مرتضی طلایی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی "خبرگزاری دانشجو" در خصوص انتخاب شهردار توسط هیئت حل اختلاف یا توسط مردم گفت: باید دید اگر شهردار توسط هیئت حل اختلاف ویا توسط مردم انتخاب شود چه عواقبی خواهد داشت. اگر مردم شهردار را انتخاب کنند رابطه بین شورا و شهرداری چه می شود آیا در این شرایط شهردار پاسخگوی شورا خواهد بود.
وی افزود: در حال حاضر سطح مداخله شوراها صرفاً در شهرداری هاست و شورای شهر بیشتر شورای شهرداری است تا شورای شهر.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: می توان با ارائه دو مدل دیگر خواسته ها را تامین کرد اول اینکه در زمان برگزاری انتخابات بگوییم شوراها به صورت گروهی با یکدیگر ائتلاف کنند و شهردارشان را پیشنهاد دهند.
وی گفت: روش دیگر ایجاد مدیریت یکپارچه شهری است که با ایجاد آن می توانیم حوزه قوه مقننه شهری را جدا کنیم که در آن صورت امکان انتخاب شهردار توسط مردم فراهم می شود.
طلایی در همین رابطه ادامه داد: در صورت ایجاد مدیریت یکپارچه شهری سطح شورا فراتر از سطح شهرداری می رود و وظیفه اش به همه دستگاه های شهری بر می گردد پس انتخاب شهردار توسط مردم تنها با دو مدل مدیریت یکپارچه شهری و یا انتخاب اعضای شورای شهر و شهردار به صورت همزمان امکان پذیر است.
عضو شورای شهر تهران در مورد علت مطرح شدن انتخاب شهردار توسط مردم و یا هیئت حل اختلاف گفت: در حال حاضر در شهرهای کوچک شوراها همواره به دنبال سئوال از شهردار هستند و کار مردم روی زمین می ماند من دغدغه نماینده ای که این طرح را داده می پذیرم چرا که می بینم هر روز بین شورای شهر و شهرداری دعواست و مردم از این امر ناراحت هستند.
وی در پایان گفت: دغدغه نمایندگان مجلس ایجاد مدیریت یکپارچه شهری در کلان شهرها و واگذار کردن کار مردم به خود مردم است به طوری که دولت محلی داشته باشند و کار مردم توسط شورای محلی انجام شود.