محمد براتی در گفتگو با خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" در ایلام، آغاز شکلگیری جریان سلفیت در صدر اسلام را سرآغازی برای ایجاد جریان تندرویی به نام وهابیت دانست و بیان داشت: این فرقه به بخشهای مختلفی تقسیم بندی میشود که یک بخش آن سلفی- تکفیری- وهابی است، پیروان فرقه مذکور معتقدند هر کس با عقاید آنان مخالفت کند، ملحد و قتلش واجب است، قتل و عامهای هفت نفره و یازده نفره و انتشار کلیپهای آن در فضای مجازی موید این مطلب است.
وی هزینههای آمریکا و عربستان برای اشاعه این فرقه را میلیاردی عنوان کرد و افزود: سال گذشته پنج میلیون کتاب با عنوان "دشمنت را بشناس" با موضوعیت تخریب چهره تشیع و معرفی کردن سوریه به عنوان ارض جهاد در تمام کشورهای اسلامی منتشر شد.
مسئول سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ایلام با بیان اینکه ابن تیمیه اولین کسی بود که در قرن هشتم در منطقه شامات تفکر وهابیت را مطرح کرد، ادامه داد: وی از سوی مراجع تقلید در سوریه مرتد معرفی شد و به زندان افتاد؛ اما سه قرن بعد او، محمد بن عبدالوهاب با نفوذ در منطقه بیسواد نجد حجاز و برخورداری از حمایتهای انگلیس تفکرات رادیکالی خود را به جهان اسلام تزریق کرد.
براتی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب میفرمایند: تکفیریها فریب خوردگان هستند، اینان براساس آموزههایی که دریافت کردهاند تنها مشکل جهان اسلام را تشیع میپندارند. ابن تیمیه و عبدالوهاب هر سنتی که پس از پیامبر به وجود آمده است را عین شرک میدانند و کشتن یا کشته شدن در راه مبارزه با شرک را مصادف با ورود به بهشت میپندارند، ذکر این نکته را لازم میدانم که آموزههای تکفیریها مغایر با مذهب سنت میباشد، سربازان سلفی- تکفیری مهرههایی هستند که توسط آمریکا و اسرائیل حرکت میکنند و بر اساس نیاز ایشان از حرکت باز میایستند.
وی قطع نشدن ارتباط اسد با محور مقاومت را علت حمله داعش به سوریه برشمرد و خاطرنشان کرد: بشار اسد از سوی غرب برای قطع ارتباط با ایران، حزبالله و حماس و تاکید بر تعامل با اسرائیل مورد فشار قرار گرفت، از بیش از 80 کشور، نیرو مبارز به سوی سوریه گسیل داده شد، آمریکا و اسرائیل به همین راحتی سوریه را رها نمیکنند؛ زیرا وزیر امور خارجه آمریکا خطاب به معارضان سوری وعده داد که در صورت حمله مجدد به این کشور از حمایت تسلیحاتی ایالات متحده برخوردار خواهند بود.
مسئول سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ایلام آیه شریفه «"کونو للضالم خصماً و للمظلوم عونا" را شعار جمهوری اسلامی در حوزه سیاست خارجه عنوان کرد و گفت: بر اساس این آیه، هرجا که صدای مظلومی بلند شود جمهوری اسلامی از آن مظلوم حمایت خواهد کرد، کشور ایران در مدت 40 ماه اشغال سوریه با حمایت از ملت مذکور و حاکمیت مشروع آن خط قرمزهای سیاست خارجه خود را یک بار دیگر به جهانیان نشان داد، از سوی دیگر رای اعتماد مردم سوریه به بشار اسد موید رویکرد صحیح جمهوری اسلامی در دفاع از حق است.
براتی با بیان اینکه مجموعهای از طرحهای به هم پیوسته، چند لایه و پیچیده در منطقه خاورمیانه در حال جریان است که یکی از این لایهها عراق است، ادامه داد: یکی از دلایل حضور داعش در عراق قطع کردن ارتباط ژئوپولیتیکی ایران با دریای مدیترانه است، پس از سقوط صدام ارتباط میان دولت و مردم گسیخته شد و نیروهای بعثی در بدنه ارتش و حاکمیت به جایگاه رسیدند، از سوی دیگر نوری مالکی با کم توجهی به بزرگترین استان عراق یعنی النبار، این استان که مرز بین عربستان، اردن و سوریه است را به بزرگترین دشمن خود و حامی داعش در عراق تبدیل کرد.
وی افزود: اگر جمهوری اسلامی وارد دهه چهارم از حیات خویش شده است به دلیل پاکسازی ارتش و حفظ آن، شکل گیری سپاه پاسداران و بسیج مردمی است؛ امام راحل ( قدس ره) فرمودند: انقلاب ایران آغازگر انقلاب جهانی اسلام است و لازمه آن وحدت میباشد، نظام سلطه در برههای که جمهوری اسلامی منادی وحدت در جهان را دارد به دنبال تفرقه افکنی است، آمریکا از اسلام نابی که در جهان قد علم کرده است بیم دارد، پشت صحنه مبارزه با تشیع قدرت طلبی است نه جهاد.
مسئول سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ایلام با بیان اینکه گروه تروریستی داعش در عراق با ایجاد جنگ روانی و استفاده از شیوههای سرخپوستی و هوچیگری توانسته است مناطقی را به تصرف خود درآورد، افزود: حضور داعش در کشورهای شیعه نشین فرصتی برای واقع بینی و اصلاح ساختارهای امنیتی، نظامی و اطلاعاتی میباشد، هنگامی که به تحلیل یک موضوع چندلایه بین المللی میپردازیم که بازیگران متعدد دارد پیش بینی نتیجه آن کار سادهای نیست، نمیتوان برای رخدادهایی که در منطقه خاورمیانه در حال جریان است زمان تجویز کرد زیرا کوتاه یا طولانی شدن تقابلات مذکور به حمایتهای آمریکا و غربیها از جریانات پیش رو دارد.
براتی بیشترین نفوذ داعش را در خطه جنوب شرق ایران عنوان کرد و افزود: بستر رشد و شکلگیری جریان تکفیری- سلفی- وهابی در مذهب حنبل بیشتر مشاهده میشود از سوی دیگر اهل تسنن که در شمال غرب و غرب ایران زندگی میکنند و دارای مذهب شافعی هستند رغبتی به این جریان نشان نمیدهند، اقلیم به معنای مستقل شدن از حکومت مرکزی و تاثیرگذاری بر حاکمیت است، قوم کرد در چهار کشور عراق، سوریه، ترکیه و ایران پراکنده می باشد، با اعلام استقلال اقلیم کرد در عراق شاهد تاثیر پذیری این جریان در سایر کشورها خواهیم بود اما میزان این تاثیرپذیری قابل پیش بینی نیست.
وی تفکرات استانهای کردنشین ایران را مجزا با جریانهای قومی سازمان یافته دانست و تصریح کرد: در هنگامی که جریانهای کومله، پژاک، پ. پ. ک و دموکرات در کشورهای مجاور در حال فعالیت بودند، این گروهها در میان کردهای ایران مقبولیتی نداشتند. آگاهی، بصیرت، هشیاری، تدین و هوشمندی قوم کرد در ایران از تاریخ کهن تا به امروز به ثبت رسیده است.
مسئول سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ایلام صدور فرمان جهاد نکاح از سوی مفتیهای وهابی را پیش زمینهای برای تشکیل ارتش نامرئی داعش در آینده اعلام کرد و گفت: با صدور این حکم، سیلی از کودکان نامشروع در کشورهای اسلامی به وجود میآید که پرچمدار پدران و مادران خود برای آتش افروزی در منطقه و جهان خواهند شد.