معین الدین منصوری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه کاشان در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در اصفهان، در رابطه با حضور اخیر رئیس جمهور در مراسم نمادین آغاز سال تحصیلی در دانشگاه تهران گفت: رئیس جمهور در صحبتهایشان به این اشاره کردند که حیات دانشگاه به نقد و بیان نظرات متفاوت است. یعنی اینها محور اصلی حرکت دانشگاهها هستند؛ اما این صحبت های آقای روحانی با آن چیزی که در عمل در دانشگاه در حال رخ دادن است، بسیار متفاوت بوده است.
وی افزود: شاهد مثال این موضوع عدم ارائه فرصت اظهارنظر به دانشجویان و تشکلهای دانشجویی در این نشست در حضور رئیس جمهور بود، که گویا بر خلاف میل ایشان هم بوده و در رابطه با آن اظهار تاسف هم کردند که چرا به دانشجویان فرصت صحبت داده نشد؛ اما این موضوع باز هم فقط در مرحله سخن بود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه کاشان تصریح کرد: وقتی ریاست جمهور یا سایر مسئولین مربوطه موضوعی را در کلام بیان میکنند باید در زمینه عمل نیز تلاشهایی برای تحقق آن صورت گیرد، که این چنین معضلاتی پیش نیاید تا ایشان بخواهند اظهار ناراحتی داشته باشند. دست کم انتظار میرود یک توجیه مناسب در ادامه این اظهار پشیمانی وجود داشته باشد تا دانشجو و دانشگاهیان نسبت به دولت و مسئولین بیاعتماد نشود.
منصوری بیان داشت: نباید دلخوش به عبارات ظاهری نظیر لغو موضوع دانشجویان ستاره دار یا حمایت از آزادی بیان دانشگاه مطرح شود و در عمل ما شاهد چیز دیگری باشیم و فقط برخی اقدامات ظاهری در این زمینه انجام شود. این باعث به سخره گرفتن ادبیات رایج مسئولین میشود و نتیجه دیگری در پی نخواهد داشت.
وی با اشاره به محور دیگر صحبتهای رئیس جمهور در این مراسم گفت: ایشان به موضوع فرجی دانا اشاره میکنند. از طرفی استیضاح را حق مجلس میدانند و در طرف مقابل معتقدند که نباید به این شیوه استیضاح انجام میشد. نکته مهم این موضوع این است که ایشان گفتند آدمهای بزرگ را نباید به خاطر اشتباهات کوچک کنار گذاشت.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه کاشان افزود: اشکال کوچک را خیلی از مردم هم میتوانند داشته باشند و حتی خیلی از مسئولین البته به نسبت مسئولیتشان در سطوح مختلف، تا با توجه به اندازه جایگاهشان در فضای مدیریتی کشور بتوان این اشتباهات را ارزیابی و اندازهگیری کرد.
معین الدین منصوری در ادامه گفت: باید توجه داشت که نوع اشتباهات از سوی مردم و مسئولین با توجه به رده مدیریتی متفاوت است و البته اینکه ما اشتباه کوچک را چگونه تفسیر میکنیم. نکته اساسی در این مجال این است اشتباه کوچک وقتی است که فرد به کار غلط خود اذعان داشته باشد و پس از ندامت از کار خود، سعی در اصلاح رویه غلط داشته باشد نه اینکه بر این اشتباه پافشاری کند و به طور متداوم آن را تکرار کند. در اینصورت این اشتباه کوچک نیست؛ بلکه یک قصور بزرگ است.
وی تاکید کرد: البته اگر دانشجویان مطمئن بودند که این اشتباهات شخصا از سوی آقای فرجی دانا است و دستهای پشت پردهای نظیر عدم صحبت دانشجویان در حضور رئیس جمهور، توقف روند رشد علمی کشور و برخی انتصابات جریانی در وزارت علوم در کار نبود شاید این اشتباهات قابل گذشت بود؛ اما در حال حاضر چیز دیگری مشابه فضای اصلاحات در وزارت علوم در حال رقم خوردن است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه کاشان در پایان گفت: رئیس جمهور که دغدغه علم و پیشرفت علمی و آزادی بیان در دانشگاهها را دارد باید خودشان پیش از استیضاح مجلس افرادی که با این اقدامات فضای علمی کشور را رو به رکود هدایت کردهاند و اینگونه موجب بسته شدن فضای دانشگاهی شدهاند را به نوعی استیضاح و فضا را برای حضور وزیر جدید سالمسازی کنند.