به گزارش "خبرگزاری دانشجو"، عبدالملکی، استاد دانشگاه امام صادق(ع) روز گذشته در سلسله جلسات اقتصاد مقاومتی در دانشگاه مازندران با بيان تاریخچه و ماهیت اقتصاد مقاوتی، کلیدهای آن را تقویت تولید ملی و جهاد اقتصادی عنوان کرد و گفت: با برنامهریزی اقتصادی و فرهنگی میتوانیم در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی تلاش کنیم.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی که در شرایط دشواری، تهدید و دشمنی به اهداف خود برسد، افزود: هدف اقتصاد اسلامی فراهم کردن مقدمات و شرایط اقتصادی برای پیشرفت و حرکت انسان به سوی کمال مطلق است که شامل دو جز معرفتی و رفتاری است.
عبدالملکی با اشاره به اين مطلب كه اقتصاد مقاومتی نسخه معاصر نظام اقتصادی اسلامی است که با تقویت تولید و جهاد اقتصادی میتوان به آن نائل شد، گفت: ظرفیتهای شگفتانگیز اقتصاد ایران، فرصت مناسب و خصومتهای اقتصادی دشمنان، مانعی در جهت عدم تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است.
عبدالملکی خصومت های اقتصادی معاصر را در دو بعد داخلی و خارجی عنوان کرد و گفت: تحریمهای مختلف بنزین، بانکی، نفتی، کالایی، تکنولوژی و حمل و نقل از جمله خصومتهای اقتصادی خارجی و تورم شدید، بیکاری شدید و کمبود کالا را از خصومتهای داخلی است که به وسیله رفتار نامناسب برخی مصرف کنندگان، تولیدکنندگان و مسئولان ایجاد میشود.
وی به نقش مردم در تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: مردم با اصلاح الگوی مصرف، ورود به عرصه تولید با کارآفرینی و تولید کالاهای اساسی و انتخاب شایسته افراد در راس تصمیم گیریها نقش بسزایی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند.
این استاد دانشگاه گفت: تقویت تولید ملی باعث افزایش موجودی کالا در اقتصاد، کاهش تورم، کاهش وابستگی به کالاهای خارجی، کاهش نیاز به ارز، افزایش اشتغال، درآمد و رفاه و افزایش درآمدهای دولت از طریق دریافت مالیات و همچنین بیاثر شدن تحریمهای نفتی، کالایی و بانک مرکزی میشود.
وي در آخر تغییر سبک زندگی در مصرف، تولید و مدیریت را از جمله اثرات مهم جهاد اقتصادی عنوان کرد.