کد خبر:۳۶۱۵۴۳
نجفی‌زاده در مراسم جشنواره زندگی:

25 درصد بیماران نیازمند به عضو در انتظار پیوند جان خود را از دست می‌دهند/ ایران رتبه 42 اهدای عضو در جهان را داراست

رئیس مرکز پیوند اعضای وزارت بهداشت گفت: متاسفانه 25 درصد بیماران در لیست انتظار پیوند اعضا قبل از دریافت عضو موردنظر فوت می‌کنند و این در حالی است که آمار بسیار بالایی از بیماران مرگ مغزی در کشور داریم؛ اما فرهنگ اهدای عضو در میان مردم آنگونه که باید، ترویج نشده است.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، کتایون نجفی زاده دقایقی پیش در مراسم جشنواره زندگی به همت مرکز پیوند کبد استان خراسان رضوی در پاسداشت خانواده‌های اهداکننده عضو در تالار هاشمی نژاد بیمارستان امام رضا (ع)گفت: مرگ مغزی در حقیقت نوع زیبایی از مرگ است که می‌تواند حیات را به فرد دیگری اهدا کند.

 

وی افزود: متاسفانه در میان کل خانواده‌های دچار بیمار مرگ مغزی شده تنها 37 درصد رضایت پیوند عضو می‌دهند و در حال حاضر باید اعلام کنیم 25 هزار بیمار نیازمند به اهدای عضو در کشور چشم انتظار دریافت عضو مورد نظر هستند.

 

کمتر از 20 درصد از بیماران مرگ مغزی میتوانند قلب خود را اهدا کنند

 

رئیس مرکز پیوند اعضای وزارت بهداشت با بیان اینکه در این میان استفاده از دو عضو قلب و ریه از تمامی بیماران مرگ مغزی امکان پذیر نمی‌باشد، گفت: ثبت نام بیماران پیوند کلیه و قلب در کشور در حال انجام است و ما باید امروز این را اعلام کنیم که در کشور جمهوری اسلامی ایران فرهنگ اهدای عضو به عنوان یک رفتار خداپسندانه با توجه به تعداد اعضای اهدا شونده و تعداد در حال انتظار دریافت عضو با یکدیگر همخوانی ندارد.

 

نجفی زاده در ادامه با اشاره به آمار اهدای عضو در کشور گفت: از هر یک میلیون نفر در داخل کشور 8.7 درصد به اهدای عضو در بیماران مرگ مغزی خود می‌پردازند که این با توجه به رقم 75 میلیون جمعیت کشور بسیار پایین است.

 

وی ادامه داد: باید کشور به رقم 30 در هر میلیون نفر اهدای عضو برسد و اگر ما بتوانیم به رقم ایده آل 48 اهدا در هر میلیون نفر در کشور برسیم دیگر فردی در کشور در لیست انتظار عضو فوت نخواهد کرد.

 

رئیس مرکز پیوند وزارت بهداشت با اشاره به خرید و فروش کلیه و باندبازی که در این خصوص به دلیل نبود کلیه در کشور تشکیل می شود به انتقاد از این رفتار گفت: پیوند کلیه از فرد مرگ مغزی بسیاری برای ما مبارک است و اگر امروز رئیس بیمارستان منتصریه مشهد اعلام می‌کند که 50 درصد پیوندهای کلیه در این استان از مرگ مغزی انجام می‌گیرد نشان دهنده این است که ما می‌توانیم به جایی برسیم که فروش کلیه و خرید آن از سوی برخی باندها افتخار نباشد و به راحتی نیازمندان به کلیه، کلیه مورد نظر خود را دریافت کنند.

 

نجفی زاده وضعیت ایران در میان کشورهای اهداکننده عضو را نامطلوب دانست و گفت: ایران در میان تمام کشورهای دنیا با وجود فرهنگ اسلامی قرآنی‌اش دارای رتبه 42 ام می‌باشد که این به هیچ عنوان پسندیده نیست و ما امیدواریم بتوانیم این آمار را با قبول فرهنگ اهدا عضو در کشور کاهش دهیم.

 

وی ضمن بیان این نکته که آمار ایران در پیوند قلب و ریه نسبت به دیگر پیوندها در جهان تاسف آور است تصریح کرد: باید مشهد مقدس به عنوان مرکز استان خراسان رضوی باور خود را به قطب پیوند شمال شرق کشور شدن نزدیک کند و اگر ما به این مرکز لقب قطب کشور را می‌دهیم به این معناست که باید آمار خود در پیوند قلب و ریه را نیز به حد مطلوب برساند.

 

رئیس مرکز پیوند اعضا وزارت بهداشت ادامه داد: در حال حاضر در بیمارستان منتصریه مشهد تنها یک عمل ریه انجام شده است و عمل قلب نیز از پنج عدد تجاوز نکرده که این نشان می‌دهد باید یک قطب پیوند در تمام پیوندها خود را به آمار مطلوب نزدیک کند.

 

نجفی زاده با انتقاد از افرادی که عضو مورد نیاز افراد بیمار را به زیر خاک می‌فرستند مردم را در تغییر فرهنگ فکری خود دعوت به گفتگو کرد و گفت: باور این نکته که تقریبا 90 درصد از بیماران ریوی در کشور و در لیست انتظار پیوند ریه بدون دریافت عضو مورد نظر فوت می کنند بسیار سخت و دل شکن است در حالی که 20 درصد از افراد مرگ مغزی شده می‌توانند قلب و ریه خود را نیز اهدا کنند.

 

وی در ادامه به حضور 80 نفر در حال حاضر در لیست انتظار دریافت پیوند ریه اشاره کرد و گفت: باور این نکته که برای کسانی که آمار را در اختیار ندارند باید سخت باشد که بدانند از میان 80 نفر در لیست انتظار در طول یک سال تنها 17 یا 18 نفر ریه مورد نظر را به دست می‌آورند و بقیه افراد در انتظار تماسی از سوی مرکز پیوند جان خود را از دست می‌دهند.

 

چرا مردم علم را در زنده نگاه داشته شدن فرد مرگ مغزی باور دارند؛ اما همین علم را در اهدای عضو از مرگ مغزی مقصر می‌دانند.

 

رئیس مرکز پیوند اعضای وزارت بهداشت در ادامه با انتقاد از افرادی که عضو حیات انگیز یک انسان را به زیر خاک می‌برند، خاطرنشان کرد: چرا مردم از علمی که به وسیله یک باطری اتومات خون را در بدن فرد مرگ مغزی شده در جریان نگاه می‌دارد و مانع از فاسد شدن اعضای او می‌شود باور دارند؛ اما همین علم را که براساس دانش خداوندی به او می‌گوید می‌تواند عضو فرد مرگ مغزی شده را به بدن یک فرد زنده اضافه کند، مقصر می‌دانند.

 

نجفی زاده ادامه داد: 1171 عضو پیوندی تا به امروز در طول 13 سال مدت زمانی که کار فراهم آوری اعضا در کشور آغاز شده اهدا شده اند که این تعدد اعضا از بدن 665 نفر فرد اهدایی به دست آمده است.

 

رئیس مرکز پیوند اعضای وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: تاکنون 1260 کلیه قابل اهدا دریافت 598 کبد قابل اهدا هدیه شده است که از این تعداد 592 کبد پیوند داده شده است که در این میان از 166 قلب اهدا شده 91 قلب استفاده و جای تاسف دارد که بگوییم از 133 ریه اهدا شده تنها 14 ریه پیوند داده شده که این نشان می‌دهد بیماران قلبی و ریوی ما نسبت به دیگر بیماران پیوندی در فشار و مشکلات بیشتری هستند.

 

در صورتی که اهدای اعضا در ایران از 8.7 درصد به 20 درصد افزایش پیدا کند ما فوت بیمار پیوندی نخواهیم داشت

 

وی در ادامه با امید به افزایش باور فرهنگ اهدای عضو در کشور گفت: اگر اهدای عضو در کشور ما از 8.7 درصد رشدی به 20 درصد در هر یک میلیون داشته باشد می‌توانیم بگوییم ما در هر سال 2772 کلیه 2133 کبد 592 قلب و 472 ریه خواهیم داشت که در این صورت هیچ بیماری در لیست انتظار دریافت پیوند اعضا جان خود را از دست نخواهد داد.

 

نجفی زاده در ادامه از مشکلات موجود در کشور در مراکز پیوند یاد کرد و افزود: عدم وجود سیستم آموزشی مدون در گروه‌های انجام دهنده پیوند، کمبود نیروی متخصص، عدم وجود سیستم حمل و نقل مناسب، نبود سیستم تخصصی عضو نبود سیستم سازمان دهنده خیرین، نبود سیستم بهداشت مناسب و نظارت و بررسی در صورت نیاز از جمله مشکلات ما در مراکز پیوند است که یکی از این مهمترین این مشکلات دوری مراکز به مردم نیازمند جهت دیالیز و پیوند می باشد.

 

رئیس مرکز پیوند اعضای وزارت بهداشت از ایجاد سیستم انجمن خیرین در تهران خبر داد و گفت: وزارت علوم در تلاش است سیستمی رجیستری فراگیر و حرفه‌ای و سیستم مشخص پیگیری و نظارت را در کشور ایجاد و در حال حاضر از سیستم انجمن خیرین در تهران در حال ثبت است.

 

وی در ادامه به فرصت‌های موجود در کشور اشاره کرد و ادامه داد: متاسفانه آمار بالای مرگز مغزی یک فرصت در کشور است و در کنار آن وجود تجارب موفق قبلی وجود تیم‌های اهداکننده عضو و پیوند در کشور بدون چشم داشت مالی وجود خیرین بسیار در میان مردم وجود متخصصین متبحر در کشور و حمایت دولت تدبیر و امید از فرصت‌هایی که باید از آنها بهره جست.

 

IRNOPT مدل فراهم آوری ایرانی پیوند اعضا در جهان است

 

نجفی زاده در ادامه با بیان اینکه مشکل اصلی ما عدم وجود سیستم هماهنگ و فراگیر در کشور می‌باشد، خاطرنشان کرد: IRNOPT اختصار مدل فراهم آوری پیوند اعضا در کشور است که دنیا دارد از این مدل الگوگیری می‌کند و ما در حال تاسیس و راه اندازی مسمر ثمر این مدل می‌باشیم.

 

رئیس مرکز پیوند اعضای وزارت بهداشت استفاده بهینه از اعضای مرگ مغزی ایجاد عدالت و مساوات در میان بیماران و برقراری محیط مناسب از نظر امکانات در قطب‌های پیوند اعضا در کشور را از محورهای مورد بررسی در آینده دانست و گفت: در حال حاضر 53 دانشگاه از کشور را آموزش داده‌ایم و تلاش داریم واحدهای شناسایی خود را از 46 عدد به 200 عدد رسانده و چهار مرکز فعال کنونی در پیوند اعضا را به شش مرکز افزایش دهیم.

 

وی در پایان از ازدواج دو بیمار ریوی در کشور خبر داد و گفت: ازدواج دو بیمار ریوی در حال مرگ که در حال حاضر سه سال از زندگی مشترک آنها می‌گذرد و تنها زوج پیوند ریوی در جهان به شمار می روند باعث افتخار ماست و اگر خانواده های مرک مغزی بداند این دختر و پسر در حالی که توان راه رفتن و نفس کشیدن نداشتند اکنون یک زوج موفق قهرمان در تنیس و دارای تخصص دکتری در کشور شده‌اند چه قدر زیباست به این رفتار خود افتخار می‌کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار