به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست علیاکبر ولایتی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه موضوع تدوین و نگارش «دانشنامه فرهنگ» مطرح شد و اعضا ضمن تأکید بر لزوم تدوین این دانشنامه، بر توجه به مباحث نو پدید در حوزه فرهنگ مانند پیوست فرهنگی تأکید کردند.
در ادامه جلسه، گزارشی از برگزاری همایش میراث مشترک ایران و هند که سال گذشته برگزار شده بود، ارائه شد.
در این گزارش با اشاره به انتشار 6 جلد مجموعه مقالات و 60 جلد کتاب، بر لزوم فعالتر شدن نهادهای علمی حوزوی و دانشگاهی در زمینه میراث مشترک فرهنگی با سایر کشورها تأکید شده است.
در ادامه این گزارش، با اشاره به «برگزاری همایش میراث مشترک ایران و عراق» در آینده، مواردی مانند توجه به کثرت اقوام در عراق امروز و اهمیت کشور عراق در تاریخ تمدن اسلامی نیز مورد اشاره قرار گرفته است.
در بخش دیگری از گزارش مزبور با توجه به اقدامات گروهکهای تکفیری در تخریب میراث فرهنگی کشور عراق، برگزاری این همایش در زمینهساز اقدامات عملی به منظور جلوگیری از این اقدامات ضدفرهنگی مثبت ارزیابی شده است.
ولایتی نیز در این جلسه طی سخنانی، گفت: کشور عراق و منطقه بینالنهرین به عنوان یکی از دیر پاترین تمدنهای تاریخ شایسته توجه بیشتری است.
وی افزود: این منطقه بهعنوان محل تلاقی بسیاری از تمدنهای دیرین بشری، سرشار از میراث تمدن مشترک بشریت است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: عراق به عنوان یکی از کشورهای نقشآفرین در تاریخ تشیع که میزبان بارگاه مقدس امیرالمؤمنین (ع) و تعدادی دیگر از معصومین علیهمالسلام است، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
رئیس کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران گفت: در موضوع میراث مشترک ایران و هند هم آنچه که باید مورد توجه قرار گیرد، احترام به فرهنگ و تمدن ایران در کل شبه قاره هند است.
وی افزود: مزار مفاخر فرهنگ و تمدن ایران اسلامی مانند قاضی نورالله شوشتری و ... در کشور هندوستان یک محل مقدس و مورد احترام همه مردم این کشور است.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: سابقه درخشان دو ملت ایران و هند در مبارزات ضداستعماری هم یکی دیگر از وجوه قرابت و نزدیکی دو ملت است.
دستور بعدی جلسه کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران، تصویب اسامی مدعوین خارجی همایش «حکیم ناصرخسرو» بود که مقرر شد اسامی مورد بررسیقرار گرفته و در جلسه آینده درا ین مورد تصمیمگیری شود.
ادامه بررسی همایش «دانشگاه جندیشاپور» موضوع دیگر جلسه بود که رئیس این دانشگاه گزارشی در این مورد ارائه کرد.
در این گزارش اعلام شده همایش مذکور در انجمن 1394 برگزار خواهد شد.
پس از ارائه گزارش، اعضا ضمن تأکید مجدد بر لزوم برگزاری هرچه بهتر این همایش، خواستار مشارکت همه دستگاهها در این زمینه شدند.
ولایتی گفت: برگزاری همایش «دانشگاه جندیشاپور» میتواند نقش تمدن ایرانی و اسلام را در شکوفایی علم پزشکی تبیین کند.
وی در پایان گفت: در کتب بزرگان علم پزشکی مانند زکریای رازی، در موارد زیادی به آثار پزشکان تربیت شده در دانشگاه جندیشاپور، ارجاع داده شده است.