به گزارش خبرنگار" خبرگزاری دانشجو" از مشهد، علی اصغر یارمحمدی، رئیس بیمارستان منصریه مشهد امروز در نشست خبری پیوند کبد به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این شهر بیان داشت: 19 بهمن سال 1390 مصادف با نهمین روز ار دهه فجر روزی است که بیمارستان منتصریه کار خود را در پیوند اعضا آغاز کزد.
وی ادامه داد: در طول یک سال گذشته که از اولین پیوند کبد در این بیمارستان میگذرد، توانستهایم به همت جوانان پزشک خود 20 عمل پیوند کبد را با موفقیت انجام دهیم و امروز 133 کبد را نیز جهت پیوند به مرکز شیراز فرستادهایم.
پیوند کبد در میان عملهای جراحی در "سقف" قرار دارد
این استاد دانشگاه با بیان اینکه عمل پیوند کبد در میان عملهای پیوندی در "سقف" قرار دارد و دشوارترین عملها محسوب میشود، تصریح کرد: این عمل حداقل شش و حداکثر 20 ساعت به طول میانجامد و دارای دشواری بسیاری برای تیم جراحی است.
یارمحمدی با بیان این نکته که هزینه عملهای پیوندی کلیه، قلب و کبد در این بیمارستان رایگان است از تعداد بیشمار بیماران در انتظار نوبت پیوند کبد در استان خراسان رضوی خبر داد و گفت: متاسفانه مردم این باور را در ذهن خود ندارند که باید افراد مرگ مغزی خود را جهت اهدای عضو معرفی کنند.
وی ادامه داد: چرا باید افراد سالم جهت رفع نیاز بیماران پیوندی، اعضای خود را پیوند دهند و خود دچار بیماری به دلیل نبود آن عضو شوند؛ در حالی که بیماران مرگ مغزی نیازی به عضو سالم خود ندارند؟!
مسئول قضایی نظام پزشکی استان خراسان رضوی در ادامه خاطرنشان کزد: محدوده سنی جهت انجام پیوند کبد در کشور 50 سال است که البته این عدد نسبی است و در اصل بسته به شرایط بیمار پیوندی عمل را انجام میدهیم.
1350 نفر در استان خراسان رضوی در انتظار پیوند کبد هستند
یارمحمدی با اشاره به حجم بالای بیماران نیازمند به پیوند کبد در استان خرسان رضوی افزود: در حال حاضر تعداد 1350 نفر در استان نیازمند پیوند هستند و متاسفانه استقبال مردمی در جهت رفع این نیاز از طریق اهدای عضو افراد مرگ معزی شده بالا نبوده است.
وی با بیان این نکته که در بیمارستان منتصریه مشهد عملهای جراحی پیوند خوبی صورت میگیرد، بیان داشت: عمل پیوند ریه، روده، قلب، کلیه، کبد، پانکراس، قرنیه، روده و پوست در این بیمارستان انجام و توان تیم جراحی انجام دهنده بسیار بالا است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: تلاش داریم تا حد و اندازه خود را در انجام عملهای پیوند با جهان تکنولوزی یکی کرده و مانند انگلستان اولین بچه با رحم پیوندی را به دنیا بیاوریم.
یارمحمدی از انجام عمل پیوند بر روی بیماران خارجی در این بیمارستان خبر داد و گفت: در این بیمارستان پنج عمل بر روی بیماران خارجی صورت گرفته است، که البته دیگر این گونه عملهایی نخواهیم داشت و این تعداد نیز از زمان گذشته در لیست انتظار ما بودهاند.
وی ادامه داد: البته دو عمل پیوند کلیه میان زوجین داشتهایم که در مورد اول زن آمریکایی با خون o- کلیه خود را به همسرش هدیه داد و مورد دوم نیز زن و شوهر ترکمنستانی بودند که باز هم زن کلیه خود را به همسرش اهدا کرد.
از هر 10 هزار بیهوشی 14 بیهوشی منجر به فوت میشود
رئیس بیمارستان منتصریه مشهد به مشکلات هنگام عمل پیوند اشاره و تصریح کرد: متاسفانه به دلایل نامعلومی از هر 10 هزار بیهوشی 14 بیهوشی منجر به فوت میشود و این برای ما جای تامل و تاسف دارد و باید گفت نمیتوان در این خصوص به راهکاری رسید.
یارمحمدی در ادامه به بخش جدا شده ناباروری میلاد اشاره کرد و افزود: در این بخش نیز نوعی پیوند انجام میگیرد که از حیطه کار ما جدا است؛ در بخش "میلاد" اسپرم اجارهای، رحم اجاره و غیره انجام میشود که در حیطه کار دوستان ما قرار دارد.
وی در پایان با بیان این مورد که در طول سال گذشته عملهای پیوندی خوبی را انجام دادهایم و در کار خود موفق بودهایم، بیان داشت تا پایان مردادماه سال 1393 در بیمارستان منتصریه مشهد 470 پیوند کلیه، 18 کبد، پنج قلب، 20 مغز استخوان، 130 پیوند قرنیه، 27 پوست، یک ریه، یک پانکراس، و 1300 ساعت دیالیز انجام شده است.