به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر احمد حاجبی در توضیح مهمترين برنامه وزارت بهداشت در راستای اجرای طرح تحول سلامت، گفت: یکی از اقدامات مهم ما، شناسايي و درمان به موقع اختلالهاي روانپزشكي است، به همين منظور در طرح تحول نظام سلامت، اين برنامه را تقويت كرديم و اعتقاد داريم تشخيص زودتر، مداخله درماني زودرس را در پي دارد و از عوارض بيماري جلوگيري ميكند.
رئيس اداره سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت، با تاکید بر اینکه، توانمندسازي افراد و آموزش مهارتهاي زندگي و خودمراقبتي، می تواند آنها را در برابر بيماريهاي رواني مقاوم کند، افزود: سلامت روان يك فرايند ذهني است و براي آنكه به آن دست پيدا كنيم، بايد همه دستگاهها به آن توجه كنند.
وی اذعان داشت: وزارت بهداشت به تنهايي نميتواند در زمینه سلامت روان موفق عمل کند و این مسئله موضوعی بین بخشی است که همه سازمانها باید در حفظ آن مشارکت داشته باشند.
دکتر حاجبی خاطرنشان کرد: يكي از اتفاقات خوب در اجرای طرح تحول سلامت اين است كه تعداد زيادي از خدماتي كه تحتپوشش بيمه نبودند، در حال حاضر تحتپوشش قرار گرفتند و تمامي خدمات روانپزشكي بيمارستانهاي دولتي نيز بيمه است.
وی با تاکید بر اینکه، با اجرای طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، پوشش بیمه ای برخی خدمات بیمارستان ها برای بیماران روانی افزایش خواهد یافت، افزود: سقف بستری بیماران روانپزشکی توسط سازمان های بیمه گر در هر سال ۵۶ روز بوده است، که با اجرای طرح این سقف افزایش می یابد و بیماران مدت زمان بیشتری را می توانند در بیمارستان بستری بمانند.
دکتر حاجبی خاطرنشان کرد: سعی کردیم نقاط ضعفی را که تاکنون در زمینه ارائه خدمت به بیماران روانپزشکی به خصوص در موارد اختلالات شدید وجود داشت را برطرف کنیم. چرا که تاکنون نقاط ضعف و فضاهای خالی بسیاری در این زمینه وجود داشته است.