آخرین اخبار:
کد خبر:۳۶۱۵۰۹
کارشناس شبکه ولایت:

غدیرتنها سند قطعی غیرقابل‌انکار در بین تمام مسلمانان است/ محبت به علی(ع) عامل وحدت مسلمانان است

کارشناس شبکه ولایت گفت: از معجزات امیرالمؤمنین (ع) و رسول‌الله (ص) این است که ماجرای غدیر با همه دست‌کاری‌هایی که شده، به‌عنوان تنها سند قطعی غیرقابل‌انکار در بین تمام مسلمانان، مشترک است.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، حجت‌الاسلام حبیب عباسی، کارشناس شبکه ولایت روز گذشته در سلسله برنامه‌های دهه غدیر که در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، به بررسی تلاش ابن تیمیه و وهابیت برای واژگون نشان دادن حقیقت غدیر پرداخت و گفت: دانشمندان اهل سنت نظرات فراوانی در این خصوص داده‌اند که به گواه محدثین آنان، واقعه غدیر تصدیق شده است.

 

تصدیق واقعه غدیر در اسناد اهل سنت

 

وی با اشاره به برخی راویان اهل سنت که غدیر را روایت کرده‌اند، افزود: ذهبی می‌گوید: « صاحب تبری، طرق حدیث غدیر خم را در چهار جلد کتاب جمع کرده، من بخشی از آن را دیده‌ام و مبهوت آن شده‌ام از کثرت احادیث غدیر و از وجود ماجرای غدیر اطمینان حاصل کردم».

 

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: یکی از ظلم‌های بزرگی که در حق ما واقع شد این است که این کتاب تبری هیچ‌گاه به ما نرسید و تنها از گزارش علمای بزرگ اهل سنت به این اطلاعات دست پیداکرده‌ایم.

 

حجت‌الاسلام عباسی بیان داشت: ابن حجر عسقلانی دیگر بزرگ اهل سنت است که در خصوص واقعه غدیر می‌گوید: «حدیث «من کنت مولاه و هذا علی مولاه» کثرت طرق دارد، بسیاری از احادیث آن صحیح است»؛ این افراد پایه‌های اعتقادی اهل سنت هستند که در علم رجال و تاریخ نمونه ندارند و چنین افرادی در خصوص غدیر این‌گونه بیان کرده‌اند.

 

وی بیان داشت: این فرد در کتاب «تهذیب التهذیب» نیز این حدیث را تصدیق می‌کند، می‌گوید 70 سند از صحابه تراز اول این حدیث را نقل کرده‌اند؛ درحالی‌که ما 110 صحابه را با ذکر نام آنان لیست داریم که این حدیث را نقل و تصدیق کرده‌اند؛ این کتاب به‌قدری دارای اهمیت است که علمای اهل سنت را با مراجعه به این کتاب می‌سنجند.

 

کارشناس شبکه ولایت به دیگر بزرگان اهل سنت که واقعه غدیر را بیان و تصدیق کرده‌اند، اشاره کرد و بیان داشت: ابن حجر الهیثمی، جلال‌الدین سیوطی، أبوحامد غزالی، ملا علی قاری، جزری شافعی، جوزی و عجلولی جراحی دیگر عالمان و بزرگان اهل سنت هستند که در کتاب های خود علاوه بر تصدیق موضوع غدیر، دلایل عدم رد آن را نیز ذکر کرده‌اند.

 

اثبات حقانیت حضرت علی (ع) با استناد به تاریخ

 

وی با بیان اینکه برای اثبات حقانیت حضرت علی (ع) حتی نیاز به بحث علمی نیست، خاطرنشان کرد: علی ابن ابیطالب (ع) شخصی است که دوستی او با پیغمبر(ص) بر هیچ‌کس پوشیده نیست، اولین مؤمن به پیامبر بوده، پاکی و صداقت او مورد قبول همه است، با این‌همه دلیل و فضیلت، پیغمبر (ص) مردم را در منطقه‌ای جمع کند و به آنان بگوید با علی دوست باشید؟ بگوید خداوند نصرت دهد هرکسی علی را نصرت دهد، این عبارت‌ها به دوستی می‌خورد؟

 

حجت‌الاسلام عباسی بابیان این‌که نمی‌شود پیغمبر(ص) در سال آخر زندگی خود مردم را به حال خود رها کند، تصریح کرد: امکان این‌که پیامبر(ص) هیچ برنامه‌ای برای بعد از حیات خود نداشته باشد و تنها دغدغه ایشان دوستی مردم با حضرت علی (ع) باشد وجود ندارد؛ حتی اگر منظور پیامبر(ص) دوستی هم باشد، آنان حق دوستی را نیز ادا نکرده‌اند؛ چطور می‌شود 120 هزار نفر بشنوند که باید با علی بن ابی‌طالب (ع) دوست باشند؛ اما با او دوستی و محبت نکنند.

 

ماجرای غدیر، تنها سند غیرقابل‌انکار مشترک تمام مسلمانان

 

وی تأکید کرد: کسانی که به دنبال حقیقت حرکت کرده‌اند به آن رسیده‌اند، از معجزات امیرالمؤمنین (ع) و رسول‌الله (ص) این است که ماجرای غدیر با همه دست‌کاری‌هایی که شده، به‌عنوان تنها سند قطعی غیرقابل‌انکار در بین تمام مسلمانان، مشترک است.

 

این کارشناس مذهبی به اشکال‌های واردشده از سوی وهابیت اشاره کرد و ادامه داد: امروز بهانه‌گیری‌های کودکانه‌ای از سوی وهابی‌ها صورت می‌گیرد که علاوه بر بدعت در موضوع اصلی، وضعیت آب و هوایی را بهانه ادعای خود قرار می‌دهند که این امر نیز با بررسی‌های صورت گرفته کاملاً رد می‌شود؛ زیرا خود اعراب نیز می‌گویند آن منطقه از نظر شرایط جوی بسیار نامناسب است.

 

غدیر، عامل وحدت

 

وی افزود: همه مسلمانان در محبت به حضرت علی (ع) مشترک هستند و باید جشن گرفته و شادی کنند؛ اگر از مسیر علمی حرکت کردیم و به‌جای مقابله و تعارض، از راه گفت‌وگو و مباحثه جلو برویم، غدیر می‌تواند عامل وحدت باشد.

 

حجت‌الاسلام عباسی تصریح کرد: وقتی مقام معظم رهبری می‌گویند این عید بزرگ‌ترین عید اسلامی است؛ چرا ما نباید بر روی این موضوع به‌عنوان وجه مشترک مسلمانان کار کنیم؟

 

وی در پایان یادآور شد: اهل سنت هم بر اساس عقایدشان به علی بن ابی‌طالب (ع) احترام می‌گذارند، چون امیرالمؤمنین خلیفه چهارم خودشان است، اگر واقعه را به‌صرف محبت هم بدانیم، امروز می‌توانیم با تمرکز بر شیوه‌های محبت به ایشان بین اهل سنت و شیعه، اتحاد در محبت ایجاد کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار