به گزارش خبرنگار سیاسی "خبرگزاری دانشجو"، محمد فرهادی که برای دفاع از خود پشت تریبون خانه ملت قرار گرفت با تبریک ولادت امام محمدباقر(ع) و هفته بسیج و سالروز شهادت شهید مدرس از حسن ظن رئیس جمهور نسبت به خود تشکر کرد و گفت: صادقانه بگویم که کارنامه مدیریت خود در این سال ها را در برابر جان فشانی های شهدا و خانواده های آنان ناقابل می دانم و چیزی برای عرضه ندارم. (احسنت نمایندگان)
وی با بیان اینکه طی این چند روزه کما و بیش با برنامه های بنده آشنا شده اید، به سخنان حضرت امام(ره) مبنی بر اینکه دانشگاه مبدأ تحولات است اشاره کرد و گفت: به اعتبار تجربه و دانشی که دارم، مسئله محوری امروز و آینده کشور را مسئله پیشرفت علم می دانم.
وی با بیا اینکه پیشرفت علم اقتضائاتی دارد، خاطرنشان کرد: به دلیل مدیریت در دو نهاد علمی و خدمت 35 ساله در عرصه های جهادی و پژوهشی می گویم که این اقتضائات در بنده وجود دارد.
وی افزود: خدمت به مردم را به مصالح فردی ترجیح می دهم، برای کسب رای اعتماد آمده ام تا به سهم خود گرهی باز کنم و برای ارتقای همه علوم به میدان آمده ام.
فرهادی محورهای برنامه های خود را اینگونه عنوان کرد:
- ارتقای کیفیت آموزشی و اعتبار مدارک دانشگاهی
- حمایت از تبدیل علم به فناوری های مفید و تجارت سازی آنها از طریق اقتصاد دانش بنیان
- تحول علوم انسانی با تاسیس مراکز رشد علوم انسانی که تاکنون وجود نداشته است و تاسیس اتاق های نظریه پردازی و تقویت کرسی های آزاد اندیشی
- تنظیم سند تحول آموزش عالی کشور
- توسعه پایدار براساس اقتصاد مقاومتی با تاکید بر نقش دانشگاه از چرخه تا تولید
- حرکت به سوی الگوی ایرانی- اسلامی و رشد فرهنگ و پژوهش های قرآنی و فرهنگ حجاب و عفاف در دانشگاه ها
- تعامل فعال با مراکز علمی و فرهنگی معتبر جهانی از طریق دیپلماسی علمی و فرهنگی
رویکرد دانشگاه های کارآفرین
- توسعه متوازن و هدفمند آموزش عالی براساس آمایش سرزمینی که همان عدالت آموزشی است
- حفظ و ارتقای منزلت دانشجو و استاد
- ظرفیت سازی و حمایت سازی از تشکل های دانشجویی در چارچوب ضوابط قانونی
- حرکت به سمت توزیع عادلانه امکانات آموزشی و پژوهشی مخصوصاً در مناطق کمتر توسعه یافته
- استفاده از ظرفیت های هیئت های امنای دانشگاه ها
فرهادی ادامه داد: باور عمیق بنده این است که برای تحقق این برنامه ها در درجه اول باید از مدیرانی استفاده کرد که علاوه بر تدین، ایمان و ارزش های انقلابی از تخصص و توانایی لازم برخوردار باشند.
وی گفت: افتخار می کنم مقلد امام و پیرو و همراه مقام معظم رهبری از قبل از انقلاب تاکنون بوده ام
وی با بیان اینکه سوابق و مواضع بنده روشن است گفت: بنده فراجناحی بوده، هستم و خواهم بود. نگاهم به مسائل نگاه جناحی نیست بلکه کشوری است و سرمایه های کشور را تخریب نمی کنم، وامدار مردم هستم و خود را در محضر خدا می دانم.
وی با اشاره به سخنان موافقان و مخالفان به موضوع ستاره دار بودن دانشجویان اشاره کرد و گفت: بسیاری از آنها بررسی شده و مواردی نیز که باقی مانده در چارچوب مقررات رسیدگی می شود.
وزیر پیشنهادی علوم در خصوص انتخاب مدیران اظهار داشت: افرادی را به کار خواهیم گرفت که عالم، متدین و در مسیر نظام و انقلاب باشند و برای انتصابات کمیته ای تشکیل خواهیم داد و از نهادهای مختلف از جمله مجلس شورای اسلامی و نهاد رهبری در دانشگاه ها مشورت خواهیم گرفت.
فرهادی با اشاره به مواضع خود در خصوص فتنه 88 گفت: بنده هیچ نامه ای را امضاء نکردم و اگر اسم من نیز وجود دارد بی خبر هستم.
وی سخنان مقام معظم رهبری درخصوص فتنه را فصل الخطاب عنوان کرد و گفت: فتنه خط قرمز ماست " احسنت ممتد نمایندگان".
وی در پایان از نماینده ها تشکر کرد.