علی اکبر حقدوست، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفتگو با خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" در کرمان، در رابطه مرز بین اصلاح طلبان و فتنه گران گفت: وضعیت اصلاح طلبان که مشخص است؛ کسی که میخواهد مشکلات جامعه را ببیند و سعی میکنند به تدریج با یک روند منطقی اشکالات را مرتفع کنند؛ در حالی که فتنه گر کسی است که آشوب میکند و دنبال هدف اصلی ارتباط سیستم نیست.
وی تفاوت عمده بین اصلاح طلبان و فتنه گران را سمت حرکت آنان دانست و گفت: گروهی میخواهد به سمت اصلاح کردن برود یکی میخواهد به سمت غوغاسالاری و آشوب ایجاد کردن برود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی در رابطه با اینکه آیا با گذشت یک نفر سران فتنه تبرئه میشوند، گفت: یک بحث درباره این موضوع با فرد هست و یک بحث آن با جامعه؛ جامعه باید از فتنه ۸۸ درس بگیرد؛ جامعه باید متوجه این مسائل میشد که ظاهر قضایا را نباید دید و باید به عمق رفت.
حقدوست ادامه داد: اما بهرحال اشتباهاتی صورت گرفت که در آن موقع برای همه دردناک بود و اگر درست تجزیه و تحلیل شود میتواند درسی باشد برای آینده؛ همانطور که یک انسان از اشتباهات خود درس میگیرد جامعه هم از اتفاقات و اشتباهات باید درس بگیرد.
وی با اشاره به سخن خداوند که میفرماید هر کاری که میکردید توبه کنید راه توبه به سمت شما همیشه باز است، تصریح کرد: اگر افراد واقعا پی به اشتباهاتشان ببرند و بخواهند توبه کنند قاعدتا رفعت اسلامی شامل حالشان خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گفت: در رابطه با اینکه این رفعت تا چه حد شامل حال افراد میشود به مسئولان و قوه قضائیه بر میگردد.
حقدوست ادامه داد: همانطور که گفتم یک سری اشتباهات صورت گرفته که تلخی همان دوره میتواند برای ما درسی شود و تجربهای شود که در آینده دیگر این اتفاق نیوفتد، درباره افرادی که در این فتنه حضور داشتند هم وظیفه ما نسیت که قضاوت کنیم؛ شاید افرادی باشند در میان که قابل بخشش باشند و عدهای هم قابل گذشت و بخشش نباشد در هر صورت همه در برابر قانون یکسان هستیم و باید به آن گردن نهیم.
وی گفت: قضاوت در مورد عملکرد قوه قضائیه کار درستی نیست: زیرا به کسانی که بر این مسند نشستهاند اعتماد کافی داریم و آنان منصوب مقام معظم رهبری هستند، باید به آنها و کارشان اعتماد کنیم؛ زیرا خیلی از زوایای این مسئله را نمیدانیم و صلاح هم نیست که بدانیم؛ پس نهایت باید به رای افراد حاضر در قوهی قضائیه، تشخیص مصلحت نظام و شورای امنیت ملی اعتماد کنیم.