کد خبر:۳۷۰۵۶۱
قائم مقام معاونت دانشجویی فرهنگی وزارت بهداشت:

شکست‌های عاطفی یک عامل مهم در گرایش دانشجویان به مصرف دخانیات بوده است

قائم مقام معاونت دانشجویی فرهنگی وزارت بهداشت گفت: شکست‌های عاطفی در قشر جوان دانشجو شیوع بسیار زیادی دارد و یکی از زمینه‌های اصلی برای مصرف دخانیات در دانشگاه محسوب شده است.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، قنبری، مشاور علمی- پژوهشی وزارت بهداشت امروز در کارگاه کشوری آموزشی ارتقای کیفیت زندگی دانشجو محور در سالن اجتماعات هتل پردیسان مشهد با بیان اینکه در آینده باید دانشجویان امروز متولی بخش سلامت باشند، بیان داشت: اگر ما امروز نتوانیم نقصان‌ها و آسیب‌های موجود در میان دانشجویان را رفع کنیم، فردا از بدنه این نخبگان آسیب پذیر دانشجویی، بدنه کشور ساخته خواهد شد.

 

وی ادامه داد: پرداختن به قشر جوان بسیار دارای اهمیت است و اکنون براساس آمار و اطلاعات باید ۱۷۶ هزار دانشجو در دانشگاه‌های علوم پزشکی را در برابر آسیب‌های مصرف مواد مصون نگه داریم.

 

مشاور علمی- پژوهشی وزارت بهداشت با بیان اینکه ۳۴۰ روانپزشک و مددکار در دانشگاه‌ها مشغول به کار هستند، افزود: اگر بتوانیم ۱۰ درصد از این افراد را به عنوان همیاران سلامت و روان جذب کنیم و در خصوص مشکلات دانشجویان برای پیشگیری از مواد استفاده کنیم بسیاری از مشکلاتمان مرتفع خواهد شد.

 

قنبری با بیان اینکه متاسفانه در جامعه ما برخی رفتار‌ها ناهنجاری شناخته نمی‌شود، تصریح کرد: مصرف دخانیات در جامعه ما ناهنجار شناخته نمی‌شود؛ در حالی که مصرف دخانیات زمینه ساز مصرف دیگر مواد است و یکی از گرایشات اصلی معتادان به دلیل علاقه آن‌ها به مصرف سیگار بوده است.

 

وی با بیان اینکه در خصوص روان گردان‌ها در دانشگاه‌ها عوامل بسیار زیادی تاثیرگذار هستند، افزود: شبکه دوستان از طرفی و وجود زمینه مصرف مواد در خود فرد دانشجو از طرف دیگر موجب گرایش به مصرف اعتیاد در میان جوانان دانشجو شده است.

 

مشاور علمی- پژوهشی وزارت بهداشت شکست‌های عاطفی را عامل مهم در گرایش دانشجویان به مصرف مواد دانست و افزود: شکست‌های عاطفی در قشر جوان دانشجو شیوع بسیار زیادی دارد و یکی از زمینه‌های اصلی برای مصرف دخانیات در دانشگاه محسوب شده است.

 

قنبری گفت: دانشجویی که ۱۲ سال در محیطی جدا از جنس مخالف به کسب علم مشغول بوده است، در هنگام ورود به دانشگاه در‌‌ همان سال‌های ابتدایی به دنبال رفع کمبودهای عاطفی خود از طریق تعامل با جنس مخالف می‌رود و اینچنین است که به دلیل ناپایدار بودن این روابط دچار شکست عاطفی و در نتیجه به اعتیاد روی می‌آورد.

 

وی با بیان اینکه فرقه‌های نوظهور و خاص بودن شرایط کشور از دیگر عوامل گرایش جوانان به اعتیاد است، گفت: اگر کسی بخواهد به سیستم حکومتی در یک جامعه آسیب برساند یکی از گروه‌های هدفش جوانان و نخبگان و دانشجویان آن کشور است و اعتیاد این افراد موجب حذف آن‌ها از آرمان خواهی آن کشور می‌شود.

 

مشاور علمی- پژوهشی وزارت بهداشت با بیان اینکه وضعیت حساس کشور موجب می‌شود ما به دانشجویان برای نشاط انگیزی در آن‌ها مدام وعده به آینده بدهیم، ادامه داد: وضعیت کشور ما چه در سال ۶۲ و ۶۳ که خودمان دانشجو بودیم و چه اکنون وضعیت حساسی است به همین دلیل فعالیت‌های نشاط طلبانه در دانشجویان را به آینده غیرممکن محول می‌کنیم و این موجب رکود اخلاقی و گرایش دانشجویان به مصرف مواد می‌شود.

 

قنبری در با بیان اینکه در یک مجموعه تفاهم نامه در وزارتخانه براین شده‌ایم تا با برگزاری کارگاه‌های از جمله این کارگاه دانشجویان خود را و مشاوران اتاق‌های دانشجویی را از چگونگی پیشگیری در مصرف مواد دانشجویان به صورت دانشجو محور یاری رسانیم و امید داریم دو درصد دانشجویی ابتلا به اعتیاد در کشور هر چه زود‌تر به رقم زیر یک درصد برسد.

 

در پایان نوروزی، رئیس سازمان پیشگیری و سوء مصرف مواد با بیان اینکه هدف ما از برگزاری این برنامه مشترک رسیدن به فعالیت‌های پیشگیری منحصر به فرد جهت جلوگیری از اعتیاد دانشجویان است، گفت: صرف اینکه مداخله در امور دانشجویان جهت جلوگیری از اعتیاد انجام می‌دهیم، باید یک نگاه خاص با رویکرد متفاوت نسبت به شرایط موجود در کشور، دانشگاه و خود دانشجو داشته باشیم تا به موفقیت برسیم.

 

لازم به ذکر است، این کارگاه به مدت سه روز در مشهد ادامه دارد و در طول این مدت مسئولین اتاق‌های مشاوره دانشجویی و معاونین فرهنگی- دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به تبادل نظر و بررسی راهکار در خصوص چگونگی از پیشگیری اعتیاد دانشجویان خواهد پرداخت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار