: بانک مرکزی توان تأمین ارز دینار و ریال را ندارد و دلیلش هم این است که تهیه این ارزها مشکلات خاص خود را دارد.

مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت گفت: ارز دلار فراوانی در کشور بیشتر از سایر ارزهاست به همین دلیل از ارز رایج استفاده می کنیم.

وی در خصوص اینکه آیا سازمان حج و زیارت و یا بانک مرکزی برنامه ای برای تغییر ارز مسافرتی به زائران حج و عتبات دارد یا نه، گفت: فکر نمی کنم که بانک مرکزی بتواند ارز را تغییر دهد و یا حتی ما به عنوان مسئول سازمان حج و زیارت چنین برنامه ای در دستور کار نداریم.

نظافتی اضافه کرد: مثلاً برای تأمین ارز لیر ترکیه در داخل ایران بانک مرکزی می تواند 50 یا 60 نفر را لیرترکیه بدهد با این توصیف زائران عتبات و حج که حدود یک میلیون نفر هستند امکان تأمین این مقدار ارز در داخل کشور نیست.

 
 لازم به ذکر است،این سوال همچنان باقی ماند که چرا در زمان تحریم شدید دلار، باید به زوار عتبات عالیات و خانه خدا دلار پرداخت شود؟ چرا بجای دلار، فقط پول ملی عراق (دینار) و عربستان (ریال عربستان) به زائران ایرانی پرداخت نمی‌شود؟ اگر این همه دلاری که سالانه به زوار داده می‌شود، به پول ملی کشورهای مقصد زیارتی پرداخت شود، به چه میزان از تقاضای دلار کاسته می‌شود؟ چرا این دلارها را صرف خرید کالاهای حیاتی مانند دارو و تجهزیات پزشکی نمی‌شود؟
 
 
البته بانک ملی نیز به تازگی با افتخار اعلام کرد در فرودگاه امام (ره) همانند بانک ملت و سامان نسبت به پرداخت ارز مسافرتي اقدام می نمايد. هر مسافر می‌تواند را رعایت مقررات، ۳۰۰ "دلار" دریافت نماید. آیا مقصد همه مسافران فرودگاه امام (ره) امریکا و اتحادیه اروپا است؟ چرا بانک مرکزی از ارزهای ملی برای تبادلات مالی خارجی یا همان "پیمان پولی دوجانبه" استفاده نمی‌کند تا با پرداخت ارزهای مسافرتی و انجام تجارت فرامرزی از این طریق، نوسات قیمت دلار گرفته شود؟ اینها سوالاتی است که مسئولان بانک مرکزی باید پاسخگوی آن باشند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار