علی نصیری کیا در گفتگو با خبرنگار دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"،اهداف جنبش حیا را برشمرد و گفت: جنبش حیا، از اواخر سال ۸۹ با بهره گیری از سخن مقام معظم رهبری که فرضیه امر به معروف و نهی از منکر، تضمین کننده حیات طیبه در جامعه اسلامی است؛ ابتدا در دانشگاه تهران و علم و صنعت و سپس در دیگر دانشگاههای شهر تهران، شروع به کار کرد. از آرمانهای این جنبش، افزایش حیا در جامعه است. حیا در بالاترین سطح حیای بندهٔ خدا در برابر خالق میباشد تا در برابر خدای متعال مرتکب گناه نشود و بهترین راه رسیدن به این مهم در جامعه، انجام واجب فراموش شدهٔ امر به معروف و نهی از منکر است.
وی در پاسخ به فعالیتهای این جنبش در سطح جامعه گفت: از آنجا که طبق فرموده امام خمینی (ره) دانشگاه مبدا تحولات است، فعالیت این جنبش از دانشگاهها آغاز شده است. هدف اصلی جنبش حیا، فرهنگ سازی و گفتمان سازی امر به معروف و نهی از منکر در جامعه است که دانشگاه به عنوان زیربنای علمی و فرهنگی کشور باید مبدا این تحول عظیم باشد.
مسئول اجرایی جنبش حیا، به مخاطبان جنبش اشاره کرد و افزود: تبلیغ امر به معروف و نهی از منکر از دانشگاه آغاز گردیده اما مخاطب آن تمام مومنین و معتقدین به اسلام هستند تا این واجب به صورت همه جانبه در زندگی آنها احیا شود. تبلیغ و اطلاع رسانی اولیه جنبش ۴ سال قبل با یک وبلاگ آغاز شد و حالا سایت و اکثر شبکههای اجتماعی را پوشش دادهایم.
وی اسامی گروههای فعال در این جنبش را عنوان کردو گفت: خوشبختانه توانستهایم با تشکیل گروههای فعال، اطلاع رسانی وسیعی در گسترش امر به معروف و نهی از منکر داشته باشیم. از جملهٔ این گروهها میتوان به نشر حیا، گروه فیلم و مستند حیا، حیا بانو، رسانه حیا، گروه آموزش حیا و مدیریت منابع انسانی اشاره کرد.
نصیری کیا در ادامه به تشریح وظایف گروههای جنبش حیا پرداخت و گفت: نشر حیا، تاکنون موفق به چاپ کتاب و جزوههایی در این زمینه شده است. یکی از کتابهای منتشر شده، کتاب «ازیاد رفته» میباشد که مجموعهٔ منتخب خاطرات امر به معروف و نهی از منکر با مقدمه آیت الله جاودان و حجت الاسلام پناهیان است. در این کتاب تجربه افراد در زمینه امر به معروف و نهی از منکر، از اقشار مختلف جامعه در قالب خاطره گردآوری شده است. استفاده از خاطرات مردم علاوه بر ایجاد انگیزه و آموزش، دلیلی برای اثبات تاثیر این دو فریضه در جامعه است.
وی به اکران مستند از یاد رفته، در یادبود شهدای امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و افزود: گروه فیلم و مستند حیا، مستند از یاد رفته که اولین مستند بلند در زمینه امربه معروف و نهی از منکر است را تولید کردهاند که تا کنون در مراسم یادبود شهید مددخانی و شهید خلیلی، در دانشگاه علم و صنعت، امیرکبیر و همچنین در برخی حوزههای علمیه اکران شده است. ضمن آنکه، گروه رسانه حیا با مدیریت سایت HayaUni. ir و تبلیغ در شبکههای اجتماعی، جزو پر بازدیدترین سایتها در این زمینه میباشد.
مسئول اجرایی جنبش حیا با تاکید بر اینکه وظیفهٔ مردم در امر به معروف و نهی از منکر طبق فتوای مراجع فقط باید تا مرحلهٔ تذکر لسانی باشد، افزود: شاید آنچه از اسم این جنبش بر میآید، توجه ما باید به حجاب و عفاف باشد اما تمرکز اصلی جنبش روی بحث امربه معروف و نهی از منکر است. ما معتقدیم که اگر همه مردم و به صورت همه جانبه واجب امربه معروف و نهی از منکر را مانند دیگر واجبات خود مثل نماز و روزه انجام دهند، تمام گناهان از جمله فسادهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و اخلاقی و هر چه از نظر خالق یکتا زشت و ناپسند شمرده میشود از بین خواهد رفت و تمام خوبیها و فضیلتها برقرار خواهد شد
وی در پایان آیت الله جاودان را پدر معنوی گروه دانست و افزود: جنبش حیا، یک تشکل نیست بلکه یک تفکر است و تمام اعضای جنبش از گروهها و تشکلهای مختلف زیر پرچم امربه معروف و نهی از منکر در جنبش حیا جمع شده و تلاش میکنند تا امربه معروف در جامعه از یک واجب فراموش شده به واجبی اقامه شده تبدیل گردد. جنبش حیا برای اینکه به انحراف و افراط و تفریط در این زمینه دچار نشود به صورت منظم جلساتی را با حضرت آیت الله جاودان برگزار کرده و همه جانبه از نظر نظری و عملی با ایشان هماهنگ هستند.