به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، نشست مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاههای پیامنور استان خرسان رضوی با حضور رئیس دانشگاه پیامنور استان روز گذشته در مشهد برگزار شد که در این نشست بر ایجاد شورای تصمیم گیری و تشکیل کارگروه فرهنگی در دانشگاههای پیامنور استان تاکید شد.
در ابتدای این نشست مسئولان حوزهها و پایگاههای بسیج دانشجویی دانشگاههای پیامنور استان به بیان دغدغه و مشکلات واحدهای پیامنور پرداختند.
شیرخوانی از دانشگاه فریمان در ابتدا با اشاره به مشکلات دانشگاههای پیامنور استان گفت: ساخت و سازهای غیر اصولی، سولههای نیمه کاره و ایجاد مزاحمتهای کارگران در حین کار، گرفتن دانشجو در رشتههایی که دانشگاه توان حمایت و دادن امکانات به آن را ندارد مانند رشته مهندسی پزشکی، نبود ارزاق در حد نیاز در دانشگاههای پیامنور استان، نبود سلف سرویسهای مناسب جهت سرویس دهی به دانشجویان در طول روز و نبود نمازخانه مناسب در برخی واحدهای دانشگاه را مهمترین مشکلات در دانشگاههای پیامنور استان خراسان رضوی بیان کرد و توجه مسئولان به این حوزه را خواستار شد.
به وضعیت حجاب و عفاف اساتید و دانشجویان توجه ویژه شود
در ادامه مجتبی حسابی از دانشگاه پیامنور مشهد با بیان این سئوال که اساسا چه اجباری در وجود این تعداد مرکز پیامنور وجود دارد، گفت: در حالی که امکانات خوبی در دانشگاههای پیامنور که دارای چندین هزار دانشجو هستند، وجود ندارد چه اجباری به تاسیس دانشگاه پیامنور داریم؟
وی با انتقاد از جدی نگرفتن سند دانشگاه اسلامی از سوی مسئولان پیامنور استان ادامه داد: در خصوص سند اسلامیسازی دانشگاه که مد نظر رهبر معظم انقلاب بوده، ما شاهد هیچ تغییری در دانشگاههای پیامنور نبودهایم و این موضوع در میان مسئولان دانشگاه خصوصا در قسمت فرهنگی جایگاه تعریف شدهای ندارد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیامنور مشهد اصول مبانی مورد نیاز در دانشگاه را از دیگر مشکلات پیش روی دانشجویان در دانشگاههای پیام نور استان عنوان و تصریح کرد: جایگاه اخلاق و احکام اسلامی، نهادینه کردن اصول شریعت و اقدام اسلامی با توجه به فرهنگ ولایت، نبود نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیامنور مشهد و استفاده نکردن از پتانسیل دانشجویان بومی این دانشگاه در ترویج فرهنگ اسلامی از مهمترین مشکلات پیش روی ما است.
حسابی در ادامه احیای تمدن اسلامی را در دانشگاه یک ضرورت دانست و گفت: این مسائل برای ایجاد دانشگاه اسلامی یک ضرورت است؛ اما چرا در میان مسئولان فرهنگی دانشگاه، در این خصوص کاری انجام نمیشود؟
وی نبود اساتید مجرب در دانشگاههای پیامنور استان را از دیگر مشکلات پیش رو دانست و تاکید کرد: پرداختن به جایگاه عفاف و حجاب در دانشگاههای پیامنور در میان اساتید و دانشجویان نیز از ضروریات بسیار مهم در حوزه فرهنگی است که باید نگاه دقیقتری به این موضع شود.
نبود برنامه فرهنگی جامع و مدون در دانشگاه پیام نور
در ادامه کریمی، مسئول کانون فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور مشهد با اشاره به نداشتن برنامه فرهنگی جامع و مدون در میان مسئولان فرهنگی دانشگاههای پیام نور استان گفت: متاسفانه نگاه مسئولان فرهنگی دانشگاههای پیام نور به دانشجویان و تشکلها است.
وی ادامه داد: اگر تشکلها برنامه ارائه دهند شورای فرهنگی احتمالا حمایت مالی از آن برنامه داشته باشد و در غیر این صورت خود این شورا و مسئولان فرهنگی برنامه و پیش فرضی برای ارائه در مراسمات و مناسبتهای فرهنگی ندارند.
مسئول کانون فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور مشهد خاطرنشان کرد: جایگاه کرسیهای آزاد اندیشی از نگاه مسئولان دانشگاه پیامنور استان چیست؟ و برای برنامه مهم اقتصاد مقاومتی چه برنامهای را دنبال می کنید؛ چرا برای دانشجویان این نکات ملموس و مورد تاکید فراون شخص رهبری انقلاب را بیان نمیکنید؟
فکری برای اجرای طرح تحول سند دانشگاه اسلامی کنید
در ادامه طهماسبی از دانشگاه چناران با بیان این نکته که اگر هدف اصلی دانشگاه تولید علم و دانش است باید در ابتدا بسترسازی مناسب در این خصوص ایجاد شود، گفت: طرح تحول سند دانشگاه اسلامی 14 سال است که روی زمین مانده؛ اما طرح تحول فرهنگی بسیج دانشجویی دو سال از عمرش بیشتر نمیگذرد و باید برای این طرح فکری داشت.
وی ادامه داد: پرورش دانشجویان در حوزههای مختلف، ارتقای سطح دینی دانشجویان در حوزههای مختلف، تجهیز نمازخانه برای برگزاری کلاسهای فرهنگی دانشجویی و بیرون آوردن آن از فضای یک بعدی، نبود فرهنگ کاری امر به معروف و نهی از منکر، بیتوجهی به ترویج فرهنگ سبک زندگی اسلامی، از دیگر آسیبهای موجود در دانشگاههای پیام نور است.
500 مرکز پیام نور در کشور وجود دارد
در ادامه تقیزاده، رئیس دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی با بیان اینکه جنس مسئولان دانشگاهی که در حال حاضر در دانشگاهها مشغول به کار هستند از جنس دانشجویان بسیجی است، گفت: برخی مشکلات بیان شده را باید با همراهی یکدیگر حل کنیم؛ اما برخی مشکلات مربوط به بخشهای دیگر است که برای ما هم حل شدن آنها منوط به شرایطی است که بر سر راه ما قرار میدهند.
وی در خصوص برخی مشکلات ساخت و ساز تصریح کرد: قراردادهای دانشگاه پیام نور تا سقف مشخصی امکان تائید از سوی ما را دارد و بعد از آن باید از سوی سازمان مرکزی مورد تائید قرار گیرد.
وی در ادامه با بیان این نکته که برای ساخت و ساز تا سقف 120 میلیون تومان در حوزه اختیارات ما و بالاتر از این مبلغ را باید تهران تصویب کند، تصریح کرد: بحث سازهها که از سوی دانشجویان بیان شد تقریبا نیاز به بودجه میلیاردی دارد که باید به سازمان مرکزی در تهران ارجاع داده و درگیر بروکراسی طولانیتری شود و این یک مشکل ساختاری است که دست ما نیست.
تقیزاده در خصوص افزیش واحدهای درسی در دانشگاه پیامنور با وجود نبود امکانات بیان داشت: متاسفانه در یک بازه زمانی واحدهای دانشگاه پیام نور افزایش پیدا کرد و اکنون حدود 500 مرکز پیام نور در کشور وجود دارد که این موضوع خود موجب شد مجلس نتواند بودجه پیشنهادی دانشگاه پیام نور را تصویب و در سال گذشته 60 تا 70 درصد بودجه این دانشگاه کاهش پیدا کرد.
رئیس دانشگاه پیامنور استان خراسان رضوی در ادامه با بیان این نکته که ما هر مقدار بودجه داشته باشیم، نمیتوانیم به نیاز دانشجویان مهندسی هوا و فضا و مهندسی پزشکی پاسخ در خوری بدهیم، گفت: باید این گونه رشتهها در دانشگاههایی مانند امام حسین(ع) مورد قبول قرار بگیرند.
وی ادامه داد: دانشگاه پیامنور توان حمایت از رشتههایی مانند معماری، مهندسی برق و کشاورزی را دارد و توانسته در برخی رشتههای آزمایشگاهی تجهیزات خود را در حدی برساند که حتی دانشگاه فردوسی در مواردی از این تجهیزات برای دانشجویان خود استفاده کند.
