محمد کار آموزیان در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در کرمان، در حاشیه دومین کنگره زغالسنگ ایران در کرمان؛ در رابطه با آغاز به کار دومین کنگره ملی زغال سنگ گفت: به دلیل استقبال بینظیر محققین و صنعتگران دومین کنگره ملی زغالسنگ با همکاری شرکت زغالسنگ کرمان در استان کرمان برگزار شد.
دبیر دومین کنگره ملی زغالسنگ با اشاره به جایگاه ویژه استان کرمان در زمینه تولید و فرآوری زغالسنگ گفت: به همین منظور پس از فراخوان سراسری تعداد 150 مقاله به دبیرخانه کنگره دریافت شد که پس از مراحل داوری توسط کمیته داوران متشکل از 68 عضو هیات علمی از 15 دانشگاه مطرح کشور تعداد 48 مقاله به صورت سخنرانی و 300 مقاله به صورت پوستری مورد پذیرش قرار گرفتند.
وی با اشاره به ویژگی های خاص دومین کنگره زغالسنگ تصریح کرد: انتخاب پایاننامههای برتر در مقاطع کارشناسیارشد و دکترا در زمینه صنعت زغالسنگ به منظور تشویق اساتید و دانشجویان و محققین از ویژگیهای دومین کنگره خواهد است.
کارآموزیان با اشاره به برپایی نمایشگاه تخصصی صنعت زغالسنگ در حاشیه برگزاری کنگره گفت: برپایی این نمایشگاه تخصصی فرصتی برای شرکت های سازنده، مشاوران، موسسات تحقیقاتی و پژوهشی است؛ تا آخرین دستاوردها و فنآوریها و محصولات خود را به بازدیدکنندگان و مشتریان ارائه کنند..
دبیر دومین کنگره ملی زغالسنگ افزود: در حاشیه این کنگره نیز کارگاههای آموزشی با حضور متخصصان و صاحبنظران شاخص داخلی و خارجی در زمینه صنعت زغالسنگ اجرا خواهد شد تا اساتید و دانشجویان و نیز صنعتگران با آخرین تکنولوژی روز دنیا آشنا شوند.
این استاد دانشگاه در رابطه با اهمیت زغالسنگ در صنعت نیز گفت: زغالسنگ فراوانترین سوخت فسیلی در جهان است که به عنوان یکی از مهمترین منابع تولید انرژی نقش غیر قابل انکاری در گسترش صنعتی کشورها دارد.
وی ادامه داد: زغالسنگ در صدر منابع تامین انرژی جهان قرار دارد و وضعیت متزلزل بازار نفت توجه جهانیان را معطوف به استفاده از سوخت های قدیمی نظیر زغالسنگ کرده است.
دبیر دومین کنگره ملی زغالسنگ افزود: بهای ارزان زغالسنگ بر میزان تقاضا از سوی بازار کشورهای نوظهور اقتصادی افزوده و بهرهمندی از سوخت های پاک به موضوع اجلاس های مختلف رهبران سیاسی محدود شده است.
محمد کارآموزیان ادامه داد: در کشورهای هند و چین و کشورهای پهناور جنوب شرق آسیا هنوز هم استفاده از زغالسنگ بین 65 تا 70در صد از منابع تامین انرژی را تشکیل میدهد و حتی پیشبینی میشود که به دلیل رکود عمیق مالی در اروپا و آمریکا کشورهای درگیر بحران همچنان علاقه چندانی به سرمایهگذاری در بخش توسعه انرژی پاک نداشته و به واردات گسترده زغالسنگ ادامه دهند.
وی تصریح کرد: در کشور ما به دلیل غنی بودن منابع نفت و گاز استفاده منابعی نظیر زغالسنگ کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
این استاد دانشگاه گفت: این اتفاقات در حالی است که در ایالات متحده که بر حسب آمار جزو 10 کشور غنی از منابع نفت و گاز است و قسمت عمده الکتریسیته تولیدی خود را 56 در صد از زغالسنگ تامین می کند و در حدود 40 درصد برق دنیا از زغال و نیروگاههای زغالسنگی تولید میشود.
کارآموزیان تصریح کرد: در کشور لهستان 96 درصد تولید برق از زغالسنگ است که این رقم در آفریقای جنوبی 90 درصد؛ در دانمارک 80 درصد؛ در استرالیا 78 درصد و در چین 70 درصد است.
وی افزود: علاوه بر تامین حرارت و تولید انرژی با استفاده از زغالسنگ این ماده در صنعت فولاد به عنوان یک احیا کننده قوی عمل میکند و یکی از مواد اولیه مهم در صنعت فولاد محسوب میشود و به همین دلیل زغالسنگ همواره در طی تاریخ به عنوان یکی از شاخصهای مهم توسعه و پیشرفت بشری محسوب شده است.
دبیر دومین کنگره ملی زغالسنگ با اشاره به اینکه کشور ایران از نظر ذخایر زغالسنگ از پتانسیل خوبی برخوردار است، گفت: ذخایر قطعی زغالسنگ ایران 1.1 میلیارد تن و ذخایر احتمالی 1.7 میلیارد تن و ذخایر زمین شناسی بیش از 14 میلیارد تن هستند و ایران در زمینه میزان ذخیره در رده 12 جهانی قرار دارد و در حدود 1.2 در صد ذخایر کل زغالسنگ دنیا در ایران قرار گرفته است.
محمد کارآموزیان بیان داشت: با توجه به تجزیه ناپذیر بودن این منابع و ارزش بالای صنعتی این مواد به عنوان ماده اولیه استفاده بهینه و افزایش راندمان این مواد هم اکنون اولویت بسیاری از مراکز تحقیقاتی و پژوهشی جهان است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر به دلیل تلاش و کوشش محققان و اندیشمندان در دانشگاهها مراکز علمی و تحقیقاتی و واحدهای صنعتی رشد علمی در تولید علم، نوآوری و فن آوری در صنعت زغالسنگ از موفقیت چشمگیری برخوردار است، گفت: با توجه به اینکه مهمترین کاربران دانش در جهان علم صاحبان صنعت می باشند، لازم است این دستاوردهای پژوهشی و فنآوری به مراکز تولیدی و در نهایت سطح جامعه انتقال یابد.
دبیر دومین کنگره ملی زغالسنگ برگزاری همایشهای علمی و تخصصی با همکاری دانشگاهها و مراکز صنعتی فرصتی برای ایجاد ارتباط بین دو حوزه مهم تولید علم و محصول دانست و تصریح کرد: این همایشها ضمن ارتباط نزدیک محققین و صنعتگران آخرین دستاوردهای پژوهشی به حوزه صنعت معرفی میشوند و همین مشکلات صنعت جهت ارائه راه حل به دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی ارائه میشوند؛ از این رو دانشگاه صنعتی شاهرود در سال 1391 به دلیل اهمیت ویژه زغالسنگ اولین کنگره ملی زغالسنگ را برگزار کرد.
لازم به ذکر است، دومین کنگره ی ملی زغالسنگ ایران از دیروز در کرمان آغاز به کار کرده است.