به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، هر کس هر طور که می توانسته خودش را به کربلا، این بهشت بلادیده رسانده است و یا تا چند روز دیگر این اتفاق می افتد. دنیای پیاده روی به سمت کربلا که یک دنیای بی نظیر است. موکب ها کنار هم کنار هم در جای جای مسیر تعبیه شده اند. هر کدام نامی دارند و رسم و رسوم و قواعدی. همه شان هم خادم زوار حسین (ع) هستند.
کسانی که در پیاده روی اربعین از نجف به سمت کربلا در حرکتند، خاطرات جالبی از این راه نسبتا طولانی جمع می کنند. از ماساژ و خدمات این چنینی به زوار گرفته تا انواع و اقسام خوراکی ها که برای زائران پیاده آماده و مهیاست.
آن ها که با ماشین می آیند هم خیلی زودتر از زائرین پیاده به شهر نمی رسند. مسیر اصلی که مملو از جمعیت است و مسیر فرعی هم پر از گیت های بازرسی که ترافیک های چندکیلومتری را ایجاد می کند. مسیری که اتوبوس ها و مینی بوس ها برای رساندن زوار به کربلا از آن استفاده می کنند بیابانی است. بیابانی که هیچ آبادی بین راه ندارد و به گفته ی مطلعین، دقیقا همین امر باعث می شود که ارتش عراق و پلیسشان، این منطقه را کاملا زیر نظر بگیرند چون احتمال حمله داعش از این سمت بسیار زیاد است.
شهر کربلا هنوز مثل نجف شلوغی را به خودش ندیده و یکی دو روز به اربعین مانده تازه شلوغی ها شروع می شود. زائرین پیاده هنوز به شهر نرسیده اند و شهر حالت فوق العاده ندارد اما همه چیز برای پذیرایی از زوار آماده است.
در این ایام در شهر کربلا، زوار از دو چیز خیالشان راحت است. یکی جا برای استراحت و اسکان و دوم غذا برای خوردن. به فاصله یک متر از هم، موکب ها برای پذیرایی میز چیده اند و هر کدام در حد وسعشان خدمت ارائه می کنند. کمترینشان آب و چای عراقی می دهند و آن ها که وضعشان بهتر است کباب و مرغ و انواع غذا سرو می کنند. اکثرشان هم یک دعوت کننده وسط جمعیت می فرستند که زوار را به سمت میزشان دعوت کند و آن قدر اصرار می کنند که دلت نمی آید از چیزهایی که می دهند نخوری.
این پذیرایی بزرگ و کوچک هم نمی شناسد. در این بین هستند نوجوان ها و حتی کودکانی که با همان دست های کوچکشان استکان می شویند و شربت و چای درست می کنند و به زوار می دهند.
در شهر هم مثل همیشه، گیت های بازرسی کار خودشان را انجام می دهند. شاید تنها جایی که ایرانی ها از ایرانی بودنشان خوشحالند و با افتخار می گویند که از کدام کشور هستند، همینجا باشد. انگار وقتی می فهمند ایرانی هستی، تفتیش بدنی راحت تر صورت می گیرد و این اعتماد به ایرانی ها ناخودآگاه وجود دارد.
تراکم جمعیت در خیابان های اطراف حرم بسیار بالاست و از همین روزهای باقی مانده به اربعین، حرم ها در ساعات مختلف کاملا زنانه و کاملا مردانه می شوند اما باز هم فضا و محیط، جوابگوی این تعداد زائر نیست.
یکی از نکاتی که از همان بدو ورود به شهر به چشم می آید، تمیزی شهر کربلاست. شهر کربلا بر خلاف نجف خیابان های تمیزی دارد. در کل شهر به فاصله کم سطل های زباله تعبیه شده؛ چیزی که در شهر نجف کمتر به چشم می خورد. با این که نیروهای خدماتی شهری خیلی به چشم نمی آیند اما زباله ها روی هم جمع نمی شوند. خود موکب دارها هم مقید هستند که هر از گاهی زباله های ریخته شده جلوی موکب را جمع آوری کنند.
البته در این بین نمی توان از نقش شهرداری تهران هم چشم پوشید. یکی از جالبترین اقداماتی که شهرداری تهران انجام داده، بسیج کردن نیروهای مردمی برای حفظ نظافت است. در خیابان های شهر، بروشورهایی از جانب شهرداری پخش می شود که جمله " در پاکیزگی مسیر زائرین سهیم باشیم" به فارسی و عربی در آن به چشم می خورد. در این بروشور آمده که کاورهای خدمت رسانی و کیسه های پسماند به عزاداران تحویل می شود تا خودشان، خادم سایر زوار باشند.
در این بروشور ساده اما کارآمد نوشته است: همه ساله میلیون ها نفر از شیعیان جهان در اربعین حسینی زائر سرزمین کربلا هستند و چه شوقی بالاتر از خدمت به زائران عتبات عالیات. این بار شهرداری تهران در کنار شیعیان، آمده است تا خدمتگزار زائران حسینی باشد. شما هم کمک کنید تا در این اربعین همه ما خدام زائرین حسین(ع) باشیم.
این جمله ها که به فارسی و عربی و به همراه عکس در بروشور آمده، زوار را به حفظ نظافت و جمع آوری زباله های مسیر ترغیب می کند. علاوه بر پخش این کاغذ ها، کیسه های زباله هم توزیع می شود که می شود جمع آوری زباله توسط خود مردم را در طول مسیرهای منتهی به حرم دید.
کربلا، این بهشت بلادیده خودش را برای روزهای شلوغ و پرازدحامی آماده می کند. روزهایی که تا شعاع چند کیلومتری از حرم، زائر ایستاده و از همان فاصله، ارادتش به اباعبدالله و همه شهدای دشت کربلا را ابراز می کند.
بین آن همه پرچم و نوشته روی در و دیوار شهر کربلا، یک تراکت بیشتر از همه به دل می نشیند. در این تراکت کوچک که هر چند متر یک بار روی دیوارها چسبیده شده، به زبان عربی مضمونی شبیه به جمله زیر نوشته شده است:
یا زوار الحسین
ان امام الزمان یتوقع منکم امرا خاصا
أن تدعوا تحت قبه الحسین علیه السلام
بتعجیل الفرج
...
ای زائران اربعین امام حسین
خواسته ی امام زمان از شما زوار، دعا برای تعجیل در فرج ایشان است. پس این دعا را در زیارت های تان فراموش نکنید.
این نوشته آن قدر به دل می نشیند که هر زائری دلش می خواهد همه ی دعاهای تحت قبه اش، که وعده ی تحقق صد درصدی اش را در روایات داده اند، دعا برای ظهور در فرج صاحب زمان باشد. امن یجیب المضطر اذا دعاه...