به گزارش گروه دانشگاههای کشور "خبرگزاری دانشجو"، عليرضا عرفاني، دبير برگزاري همايش ملی رويكردهاي نوين آمايش سرزمين در ايران گفت: بعد از فراخوان ارسال مقاله 260 چكيده مقاله به دبيرخانه همايش ارسال شد كه نهايتا 150 چكيده مورد تاييد قرار گرفت.
وی افزود: از اين تعداد چكيده مقاله تاييد شده؛ 100 مقاله كامل از سراسر كشور از طریق دبيرخانه این همایش واصل شد و نهایتا با راي هيات داوران 69 مقاله مورد پذيرش قرار گرفت.
دبير برگزاري همايش ملی رويكردهاي نوين آمايش سرزمين در ايران تصریح کرد: از اين تعداد مقاله 32 عنوان مقاله به صورت سخنراني و 37 عنوان مقاله هم به صورت پوستر در مدت دو روز برگزاري همايش ارائه مي شود.
عرفاني با بيان اينكه اين همايش 26 و 27 شهريور ماه در دانشگاه سمنان برگزار ميشود، افزود: استانداران و مسئولان اجرايي استانهاي كلان منطقه البرز جنوبي شامل تهران، قم، قزوين، زنجان، مركزي، البرز و سمنان در اين همايش حضور دارند.
وي بیان داشت: در مجموع بیش از 700 نفر از كاركنان استانداري ها، دستگاههاي اجرايي و همينطور اساتيد دانشگاه و دانشجويان دكتراي سراسر كشور براي شركت در اين همايش اعلام آمادگي كردهاند.
دبير برگزاري اين همايش گفت: باتوجه به اهميت و نقش آمايش سرزمين در برنامهريزي ملي و تاكيد بر ضرورت تهيه برنامه ششم توسعه با رويكرد آمايشي، اين همايش برگزار ميشود.
عرفاني به اهداف برگزاري اين همايش اشاره كرد و گفت: اين همايش با هدف ايجاد عزم و انسجام منطقهاي در مسئولان، انديشمندان و صاحبنظران و به منظور تبيين و تحكيم جايگاه آمايش سرزمين در نظام اداره كشور و نيز در راستاى دستيابى به اهداف سند چشم انداز ملى و تنظيم نقش و رابطه برنامههاى ميان مدت توسعه با آمايش برگزار ميشود.
وی به 13 محور برگزاری اين همايش اشاره كرد و بیان داشت: آسيب شناسي اجراي طرحهاي آمايش در ايران، الزامات و كاستيهاي جايگاه قانوني آمايش سرزمين در ايران، راهكارهاي اجرا و سازماندهي طرح هاي آمايش در ايران، هزاره سوم و افق هاي نوين در آمايش سرزمين، پارادايم نوين آينده پژوهي و آمايش سرزمين، روشها و تكنيكها و نقش تعاملات بخشي در رويكردهاي نوين آمايش سرزمين، آمايش سرزمين و توسعه متوازن منطقهاي، نقش مديريت و توسعه انساني در آمايش سرزمين، برنامه ريزي فضايي كلان شهرها، چالشها و راهبردها و نقش آمايش سرزمين در تحولات اقتصادي ـ اجتماعي و فضايي، نابرابريهاي منطقهاي با تاكيد بركلان منطقه البرز جنوبي، مديريت توسعه سرزميني با تاكيد بر تعاملات استانهاي همجوار در كلان منطقه البرز جنوبي و جايگاه و نقش پدافند غيرعامل در رويكردهاي نوين آمايش سرزمين از محورهاي اين همايش دو روزه است.
دبير همايش رويكردهاي نوين آمايش سرزمين در ايران گفت: استانداري سمنان و دانشگاه سمنان برگزار كنندگان اين همايش و معاونت برنامهریزی و راهبردی رئیس جمهور، انجمن آمایش سرزمین ایران، برنامه عمران سازمان ملل متحد، سازمان پدافند غيرعامل كشور، قطب علمی جغرافیا و برنامهریزی شهری و منطقه ای، سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور و پژوهشگاه مهندسي بحرانهاي طبيعي شاخص پژوه، حاميان اين همايش هستند.