پرستو کریم زاده، کارشناس مرکز مشاوره پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در کرج، در ابتدای صحبتهای خود به تشریح طرح پایش سلامت روانی پرداخت و ضمن اشاره به اجرای این طرح به صورت متوالی از حدود هفت سال پیش گفت: همزمان با شروع ثبت نام حضوری از دانشجویان ورودی جدید اجرای طرح پایش سلامت توسط دفتر مشاوره آغاز میشود.
وی با توضیح بیشتر در خصوص طرح پایش سلامت روانی افزود: این طرح برای مقابله با آسیبهایی که دانشجویان غیربومی در بدو ورود به دانشگاه با آن مواجهه میشود، شکل گرفت. دانشجویان غیربومی به دلایل دوری از خانواده، کمبود یا عدم وجود مهارتهای زندگی، زندگی خوابگاهی و مسائل مالی ممکن است با مشکلاتی مواجهه شوند که این طرح به طور مأثر میتواند از این مشکلات پیشگیری کند.
کارشناس مرکز مشاوره پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با اشاره به تصویب طرح جدید دفتر مشاوره وزارت علوم تحت عنوان سمن گفت: در سالهای گذشته طرح پویایی و نشاط 1 و 2 اجرا میشد که امسال با کمی تغییر با عنوان سلامتی، مهارت و نشاط (سمن) برای دانشجویان ورودی جدید اجرا میشود. هفته گذشته همزمان با طرح پایش سلامت ثبتنام برای این کارگاهها هم صورت گرفت. برای این منظور از روشهایی مثل برگزاری اردو، اجرای مسابقات با اهدای فلش مموری در این کارگاهها به دانشجویان برتر استفاده میکنیم.
کریمزاده به نتایج مثبت طرح پایش سلامت روانی اشاره کرد و گفت: ما هرساله شاهد هستیم این غربالگری به طور مأثری دانشجویان در معرض خطر را شناسایی کرده و قبل از آنکه با مشکلات مواجه شوند نیاز آنها را برای توجه بیشتر به درس، خوابگاه، مسائل روانی و مالی شان برطرف میکند. هر ساله به طور متوسط 70 درصد از دانشجویان شناسایی شده و مورد پوشش خدماتی قرار میگیرند. سال گذشته هم 400 نفر از 520 نفر از دانشجویان وروید جدید مورد پوشش این طرح قرار گرفتند.
وی با اشاره به خدمات مرکز مشاوره برای این دسته از دانشجویان گفت: ما ابتدای امر آنها را شناسایی کرده و به اطاق مشاوره دعوت میکنیم و پوسترها و مجلات مناسب شان را به رایگان در اختیارشان قرار میدهیم. در مراحل بعد خدمات مددکاری، حمایتهای خوابگاهی مالی تحصیلی به آنها ارائه میدهیم. در مواردی حادتر از روان شناس بالینی استفاده میکنیم.
کارشناس مرکز مشاوره پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در انتهای صحبتهای خود ضمن تأکید بر اجرای این طرح در تمامی دانشگاههای کشور خاطرنشان کرد: اگر درایت و درک اهمیت این موضوع از ناحیه مرکز معاونت و امور دانشجویی دانشگاهها نباشد، اجرای این طرح از طرف دفاتر مرکز مشاوره غیرممکن است. در ضمن استفاده از خدمات رایگان و برخورد مناسب با دانشجویان میتواند در اجرای این طرح مأثر باشد.