بودجه آزمایشگاهی پیام نور استان 250 میلیون تومان است
تقیزاده با بیان این نکته که بودجه آزمایشگاهی استان 250 میلیون تومان است، افزود: حدود 200 میلیون تومان از این مبلغ را جهت تجهیز آزمایشگاهی به مرکز مشهد و 50 میلیون تومان باقی مانده را به سایر واحدها اختصاص دادهایم.
رئیس دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی نپذیرفتن دانشجو در این رشتهها در دانشگاههای پیام نور و نپذیرفتن دانشجو در واحدهای دارای دانشجویان با تعداد کم و متمرکز شدن واحدهای دارای دانشجویان کم جمعیت را راه حل رفع مشکلات در این حوزه دانست و گفت: مقاومت برخی مسئولان شهرستانی در برابر این سیاست جای تعجب دارد.
دانشگاه پیام نور چناران به قطب کشاورزی استان تبدیل میشود
وی در ادامه از ایجاد کارگاه مکانیک و تراشکاری در استان خبر داد و افزود: در برخی قسمتها ما امکانات خوبی را در اختیار داریم؛ اما باز هم با کمبود شدید امکانات در برابر توان دانشجویان خود روبه رو هستیم.
؟؟ تقیزاده از طرح تبدیل کردن دانشگاه چناران به قطب کشاورزی استان خبر داد و با انتقاد از مورد قبول واقع نشدن این طرح تا به امروز متذکر شد: ما طرحی را ارائه دادیم که بر اساس آن بنا بود دانشجویان برخی رشتهها از جمله رشته کشاورزی را کلا به پیام نور چناران منتقل و امکانات این رشته را تماما در اختیار این دانشگاه قرار دهیم.
رئیس دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی افزود: تا به امروز این طرح مورد قبول واقع نشده است و متاسفانه اکنون دانشجویان دانشگاه پیام نور چناران در رشته کشاورزی با کمبود امکانات روبه رو هستند در حالی که این امکانات برای دانشجویان پیام نور مشهد در حد مطلوبی است.
بودجه فرهنگی پیام نور استان 170 میلیون تومان است
تقی زاده بودجه فرهنگی استان را 170 میلیون تومان دانست و با اشاره به اهمیت استفاده بودجه فرهنگی در برنامههای فرهنگی دانشگاهها گفت: ما برای راحتی دانشجویان خود از آنان خواستهایم تنها 50 درصد شهریه ثابت خود را بپردازند و در مرحله دوم شهریه ثابت را کامل و در ایام امتحانات شهریه متغیر را واریز کنند.
وی در پاسخ سئوال حسابی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور مشهد که بودجه 20 میلیاردی دریافتی از شهریه دانشجویان چرا خرج دانشگاه نمیشود و تنها تهران 10 میلیارد از پول را به دانشگاه بازمیگرداند یادآور شد: 70 درصد از بودجه را سازمان مرکزی به دانشگاهها اختصاص میدهد.
رئیس دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی ادامه داد: حقوق اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاهی خود دارای رقم بالایی است که از محل همین دریافتی باید پرداخته شود که مبلغ دریافتی برای 60نفر هیئت علمی و 1200 استاد حق التدریس در مرکز مشهد تنها سه میلیارد و 500 هزار تومان است.
تقی زاده در برابر این سئوال که در مقابل اساتیدی که در رفتار خود در کلاسهای درس برخلاف شان نظام و یا رفتاری مغایر با جایگاه خود را انجام میدهند چه برنامهای دارید گفت: باید این گونه موارد به طور مصداقی بیان و به ما معرفی شوند و در صورت محرز شدن این رفتار استاد مربوطه حتی اگر عضو هیئت علمی باشد با وی برخود و تعلیق از کار میشود.
وی در ادامه در اعتراض دانشجویان به نبود فضای مناسب آمفی تئاتر جهت انجام برنامههای فرهنگی در دانشگاههای پیام نور افزود: این مسئله را در دانشگاه چناران و دیگر دانشگاهها دنبال میکنیم البته در نظر داریم سلف سرویس و نمازخانه دانشگاه پیام نور مشهد را یکی کرده و این سالن را در این فضا ایجاد کنیم.
