کد خبر:۳۷۰۵۵۳
قائم مقام معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرد

میزان دانشجویان معتاد در کشور ۲.۶ درصد/ الگوی مصرف در دختران دانشجو بیشتر مواد صنعتی و به‌ویژه مواد محرک

قائم مقام معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه 65 درصد دانشجویان معتاد به دلیل تنوع‌طلبی و نداشتن اطلاعات کافی به اعتیاد روی آورده‌اند، گفت: آنچه که برای ما امیدبخش است این است که 65 درصد دانشجویان معتاد نمی‌دانستند که معتاد خواهند شد و در مراجعات خود می‌گویند به دلیل ماجراجویی، تنوع‌طلبی، تفریح و نفع طلبی مواد را امتحان و به آن گرفتار شدیم.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد؛ حاجبی، قائم مقام معاون درمان وزارت بهداشت صبح امروز در کارگاه کشوری "ارتقای کیفیت زندگی دانشجو محور" در سالن اجتماعات هتل پردیسان مشهد در جمع معاونین فرهنگی و دانشجویی 11 استان کشور با اشاره به هدف اصلی این کارگاه که پیشگیری از سوء مصرف مواد است، گفت: شیوع مصرف مواد در دانشگاه با اتکا به بحث شیوع شناسی امکان پذیر است.

 

وی ادامه داد: آخرین اطلاعات ما از سال 91 در وزارت علوم بر این منوال است که تعداد دانشجویان معتاد در کشور 2.6 درصد بوده و نکته مهم این است که بسیار از این دانشجویان برای تنوع طلبی معتاد شده‌اند.

 

39 درصد از دانشجویان قبل از ورود دانشگاه مواد مصرف می‌کردند

 

قائم مقام معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه 39 درصد از دانشجویان ورودی مصرف مواد مخدر قبل از ورود به دانشگاه داشته‌اند و در دانشگاه این روال را ادامه داده‌اند، خاطر نشان کرد: این امر ما را در ورود به آموزش و پرورش و پرداختن به پیشگیری مواد در دوران تحصیل قبل از دانشگاه دانشجویان ملزم می‌کند.

 

حاجبی با بیان اینکه 65 درصد دانشجویان معتاد به دلیل تنوع‌طلبی و نداشتن اطلاعات کافی به اعتیاد روی آورده‌اند، گفت: آنچه که برای ما امیدبخش است این است که 65 درصد دانشجویان معتاد نمی‌دانستند که معتاد خواهند شد و در مراجعات خود می‌گویند به دلیل ماجراجویی، تنوع‌طلبی، تفریح و نفع طلبی مواد را امتحان و به آن گرفتار شدیم.

 

وی در ادامه با بیان اینکه بیشتر ماده مصرفی قلیان کدوئین سیگار و مشروبات الکلی است، گفت: اعتیاد به تریاک در میان دانشجویان 1.1 درصد است و هروئین مصرفش تا حدودی در میان دانشجویان شیوع دارد؛ اما آنچه بیشتر نگران کننده است مصرف سیگار در میان دانشجویان است.

 

بومی گرایی و اعتقادات دینی دو فاکتور بسیار مهم در پیشگیری از اعتیاد است

 

مشاور معاون بهداشت در امور سلامت روان اجتماعی و اعتیاد با بیان اینکه بومی گرایی فاکتور بسیار مهمی در پیشگیری از اعتیاد در میان دانشجویان به شمار می‌رود، تصریح کرد: متاسفانه شیوع اعتیاد در خانه‌های دانشجویی و در خوابگاه‌ها بیش از دیگر مکان‌هاست و دانشجویان بومی که نظارت خانواده را بر خود احساس می‌کنند کمتر به اعتیاد دچار می‌شوند.

 

حاجبی گفت: اعتیاد در پسران سه برابر دختران در دانشگاه‌ها است، الگوی مصرف در دختران بیشتر به سمت مواد صنعتی و به ویژه مواد محرک می‌رود که البته این مصرف در پسران سه برابر دختران است؛ اما در دختران رو به افزایش است که این بسیار نگران کننده است.

 

وی "ریتالین" را از معضلات دیگر در بحث اعتیاد دانشجویی دانست و گفت: اینجا جای تاسف دارد که دانشجویان پزشکی و فنی که پیچیدگی درس شان آنها را دچار فشار کرده است برای خروج از این مشکل به سمت استفاده از قرص "ریتالین" رفته و باید برای این موضوع نیز فکری کرد.

 

قائم مقام معاون درمان وزارت بهداشت جنس مذکر را عامل در ابتلا به اعتیاد دانست و گفت: ضعف اعتقادات دینی، سابقه مصرف مواد در خانواده، داشتن دوستان معتاد، سابقه مصرف سیگار، سکونت در خانه دانشجویی و ضعف در ساختار روان و اعصاب از دیگر عوامل مهم افزایش اعتیاد و گرایش به این معضل در میان دانشجویان است.

 

حاجبی در پایان با بیان اینکه 21.5 درصد دانشجویان معتاد در خانه‌های مجردی زندگی می‌کنند، خاطرنشان کرد: 14.9 درصد دانشجویان معتاد در خوابگاه و 12.1 درصد این دانشجویان در میان خانواده‌های خود به صورت بومی به این معضل دچار شده‌اند که امیدواریم بتوانیم با توجه به وضعیت مصرف مواد و پرداختن به شواهد محوری از افزایش تعداد دانشجویان معتاد جلوگیری کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار