کد خبر:۳۷۰۳۷۹

حل معضل اعتياد با وجود نرخ بالاي بيكاري در كشور بسيار مشكل است

رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي گفت: رويكرد اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر انتخابي خوبي است اما حل معضل اعتياد و تحقق اين رويكرد با وجود نرخ بالاي بيكاري بسيار مشكل و شايد هم نشدني است .

به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، حسينعلي شهرياري گفت: مركز آمار ايران اعلام كرده كه نرخ بيكاري در تهران 6.5 درصد و شهرهاي ديگر حدود 5.5 درصد است اما آنچه كه در جامعه شاهديم، اين نرخ بيشتر است و مردم بويژه جوانان براي رهايي از مشكلات ناشي از بيكاري به اعتياد روي مي آورند.

 

نماينده مردم سيستان و بلوچستان در مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: هم اكنون در اين استان نرخ بيكاري حدود 35 درصد است و مسوولان براي تحقق اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر اول بايد به فكر اشتغال جوانان باشند.

 

وي با بيان اينكه عوامل فرهنگي نيز بر افزايش گرايش جوانان و نوجوانان به مصرف مواد مخدر دامن مي‌زند، اظهار داشت: مبارزه با مواد مخدر در جامعه باید فرهنگ‌سازی شود و زمینه‌های گرایش به اعتیاد شامل بيكاري، نداشتن اوقات فراغت، باورهاي ضعيف ديني و ناآگاهي در مورد مهارت‌هاي اساسي زندگي در جامعه از بین برود.

 

شهرياري گفت: اعتياد يك بيماري مزمن است كه براي پيشگيري از اين بيماري همه‌گير، مشاركت جمعي نياز است، دست اندركاران فرهنگ و اقتصاد هم بايد با هم انديشي به اين نتيجه برسند كه توزيع و توليد انواع مواد مخدر صنعتي و روانگردان‌ها در جامعه عاملي تهديدكننده و خطرناك براي سرمايه انساني آينده است و پايه‌هاي كشور را لغزنده مي‌كند.

 

رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه بايد به معتادان نيز فرصت زندگي دوباره داد، گفت: وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با مواد مخدر وظيفه دارد مراكز درماني ترك اعتياد با شيوه‌هاي نوين درماني را گسترش دهد و درمان آنها را بطور مداوم پيگيري كند.

 

شهرياري تصريح كرد: دوره درمان اعتياد طولانی است و بايد  شرایطی مثل حمایت خانوادگی، حمایت اجتماعی، قطع ارتباط با دوستان، قطع ارتباط با مواد از هر طریقی رخ دهد تا مراحل درمان تاثیرگذار باشد.

 

وي با بيان اينكه در حوزه پیشگیری و کاهش آسیب‌هاي ناشي از اعتياد بايد اقدامات مناسبی را در دستور کار قرار داد، خاطرنشان كرد: از شتاب‌زدگی و اقدامات احساسی در مورد این بحران بايد دوري كرد و با استفاده از تجربه‌هايي كه در گذشته كسب شده، آموزش‌ها در جهت اجتماعي شدن مبارزه با موادمخدر را كارشناسانه و علمی، مديريت کرد.

 

شهرياري اظهار اميدواري كرد: با تحقيقات راهبردي و برنامه‌هاي مدون برای متولیان امر پیشگیری و درمان، خانواده‌ها و سیستم آموزشی، مسير روشني را در جهت مبارزه با مواد مخدر ترسيم كنيم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار