به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از کرمان، قاسم محمدینژاد، رئیس پژوهشکده باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران به مناسبت هفتهپژوهش گفت: استان کرمان ۲۵ درصد کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و بیشترین سهم در صادرات غیرنفتی در کشور متعلق به استان کرمان است.
وی با اشاره به اهمیت بالای کشاورزی در استان کرمان، بیان داشت: با توجه به اینکه کشاورزی اشتغال امن ایجاد میکند، ما با سیل فارغالتحصیلان این رشته در استان مواجه هستیم.
رئیس پژوهشکده باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به اینکه بومیسازی هدف پژوهشکده باغبانی دانشگاه باهنر است، بیان داشت: این پژوهشکده توانسته ارتباط خوبی با مراکز تحقیقاتی داخل و خارج کشور برقرار کند.
محمدی نژاد با اشاره به اینکه با شرایط کنونی باید ۲۰ سال دیگر به دلیل نبود آب کشاورزی را در کرمان تعطیل کنیم، گفت: در حال حاظر مسئله اصلی در پژوهشکده کمبود آب در استان کرمان است و هدفگذاری ما با توجه به این زنگ خطر تولید محصولات مقاوم در برابر کمآبی است که به یافتههایی در این زمینه دست پیدا کردهایم.
وی ادامه داد: تدوین نقشه راه خرما کشور، تدوین نقشه راه پسته کشور و همچنین تولید زیره اصلاح شده در ایران و مقاوم در برابر خشکسالی با توجه به رویکرد آب که تا دو سال آینده به ثبت ملی میرسد از جمله دستاوردهای دانشگاه باهنر است.
رئیس پژوهشکده باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به وجود آلودگیهای نیترات در محصولات جنوب کرمان تصریح کرد: این مشکل یک فاجعه برای کشاورزی و محصولات آنان است و تنها راه حل ما سوق دادن کشاورزان به سمت کشت کشاورزی است که با اما و اگرهایی از سوی کشاورزان روبهرو است.
محمدینژاد گفت: کشاورزی نیازمند نظارت است؛ چراکه آلودگی محصولات کشاورزی بسیار بالاست و در زمینه الگوی کشت ما نیازمند تحقیقات گسترده، جامع و هدفمند هستیم.
سعید اسماعیلی، رئیس پژوهشکده انرژی و محیط زیست نیز در این نشست گفت: استان کرمان از ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر خوبی بهرهمند است و با توجه به رویکرد هدفمندی یارانهها تقاضا برای استفاده از این پتانسیلها زیاد شده است.
وی تصریح کرد: پژوهشهای این پژوهشکده در سه گروه انرژیهای نو، محیط زیست و کیفیت انرژی خلاصه میشود.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: در بحث انرژی خورشیدی به عنوان انرژی بومی مطالعات خوبی صورت گرفته و تحقیقات بازده خوبی نیز دربر داشته است.