رئیس دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی متذکر شد: البته نمازخانه را در فضای بهتری در اختیار دانشجویان قرار میدهیم، برای این منظور دکتر موسوی، ریس دانشگاه پیانم نور مشهد مبلغ 400 میلیون تومان درخواست کرده است که بخشی از این مبلغ را پرداخت کردهایم و در حال بررسی پیدا کردن فضای مناسب برای ایجاد این سالن هستیم.
تقی زاده به سالن مجتمع فرهنگی در حال ساخت در مشهد اشاره داشت و یادآور شد: سالن اجتماعات این مجموعه 700 نفره است و فضای خوبی را در اختیار دانشجویان قرار میدهد.
وی در ادامه به مبحث امر به معروف و جایگاه عفاف و حجاب در دانشگاه اشاره داشت و افزود: دانشگاه پیام نور به نسبت دیگر دانشگاهها در جایگاه بهتری در استان قرار دارد و در صورتی که دانشجویان موارد بسیار مشکلداری را دیدند به مسئولان دانشگاه ارجاع دهند؛ البته از برخورد انظباطی با این دانشجویان باید تا آن جا که میشود خودداری کرد.
رئیس دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی تصریح کرد: در خصوص سند دانشگاه اسلامی ما باید دارای آئین نامه اجرایی در این خصوص باشیم و نمیتوان گفت به هیچ عنوان کاری صورت نگرفته در این زمینه باید تمام فعالان دانشجویی وارد عمل شوند.
راهاندازی شورای امر به معروف در 22 واحد پیام نور استان
در ادامه این نشست قاسمی، مسئول فرهنگی دانشگاه پیام نور استان با اشاره به نبود یک پرونده انظباطی دانشجویی در دانشگاههای پیام نور استان خراسان رضوی گفت: برای رفع مشکلات از این دست ما شورای امر به معروف را در 22 مرکز خود راهاندازی کردهایم و تا آینده نزدیک نامه ایجاد این شورا به همه دانشگاهها میرسد.
وی با بیان این نکته در این خصوص ما نیز از بسیج دانشجویی انتظار ورود کردن داریم، خاطرنشان کرد: تلاش ما در مرحله اول ارشاد فرد است و در صورت تکرار، تعهد گرفته میشود و در مرحله سوم و در نهایت کمیته انظباطی وارد عمل میشود که اکثر موارد در مرحله دوم مشکل شان حل شده است.
مسئول فرهنگی دانشگاه پیام نور استان با اشاره به فعالیتهای فرهنگی در دانشگاه پیام نور استان بیان داشت: همایش کارگاه ازدواج، عفاف و حجاب، هشت دوره آموزشی مهدویت و غیره از برنامههای عمده ما در سال گذشته بوده است.
اتاق فکر فعالیتهای فرهنگی در پیام نور شکل بگیرد
در پایان هادی باداببرزگر، رئیس سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی با بیان این نکته که من در طول مدت حضور در بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی کار گروهی متشکل از اساتید بسیج اساتید و بسیج دانشجویی نهاد و دیگر تشکلهای دلسوز دانشگاه تشکیل داده و در خصوص فعالیتهای خود خصوصا در مسائل فرهنگی به اشتراک نظر می رسیدیم.
وی نبود این اتاق فکر و کارگروه را در دانشگاه پیام نور محسوس دانست و افزود: چنین ساختاری اگر در دانشگاه پیام نور مشهد شکل بگیرد مشکلات بسیاری را برطرف میکند و تمام تشکلها میتوانند در این اتاق فکر نماینده داشته باشند زیرا به هر اندازه که ما با هم، هم سو نباشیم؛ اما نسبت به دانشگاه دارای یک اشتراک هستیم و آن هم دلسوز بودن برای این مرکز علمی است.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی در پایان انتقادهای عنوان شده از سوی دانشجویان را موجب رشد این دانشگاه دانست و یادآور شد: دانشگاه پیام نور استان دارای ظرفیت بالایی است، وجود 310 مرکز و 55 هزار دانشجو نشان از قوت و پتانسیل بالای این دانشگاه دارد که باید به آن توجه شود.