کد خبر:۳۸۸۷۱۹
بررسی شیوع افسردگی در بین دانشجویان-۱

بنویسیم فقدان شادی؛ بخوانیم افسردگی!

ورود به دانشگاه و آغاز زندگی دانشجویی بصورت بومی یا غیر بومی پیامدهای احساسی فراوانی از قبیل: ترس، تنهایی، انزوا، افسردگی و اختلالات رفتاری - اخلاقی و... را برای دانشجویان به همراه دارد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»؛افسردگی یکی از ۴ بیماری عمده و رایج در دنیا می‌باشد که به فرهنگ، آداب و رسوم خاصی بستگی ندارد و کل مردم دنیا با هر دین و فرهنگی را در کام خود فرو می‌برد.

 

بسیاری از اندیشمندان و صاحبنظران افسردگی را یک بیماری می‌دانند که در گروه بیماریهای عاطفی قرار می‌گیرد؛ بخصوص با روزمره شدن زندگی، افراد بیشتر بسمت افسردگی و در واقع فرو رفتن در لاک درونی خود پیش می‌روند.

 

در قرن ۲۱ زندگی افراد بسرعت بسمت ماشینی و مُدرن شدن پیش می‌رود و می‌توان گفت رابطه معکوسی بین میزان افسردگی و مکانیزه شدن زندگی افراد وجود دارد.

 

شاید کمتر کسی باشد که در زندگی خود احساس افسردگی را برای لحظاتی تجربه نکرده باشد، روان‌شناسان معتقدند اگر این احساس گذری باشد و نشات گرفته از مسائل روز باشد جای نگرانی برای فرد وجود ندارد اما اگر این حس برای مدت زمان طولانی در فرد لانه گزیند و رفته رفته بر زندگی فردی و اجتماعی شخص اثر گذارد، باید برای رفع درمان اقدامات مناسب صورت پذیرد.

 

نکته‌ای که شاید در زندگی امروز دانشجویان به عنوان قشر عظیم تشکیل دهنده جامعهٔ جوانان از قلم افتاده است نحوه شاد زیستن و تفریح سالم کردن است. بسیاری از افراد به اشتباه احساس می‌کنند بعد از گذراندن دوران کودکی و نوجوانی و رسیدن به سن جوانانی انجام کارهای روزمره برای زندگی کردن کافیست و ارضاء کردند احساس شادی در لابلای این قبیل کار‌ها صورت می‌پذیرد.

 

با توجه اهمیت این نکته که دانشجویان در آینده خود متصدی شغلی در جامعه می‌شوند و بنیان گذار اصلی تشکیل خانواده و تربیت نسل‌های بعدی انقلاب و جامعه می‌باشند باید خود افرادی سالم از لحاظ سلامت روانی باشند.

 

در صورتکی اگر به این احساس توجه کافی نشود فرد بعد از اندک زمانی دچار اختلالات رفتاری می‌شود و خلاء را در زندگی احساس می‌کند و نهایتا منتهی می‌شود به افسردگی.

 

ترشح هورمون «ایندورفین» در بدن باعث می‌شود فرد احساس خوشحالی و شادی کند، کم توجهی به این هورمون منشاء بروز بیماری‌های روحی و روانی می‌باشد.

 

نشانه‌های افسردگی

 

فقدان لذت (ناتوانی در کسب لذت از هر چیزی در زندگی)، احساس گناه و بی‌ارزشی، مسخ شخصیت (فقدان احساس یا عدم احساس)، عواطف سیال (بیقراری، تنش، غم، دلتنگی، شعف)، احساس حیات (احساس درد را داشتن ولی خود درد را نداشتن)، اختلال در خواب، نداشتن خواب سنگین و مفید، احساس گریه مداوم، عدم احساس آرامش، درد‌های عصبی در ناحیه کمر و گردن، سردرد‌های ناگهانی و سایر نشانه‌ها...

 

البته روان‌شناسان معتقدند دلسردی و ناامیدی از بارز‌ترین نشانه‌های افسردگی می‌باشد.

 

عوامل بوجود آوردنده افسردگی

 

۱. عوامل بیولوژیک (ژنهای معیوب در مستعد ساختن فرد به اختلالات خلقی موثر است)

 

۲. عوامل بیوشیمیایی (بسیاری از دارو‌ها تاثیرات منفی و سو در بدن می‌گذارند)

 

۳. عوامل عصبی – غددی (غدد درون ریز اگر بخوبی هورمون‌های لازمه را تشرح نکنند باعث اختلالات در بدن می‌شوند)

 

ذکر این نکته ضروری است که نداشتن هدف، نداشتن فعالیت فوق برنامه و نداشتن امید به آینده در رابطه نزدیکی با افسردگی خواهند داشت.

 

ایجاد نگرش مثبت به ادامه تحصیل و آینده شغلی در دانشجویان، بویژه دانشجویان پسر و آموزش مهارت‌های لازم به والدین شاغل، در کاهش میزان و شدت افسردگی تاثیر به سزایی خواهند داشت.

 

ورود به دانشگاه و آغاز زندگی دانشجویی چه بصورت بومی و چه بصورت غیر بومی پیامدهای فراوانی را برای اشخاص بهمراه دارد. از قبیل: احساس ترس، احساس تنهایی، انزوا، افسردگی و اختلالات رفتاری و اخلاقی.

 

دانشکده‌های علوم پزشکی بسیاری از دانشگاه‌های کشور با تحقیق و پژوهش‌هایی که انجام داده‌اند و اعداد و ارقامی که اعلام کرده‌اند گسترش شیوع افسردگی در دانشجویان دختر و پسر را به مرحله ظهور گذاشته‌اند. در گزارش‌های بعدی سعی می‌شود در گفتگو با صاحبنظران این امر راهکار‌هایی را برای مقابله با این مه‌مان ناخوانده روح و روان دانشجویان ارائه دهیم.

***ادامه دارد...

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار