به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، اسحاقی، معاون برنامهریزی وهماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز در نشست ارتقای سطح باروری کلی در سالن اجتماعات هتل پردیسان مشهد بیان داشت: متاسفانه باروری در کشور از خط قرمز گذشته است.
وی ادامه داد: در حالی که سالانه 1400 موالید در کشور داریم نرخ مرگ و میر نوزادان در این بین، 4000 نوزاد است؛ بنابراین نمیتوان امیدی در خصوص افزایش جمعیت داشته باشیم.
میانگین سنی جمعیت در کشور 30 سال است
معاون برنامه ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتقاد از برخی افراد که از سیاستهای دوگانه غرب در خصوص جمعیت در کشور حمایت میکنند، گفت: چرا کشورهای اروپایی در حالی که مسلمانان را به کنترل جمعیت تشویق میکنند؛ اما خودشان مشکل جمعیتی ندارند؟
وی ادامه داد: زندگی سکولاری را غرب برای کشورها به ارمغان آورده و زندگی بر اساس لذت، خواست غرب است؛ اما چرا در بحث جمعیت نگاه آنها افزایش جمعیت به هر قیمت است؟
اسحاقی در ادامه با اشاره به میانگین سنی جمعیت در کشور، نسبت به بالا رفتن این میانگین در کشور هشدار داد و خاطرنشان کرد: در حالی که در سال 1345 میانگین سنی در کشور 22 سال بوده است؛ اما امروز این میانگین به 30 سال رسیده و باید گفت به شدت در حال پیر شدن هستیم.
بالا رفتن شاخص زندگی در کشور امید بخش است
وی با بیان این نکته که بالا رفتن امید به زندگی در کشور بسیار امید بخش است به انتقاد از افرادی که مشکلات اقتصادی را مانع ازدواج میدانند پرداخت و تصریح کرد: درست است که امید به زندگی افزایش پیدا کرده است؛ اما متاسفانه فرزند آوری در کشور با کاهش بسیار روبه رو شده است.
معاون برنامهریزی وهماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن بیان اینکه طی 10 سال آینده جمعیت سالمند در کشور افزایش بسیار خواهد یافت، گفت: ایران اسلامی اکنون دارای هشت درصد جمعیت سالمند است؛ این در حالی است که ما در مرحله اول سالمندی هستیم و در مرحله سوم این تعداد به 21 درصد خواهد رسید.
اسحاقی با بیان این نکته که با این روند باید وزارت سالمندان را در آینده داشته باشیم، گفت: با توجه به نرخ پایین موالید در کشور و پیر شدن سریع جمعیت در آینده نزدیک دولت باید وزارت سالمندان را در کشور ایجاد کند!
تک فرزندی مشکلات اخلاقی برای زندگی به وجود میآورد
وی به آمار بالای طلاق در کشور اشاره کرد و افزود: سقط جنین در کنار بالا رفتن آمار طلاق در کشور از سویی و شکاف نسل از سویی دیگر از موارد مهم در کاهش نرخ باروری در کشور به شمار میروند.
معاون برنامه ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه از دیدگاه اسلام باید تکریم و نگهداری والدین توسط فرزندان در خانواده صورت گیرد، بیان داشت: بر اساس طب اسلامی و نگاه قرآنی، باید والدین در سنین پیری از سوی خانواده تکریم و مراقبت شوند؛ اما متاسفانه با تک فرزندی این امکان برای سالمندان آینده وجود ندارد.
اسحاقی در ادامه بالا رفتن سن ازدواج را از دیگر مشکلات پیش رو کشور در بحث جمعیت دانست و تاکید کرد: 50 درصد طلاقها در کشور در پنج سال ابتدایی زندگی رخ میدهد؛ که 50 درصد این میزان طلاق به دلیل انتخاب نادرست و 50 درصد دیگر به دلیل ادامه نادرست زندگی است.
مجلس روند رسیدگی به بسته حمایتی جمعیت را با سرعت دنبال کند
وی ادامه داد: نکته تاسف بار این است که این طلاقها در سن باروری اتفاق میافتند و یک مرد و زن را از پدر و مادر شدن دور میکند؛ که باید با کلاسهای آموزشی، سازگاری زندگی در زوجین را افزایش دهیم.
معاون برنامه ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با اشاره به ارائه بستههای حمایتی جمعیت به مجلس شورای اسلامی به انتقاد از روند کند مجلس در تصویب این سیاست پرداخت و تاکید کرد: دو سال است که تلاش داریم مجلس بسته حمایتی جمعیت را به تصویب برساند؛اما با توجه به اهمیت این موضوع این اتفاق تاکنون رخ نداده است.
اسحاقی در پایان با بیان اینکه باید نرخ باروری کشور را به 1/2 درصد رساند، خاطر نشان کرد: باید هر زن در طول مدت زندگی خود نرخ باروری 1/2 را تجربه کند تا کشور از وضعیت وارونگی جمعیت حال حاضر نجات پیدا کند.
|
ا